TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Inkognito: Nye subwoofere fra Sigberg Audio

En ny norsk subwooferprodusent tilbyr massiv bass som tar liten plass!

forfatter
Publisert 18.06.20 - 12:10

Hvis du vil ha skikkelig fundament til musikken, og realistisk trøkk i lydeffektene, trenger du en real subwoofer. Ulempen er at bass krever plass! Desto høyere lydtrykk og lavere frekvenser du ønsker å gjengi, desto større må basskassa være for å flytte tilstrekkelige mengder luft. Dette gjør det utfordrende å kombinere subwoofere med diskré hi-fi hjemme i stua.

Nå finnes det et nytt alternativ for deg som ønsker skikkelig dypbass uten å innrede stua med kjøleskap-store høyttalere: Den nye Inkognito-serien fra Sigberg Audio henvender seg til både kresne og interiørbevisste brukere.

Inkognito-serien er laget for å kunne gli inn i et moderne interiør, uten at det går på bekostning av lydopplevelsen. (Foto: Sigberg Audio)

Interiørvennlige subwoofere

Inkognito-subwooferne kommer i to utgaver, der du kan velge mellom 10 eller 12 tommers bass: Kabinettene har en flat fasong som gjør dem enkle å plassere. Subwooferne kan stå på gulvet, gjemmes under sofaen eller henges på veggen. Basselementet spiller ned mot gulvet eller inn mot veggen, plassert slik at den får maksimal drahjelp og akustisk forsterking fra rommet. Resultatet er en svært plasseringsvennlig sub som spiller rent, stramt og høyt, hevder den norske produsenten.

– Det funker som bare det både på gulv og vegg! Selv har jeg nå 10″ utgaven hjemme, plassert på veggen bak TVen midt mellom fronthøyttalerne. Lydbildet er helt enestående, og suben er usynlig, forteller Thorbjørn Sigberg, primus motor bak Sigberg Audio.

Gründer: Thorbjørn Sigberg er 42 år og bosatt utenfor Oslo, har 22 års erfaring fra IT-bransjen, og er selv mangeårig lydentusiast. Her med en vegghengt utgave av subwooferen Inkognito 10. (Foto: Sigberg Audio)

– Jeg har hatt en sterk interesse for hi-fi helt siden jeg så min onkels egenbygde høyttalere i 8-10 års alderen. I tenårene brukte jeg alle sparepengene på hifi, og på nittitallet hadde jeg Yamahas største integrerte koblet til B&W DM640i med to 8″ i hver! Rommet mitt var bare 8kvm, så høyttalerne stod midt på gulvet. Siden har det gått slag i slag, og jeg har ikke tall på hva jeg har hatt av komponenter og høyttalere, forteller Thorbjørn.

Sigberg har vært småbarnsfar, en periode som skapte utfordringer for dyrking av hifi-lidenskapen.

– Jeg gikk over til vegghengte høyttalere for at ikke barna skulle tippe de overende,
men synes det var vanskelig å finne noe som fungerte. Jeg var vel gjennom tre-fire forskjellige vegghengte høyttalere på kort tid. Til slutt endte jeg opp med M&K Sound som faktisk låt ganske bra. Gjennom denne reisen ble jeg også fascinert av hvor mye trøkk man kunne få i lydbildet på tross av små vegghengte høyttalere, bare man kombinerte de med en godt integrert sub!

– Bassfundament har alltid vært viktig for meg, derfor var det en åpenbaring at det gikk an å ha et kompakt anlegg som ikke låt flatt og kjedelig.

Inspirert av Arendal Sound

Inkognito-subwooferne produseres for tiden i Norge: Sigberg forteller at blant andre Arendal Sound har vært inspirasjon til hans egen høyttalersatsing.

– Absolutt, hatten av til dem. Ønsket om å produsere både høyttalere og subwoofere har ligget latent i mange år, men med full jobb har det sittet langt inne å ta steget. Så slo det meg at bakgrunnen min innen tech-selskaper og produktutvikling, antagelig kunne være en god kombinasjon med musikk- og hi-fi kompetansen.

Subwooferne bruker anerkjente forsterkermoduler fra Hypex. (Foto: Sigberg Audio)

Høy kvalitet

Med en startpris på 24.990 kroner for 10″ utgaven er Inkognito-serien relativt kostbare subwoofere.

Inkognito-serien bruker basselementer fra ScanSpeak. (Foto: Sigberg Audio)

– Det er fordi vi bruker ekstremt gode drivere fra ScanSpeak, kanskje verdens beste forsterkermoduler (Hypex), og et velkonstruert kabinett bygget for hånd etter alle kunstens regler, forteller Sigberg.

Pris og tilgjengelighet

Sigberg Audio Inkognito 10 er tilgjengelig nå i hvit eller svart matt lakkering (samt valgfri farger mot pristillegg). Den større Inkognito 12 forventes i løpet av høsten.

Priser
Inkognito 10: 24.990 kr
Inkognito 12. 28.990 kr

Sigberg Audio hjemmeside

Sigberg Audio på Facebook

Sigberg Audio på Instagram

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I høyttalernes Hall of Fame, vil en høyttaler stå for seg selv. I et eget rom med en liten rørforsterker tilkoblet. Spillende Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil bli bergtatt av klangen.
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Følg Lyd & Bilde