Kompakt multiromhøyttaler fra B&O Play

Bang & Olufsen tar opp multirom-konkurransen med halvmåneformet høyttaler.

IFA_bogo_A6_Detail_9_web
Frontstoffet er laget av Kvadrat, som er best kjent for sine møbeltekstiler. Foto: B&O.

Sofa?

Det er det første ordet som slår ned i hodet på meg ved synet av Beoplay A6, som B&O netopp har presentert på IFA 2015-messen.

Assosiasjonen viser seg å være passende. Det grovt vevde stoffet på multiromshøyttaleren er nemlig fremstilt hos Kvadrat, som er en av Europas største produsenter av møbeltekstiler. B&O har imidlertid ikke flådd trekket av en 3-2-1-sittegruppe, men har fått stoffet fremstilt spesielt med akustisk gjennomsiktighet for øye.

Beoplay A6 er en aktiv, trådløs høyttaler til hjemmebruk. Den blir en lillebror til  BeoPlay A9, som vi har testet med godt resultat. Hvor A9 var tallerkenformet, ligner A6 nærmere en liggende halvmåne. Den buede fronten er som nevnt bekledd med stoff, mens baksiden er i hvit plast. Et håndtak gjør det lett å løfte opp høyttaleren og ta den med seg rundt i huset. Når man husker å ta ut strømkontakten, da den går på elektrisitet og ikke batterier.

IFA_bogo_A6_Detail_5_web
Berøringsbetjeningen skjer via en strek langs toppen. Foto: B&O.

Fem høyttalere og 250 W
BeoPlay A6 inneholder fire forovervendte høyttalerelementer (to bass/mellomtone og to diskantdomer), samt en bakovervendt fulltoneenhet, som gjør lydbildet ekstra romslig. Hver høyttaler har sin egen digitale forsterker. Samlet forsterkereffekt i A6 er 250 watt.

Det er vanskelig å få et skikkelig lytteinntrykk i de gigantiske messehallene på IFA, men vi fikk demonstrert A6 i et separat lokale, vekk fra larmen. Og den låter meget lovende. Lyden virker umiddelbart ren og forbløffende fyldig, tross det slanke kabinettet. Og selv om stereoperspektivet ikke er som på et fullvoksent anlegg, er lyden meget romslig. Vi har bestilt et testeksemplar, så vi kan låne øre til den under mer kontrollerte omstendigheter.

IFA_bogo_A6_top_back_web
BeoPlay A6 er nærmest halvmåneformet. Foto: B&O.

BeoPlay A3 er utviklet av den anerkjente danske designeren Jakob Wagner: «Jeg har egentlig designet BeoPlay A6 på samme måte som når jeg designer et møbel. Den intuitive men også overraskende formen spiller alltid ”rett imot deg», uansett hvor du er, og derfor får man et mer intimt forhold til sin BeoPlay A6 enn til et konvensjonelt musikksystem,» forklarer Jakob Wagner.

Klar for multirom
Høyttaleren kan strømme musikk via AirPlay, DLNA eller Bluetooth 4.0 og har integrert adgang til Spotify, Deezer og TuneIn-internettradio. BeoPlay A6 er utstyrt med BeoLink Multiroom-teknologi, som samler alle B&O PLAY og Bang & Olufsen-produkter i ett. Med BeoLink Multiroom er det mulig å spille forskjellig musikk i forskjellige rom, eller spille den samme musikken i hele hjemmet.

BeoPlay A6 blir tilgjengelig i fire farger, kalt Light Grey, Dusty Blue, Dark Rose og Dark Grey. Prisen blir noe over 8.000 kroner.

IFA_bogo_A6-bedroom_web
Foto: B&O.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.