Nyhet

High-End 2023: Thorens SoundWall HP 600

Thorens nøyer seg ikke med platespillere.

Den enorme Thorens The Reference, må være blant messens mest fotograferte produkter. Platespilleren som tar opp arven etter den originale Reference, kommer ikke før senere i år, og den blir dyr.

Det blir ikke Thorens SoundWall HP 600. Som er en flat høyttaler som ikke har noe særlig fotavtrykk, men sannsynligvis høres godt. Den er ikke elektrostatisk, slik for eksempel en QUAD ESL2912 er det, men bruker dynamiske elementer. Flere av dem faktisk.

12 stykk 15 cm basselementer får hjelp av to mellomtoneelementer, og to diskanter. Elementene er plassert etter d’Appolito-prinsippet, hvor diskanten plasseres i sentrum av en akse med de øvrige elementene på en vertikal linje.

Høyttaleren fungerer som en dipol. De skal helst plasseres et stykke ut fra veggen sånn at lyden også kan bre seg bak høyttalerne.

Siden Thorens ikke har laget lignende høyttalere siden 70-tallet, har de benyttes seg av ekspertisen til Joachim Gerhard, som er kjent som grunnleggeren av Audio Physic.

Det burde gi håp for lydkvaliteten, som bør være bra. Et par koster nemlig småpene 22.000 Euro, og i den prisklassen finnes det mange gode konkurrenter.

Men, siden jeg innledet med en platespiller, kan jeg nevne at Thorens også slipper en spesialmodell av TD124, TD124 DD 140th Anniversary. En spiller kledd i kobber, som leveres med en spesialversjon av Ortofons SPU pickup, kalt SPU 124.

Les videre
Exit mobile version