Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Her er Dione – den første lydplanken fra Devialet

Nå vil også den franske high-end produsenten være med på lydplanke-moroa. Sjekk prisen på Dione!

Skrevet av / 29.03.22 - 10:32
Her er Dione – den første lydplanken fra Devialet

Devialet har imponert oss flere ganger med sine kompakte Phantom-høyttalere, som nesten trosser de fysiske lover med tanke på lydtrykk og bass i forhold til størrelsen. Dermed var det egentlig bare et spørsmål om tid før den franske produsenten ga seg i kast med det populære lydplanke-segmentet! Dione er selskapets første lydplanke, og bak det det beskjedne ytret skjuler det seg et arsenal av høyttalerelementer!

Devialet Dione: Dolby Atmos 5.1.2, 17 høyttalerelementer, 950 Watt og 101 dB lydtrykk

Devialet Dione er med sine 120 x 16,5 x 7,7 centimeter en mellomstor lydplanke, men det er ikke småtterier de franske ingeniørene har greid å skvise inn i kreasjonen. Dione er utstyrt med hele 17 høyttalerelementer, hvorav åtte av disse er definert som dypbass-elementer. Den franske produsenten hevder derfor at Dione skal klare seg utmerket uten separat subwoofer. I midten sitter et sentralt diskant/fulltone-element, som gjør at Dione både kan henges på veggen eller settes på et møbel.

Lydplanken støtter (selvfølgelig) Dolby Atmos, og bruker en 5.1.2 konfigurasjon med to dedikerte høydekanaler. Den kan også oppskalere andre lydformater og gjengi virtuell surroundlyd. Den bruker også en rekke andre patenterte Devialet-teknikker, inkludert deres egen romkorreksjon, for å tilpasse lydgjengivelsen til omgivelsene. Her er også rikelig med forsterkereffekt – 950 watt RMS i henhold til spesifikasjonene. Det skal være tilstrekkelig for å klare 101 desibel lydtrykk, hvilket er sterkt for en lydplanke.

Dione kobles til TV-lyden via HDMI eARC, og støtter også Bluetooth, Airplay 2 og Spotify Connect. Den kan også styres via Devialet-appen og inngå i et større multirom-system.

3D open Devialet Dione 2 Devialet Dione HD flat Devialet Dione HD wall mounted
<
>
Devialet Dione inneholder hele 17 høyttalerelementer, nærmere bestemt 8 basselementer pluss 9 fulltone-elementer. (Foto: Devialet)

Pris og tilgjengelighet

Devialet Dione skal koste saftige 23.990 kroner, og blir dermed en interessant utfordrer til andre high-end lydplanker som Sennheiser Ambeo. Dione er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Devialet.com og autoriserte forhandlere fra og med i dag. De første leveransene starter i løpet av april.

Hva tenker du som leser? Er dette en lydplanke du kunne vurdert? Gi oss gjerne din første reaksjon i kommentarfeltet under!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Her er Dione – den første lydplanken fra Devialet”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top