Inkognito: Nye subwoofere fra Sigberg Audio

En ny norsk subwooferprodusent tilbyr massiv bass som tar liten plass!
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis du vil ha skikkelig fundament til musikken, og realistisk trøkk i lydeffektene, trenger du en real subwoofer. Ulempen er at bass krever plass! Desto høyere lydtrykk og lavere frekvenser du ønsker å gjengi, desto større må basskassa være for å flytte tilstrekkelige mengder luft. Dette gjør det utfordrende å kombinere subwoofere med diskré hi-fi hjemme i stua.

Nå finnes det et nytt alternativ for deg som ønsker skikkelig dypbass uten å innrede stua med kjøleskap-store høyttalere: Den nye Inkognito-serien fra Sigberg Audio henvender seg til både kresne og interiørbevisste brukere.

Inkognito-serien er laget for å kunne gli inn i et moderne interiør, uten at det går på bekostning av lydopplevelsen. (Foto: Sigberg Audio)

Interiørvennlige subwoofere

Inkognito-subwooferne kommer i to utgaver, der du kan velge mellom 10 eller 12 tommers bass: Kabinettene har en flat fasong som gjør dem enkle å plassere. Subwooferne kan stå på gulvet, gjemmes under sofaen eller henges på veggen. Basselementet spiller ned mot gulvet eller inn mot veggen, plassert slik at den får maksimal drahjelp og akustisk forsterking fra rommet. Resultatet er en svært plasseringsvennlig sub som spiller rent, stramt og høyt, hevder den norske produsenten.

– Det funker som bare det både på gulv og vegg! Selv har jeg nå 10″ utgaven hjemme, plassert på veggen bak TVen midt mellom fronthøyttalerne. Lydbildet er helt enestående, og suben er usynlig, forteller Thorbjørn Sigberg, primus motor bak Sigberg Audio.

Gründer: Thorbjørn Sigberg er 42 år og bosatt utenfor Oslo, har 22 års erfaring fra IT-bransjen, og er selv mangeårig lydentusiast. Her med en vegghengt utgave av subwooferen Inkognito 10. (Foto: Sigberg Audio)

– Jeg har hatt en sterk interesse for hi-fi helt siden jeg så min onkels egenbygde høyttalere i 8-10 års alderen. I tenårene brukte jeg alle sparepengene på hifi, og på nittitallet hadde jeg Yamahas største integrerte koblet til B&W DM640i med to 8″ i hver! Rommet mitt var bare 8kvm, så høyttalerne stod midt på gulvet. Siden har det gått slag i slag, og jeg har ikke tall på hva jeg har hatt av komponenter og høyttalere, forteller Thorbjørn.

Annonse

Sigberg har vært småbarnsfar, en periode som skapte utfordringer for dyrking av hifi-lidenskapen.

– Jeg gikk over til vegghengte høyttalere for at ikke barna skulle tippe de overende,
men synes det var vanskelig å finne noe som fungerte. Jeg var vel gjennom tre-fire forskjellige vegghengte høyttalere på kort tid. Til slutt endte jeg opp med M&K Sound som faktisk låt ganske bra. Gjennom denne reisen ble jeg også fascinert av hvor mye trøkk man kunne få i lydbildet på tross av små vegghengte høyttalere, bare man kombinerte de med en godt integrert sub!

– Bassfundament har alltid vært viktig for meg, derfor var det en åpenbaring at det gikk an å ha et kompakt anlegg som ikke låt flatt og kjedelig.

Inspirert av Arendal Sound

Inkognito-subwooferne produseres for tiden i Norge: Sigberg forteller at blant andre Arendal Sound har vært inspirasjon til hans egen høyttalersatsing.

– Absolutt, hatten av til dem. Ønsket om å produsere både høyttalere og subwoofere har ligget latent i mange år, men med full jobb har det sittet langt inne å ta steget. Så slo det meg at bakgrunnen min innen tech-selskaper og produktutvikling, antagelig kunne være en god kombinasjon med musikk- og hi-fi kompetansen.

Annonse
Subwooferne bruker anerkjente forsterkermoduler fra Hypex. (Foto: Sigberg Audio)

Høy kvalitet

Med en startpris på 24.990 kroner for 10″ utgaven er Inkognito-serien relativt kostbare subwoofere.

Inkognito-serien bruker basselementer fra ScanSpeak. (Foto: Sigberg Audio)

– Det er fordi vi bruker ekstremt gode drivere fra ScanSpeak, kanskje verdens beste forsterkermoduler (Hypex), og et velkonstruert kabinett bygget for hånd etter alle kunstens regler, forteller Sigberg.

Pris og tilgjengelighet

Sigberg Audio Inkognito 10 er tilgjengelig nå i hvit eller svart matt lakkering (samt valgfri farger mot pristillegg). Den større Inkognito 12 forventes i løpet av høsten.

Priser
Inkognito 10: 24.990 kr
Inkognito 12. 28.990 kr

Sigberg Audio hjemmeside

Annonse

Sigberg Audio på Facebook

Sigberg Audio på Instagram

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Lukkede kinoer og coronaisolasjon har fått oss til å se filmene hjemme. Og lyden skal være god. Det gleder en dansk tonemester.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.