Det var knall og bang fra lydrommet til Genelec på årets ISE-messe. Anledningen var å demonstrere det tredimensjonale lydformatet Auro-3D, og Genelec skuffet ikke.
Enten det var fly som fløy over hodet på oss, eller et orkester på hundre mann, låt det intenst og meget dynamisk. Men det opplevdes aldri som for høyt.
Når et fly fløy over hodet på oss, så å si, var det en meget sømløs overgang fra front til bak. Og med et perfekt definert midtpunkt i lydbildet fra taket holdt lydbildet seg hele tiden samlet.
Oppsettet var av typen 11.1, og subwooferkanalen låt som en helt sømløs del av det hele. Rundt oss var det plassert flere av modellen 8351, mens 4000-serien som er spesifikt utviklet for installasjonsmarkedet, var montert i taket.
Koaksialhøyttaler
Apropos den helt nye høyttaleren 8351, så er dette en snodig skapning. En koaksial mellomtone/diskant-konstruksjon hvor skum dekker mellomtonen. Dette for å gi en helt sømløs overgang mellom de to elementene, uten en glippe som ellers ville resultert i fasefeil rundt delefrekvensen.
Men enda snodigere er det at det ikke ser ut som om høyttaleren har noe basselement. Dette er fordi basselementet sitter inni høyttaleren. Det er to bassrefleksåpninger, i form av sprekker på over- og undersiden av frontplaten.
For å gjengi en jevnest mulig frekvenskurve uansett rom, er høyttaleren utstyrt med DSP autokalibrering, som Genelec kaller AutoCal.