Search
Generic filters

Høyttalere med klær på

Med Linns nye 5-serie kan du selv velge utseendet. Skal det være et par skotsk-rutede høyttalere?

De fleste tenker sikkert på Bang & Olufsen når de ser høyttalere svøpt i alskens moteriktige stoff, mønstre og farger. Nå har den tradisjonsrike hi-fi produsenten fra Skottland, Linn Products, også sett sitt snitt til å kle seg i prangende kulører.

Den nye 5-serien består inntil videre av to gulvstående høyttalere, 520 og 530, som begge leveres med  heldekkende stoffkledninger i en rekke ulike farger og mønstre.

linn-530-636x452Linn tilbyr en rekke ulike stofftyper, farger og mønstre i sitt nye Fabrik-sortiment, inkludert ekte skotsk tweed fra varemerket Harris. Vi lurer på når de tenker å tilby skotske tartan-mønstre…! Foto: Linn

Aktive høyttalere
Under habitten er det snakk om relativt avanserte høyttalere med innebygd forsterkerkraft, samt Linns digitale Exakt delefilter-teknikk og ikke minst Space Optimisation som finjusterer lyden til lytterommet. 530 er den største av de to, en treveis høyttaler med Isobarik bassløsning i sokkelen, hvor to 6″ basser spiller i tandem.

Linn har tidligere lansert Exakt som et tilvalg til sine high-end høyttalere, deriblant testede modeller som Akudorik. 5-serien er designet med Exakt fra begynnelsen av, og skal etter sigende låte «bedre enn noen andre høyttalere av tilsvarende størrelse». Ikke bare det, lyden skal også være finjustert i forhold til hvilken stofftype (tykt eller tynt, grad av lydabsorpsjon etc) man velger!

Ingen høyttalerkontakter, bare Linns egen Exakt Link (cat.5) innganger. Foto: Linn
Ingen høyttalerkontakter, bare Linns egen Exakt Link (cat.5) innganger. Foto: Linn

5-serien er beregnet på å bruke en egnet lydkilde fra Linn, og du må derfor ha en Linn DS musikkspiller eller DSM forsterker med Exakt Link for å benytte høyttalerne. Prisen på henholdsvis 150.000 og 115.000 (cirka) inkluderer en Linn Akurate DSM musikkspiller, og forhåpentligvis en temmelig lekker klesdrakt!

Høyttalerne ble lansert med brask og bram i London forrige uke, men vil om kort tid være tilgjengelig for demo hos lokale Linn-forhandlere.

www.linn.co.uk/music-systems/series-5

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.