TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Her er Dione – den første lydplanken fra Devialet

Nå vil også den franske high-end produsenten være med på lydplanke-moroa. Sjekk prisen på Dione!

forfatter
Publisert 29.03.22 - 10:32

Devialet har imponert oss flere ganger med sine kompakte Phantom-høyttalere, som nesten trosser de fysiske lover med tanke på lydtrykk og bass i forhold til størrelsen. Dermed var det egentlig bare et spørsmål om tid før den franske produsenten ga seg i kast med det populære lydplanke-segmentet! Dione er selskapets første lydplanke, og bak det det beskjedne ytret skjuler det seg et arsenal av høyttalerelementer!

Devialet Dione: Dolby Atmos 5.1.2, 17 høyttalerelementer, 950 Watt og 101 dB lydtrykk

Devialet Dione er med sine 120 x 16,5 x 7,7 centimeter en mellomstor lydplanke, men det er ikke småtterier de franske ingeniørene har greid å skvise inn i kreasjonen. Dione er utstyrt med hele 17 høyttalerelementer, hvorav åtte av disse er definert som dypbass-elementer. Den franske produsenten hevder derfor at Dione skal klare seg utmerket uten separat subwoofer. I midten sitter et sentralt diskant/fulltone-element, som gjør at Dione både kan henges på veggen eller settes på et møbel.

Lydplanken støtter (selvfølgelig) Dolby Atmos, og bruker en 5.1.2 konfigurasjon med to dedikerte høydekanaler. Den kan også oppskalere andre lydformater og gjengi virtuell surroundlyd. Den bruker også en rekke andre patenterte Devialet-teknikker, inkludert deres egen romkorreksjon, for å tilpasse lydgjengivelsen til omgivelsene. Her er også rikelig med forsterkereffekt – 950 watt RMS i henhold til spesifikasjonene. Det skal være tilstrekkelig for å klare 101 desibel lydtrykk, hvilket er sterkt for en lydplanke.

Dione kobles til TV-lyden via HDMI eARC, og støtter også Bluetooth, Airplay 2 og Spotify Connect. Den kan også styres via Devialet-appen og inngå i et større multirom-system.

3D open Devialet Dione 2 Devialet Dione HD flat Devialet Dione HD wall mounted
<
>
Devialet Dione inneholder hele 17 høyttalerelementer, nærmere bestemt 8 basselementer pluss 9 fulltone-elementer. (Foto: Devialet)

Pris og tilgjengelighet

Devialet Dione skal koste saftige 23.990 kroner, og blir dermed en interessant utfordrer til andre high-end lydplanker som Sennheiser Ambeo. Dione er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Devialet.com og autoriserte forhandlere fra og med i dag. De første leveransene starter i løpet av april.

Hva tenker du som leser? Er dette en lydplanke du kunne vurdert? Gi oss gjerne din første reaksjon i kommentarfeltet under!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Kommer det en test av denne ? 🙃

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde