Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Kanta: Fargesprakende høyttalere fra Focal

Ny serie med lekker design skal bygge bro mellom Elektra og Sopra-seriene.

Skrevet av / 16.10.17 - 16:52
Kanta: Fargesprakende høyttalere fra Focal

Selv om Focal har hatt stor suksess med sine nye high-end hodetelefoner, regner vi dem først og fremst som en høyttalerprodusent. Hi-fi verdenen ville ikke vært den samme uten modellseriene Aria, Elektra, Sopra og Utopia, som  representerer noe av det ypperste i hver sin klasse.

Nå får vi stifte bekjentskap med en helt ny høyttalerfamilie: Inn fra sidelinjen kommer nemlig KANTA. Focal har tatt mye teknikk og erfaring fra Sopra- og Aria-serien og kombinert det med en fresh ny look.

Les også: Eksklusive hodetelefoner fra Focal 

 

Med den eksotiske Beryllium-diskanten og superlette bass- og mellomtoneelementer lover Kanta 2 heftig, krystallklar og dynamisk lyd. (Foto: Focal)

Kanta: Lekker design med høy ytelse

Den stereotype Hi-Fi entusiasten regnes ikke som den mest interiørbevisste, men for mange er det svært viktig at det både låter og ser bra ut. Disse vil nok sette pris på Kanta-høyttalernes slanke, moderne linjer – og ikke minst spreke farger!

Knall gult eller baby blue? Med Kanta finnes det mange valgmuligheter. (Foto: Focal)

Kanta bruker Focals velkjente, superlette Beryllium diskant, med eget dekompresjonskammer på baksiden. Hensikten er å absorbere lydbølgene på innsiden og senke resonansfrekvensen i diskantområdet. Samme teknikk brukes i Sopra-serien med stort hell. Bass og mellomtone-membranene er laget av FLAX linfibre med ekstra lav masse, som vi har god erfaring med fra Aria-serien.

Det nye kabinettet ser ganske nyskapende og originalt ut, men det er ikke bare for syns skyld: Focal hevder det også gir lydmessig gevinst i form av færre resonanser. Frontbaffelen som holder elementene er laget av HDP plastlegering støpt i ett stykke. Den har en glatt overflate med avrundede kanter for å unngå diffraksjon. Focal-kjennere vil også merke seg at baffelen er «time aligned» for å gi diskant, mellomtone og bass lik avstand til lytteposisjon.

Det øvrige kabinettet er av MDF kledd i tidsriktig valnøtt finér eller pianolakk, og du kan velge mellom ulike fargekombinasjoner på frontplate og kabinett for å skape en unik look. (Foto: Focal)

 

Kanta 2 tilgjengelig nå

Den første modellen i serien heter Kanta no 2. Den skal koste 80.000 kroner og plasserer seg dermed midt i mellom Elektra. og Sopra-serien prismessig. Definitivt ingen lettvektere, altså!

Hva med ytelsen? Vel, dersom Kanta legger seg i nærheten av de dyrere Sopra-modellene lydmessig, kan det være snakk om en «killer» til prisen. Time will show!

Kanta 2 kan høres for første gang på Oslo Hi-Fi Center under helgens HøstPuls-messe.

Les også: Test av Focal Sopra No 2

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top