Høyttalere med klær på

Med Linns nye 5-serie kan du selv velge utseendet. Skal det være et par skotsk-rutede høyttalere?

Skrevet av / 14.09.15 - 17:51
Høyttalere med klær på

De fleste tenker sikkert på Bang & Olufsen når de ser høyttalere svøpt i alskens moteriktige stoff, mønstre og farger. Nå har den tradisjonsrike hi-fi produsenten fra Skottland, Linn Products, også sett sitt snitt til å kle seg i prangende kulører.

Den nye 5-serien består inntil videre av to gulvstående høyttalere, 520 og 530, som begge leveres med  heldekkende stoffkledninger i en rekke ulike farger og mønstre.

linn-530-636x452Linn tilbyr en rekke ulike stofftyper, farger og mønstre i sitt nye Fabrik-sortiment, inkludert ekte skotsk tweed fra varemerket Harris. Vi lurer på når de tenker å tilby skotske tartan-mønstre…! Foto: Linn

Aktive høyttalere
Under habitten er det snakk om relativt avanserte høyttalere med innebygd forsterkerkraft, samt Linns digitale Exakt delefilter-teknikk og ikke minst Space Optimisation som finjusterer lyden til lytterommet. 530 er den største av de to, en treveis høyttaler med Isobarik bassløsning i sokkelen, hvor to 6″ basser spiller i tandem.

Linn har tidligere lansert Exakt som et tilvalg til sine high-end høyttalere, deriblant testede modeller som Akudorik. 5-serien er designet med Exakt fra begynnelsen av, og skal etter sigende låte «bedre enn noen andre høyttalere av tilsvarende størrelse». Ikke bare det, lyden skal også være finjustert i forhold til hvilken stofftype (tykt eller tynt, grad av lydabsorpsjon etc) man velger!

Ingen høyttalerkontakter, bare Linns egen Exakt Link (cat.5) innganger. Foto: Linn
Ingen høyttalerkontakter, bare Linns egen Exakt Link (cat.5) innganger. Foto: Linn

5-serien er beregnet på å bruke en egnet lydkilde fra Linn, og du må derfor ha en Linn DS musikkspiller eller DSM forsterker med Exakt Link for å benytte høyttalerne. Prisen på henholdsvis 150.000 og 115.000 (cirka) inkluderer en Linn Akurate DSM musikkspiller, og forhåpentligvis en temmelig lekker klesdrakt!

Høyttalerne ble lansert med brask og bram i London forrige uke, men vil om kort tid være tilgjengelig for demo hos lokale Linn-forhandlere.

www.linn.co.uk/music-systems/series-5

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top