Folkefinansiert festhøyttaler

Denne trådløse PA-høyttaleren fikk Kickstarter-målet sitt oppfylt allerede første dag!
Annonse
Annonse
forfatter

Det som startet som en hjemmelaget høyttaler til festivalbruk, er i ferd med å bli en kommersiell suksess: En gjeng danske studenter har utviklet Soundboks – en batteridrevet høyttaler til festivaler, beachparty og andre steder man vil ta festen med seg!

Høyttaleren ble lansert på crowdfunding-nettstedet Kickstarter 1. mars, og allerede få timer etter ble investeringsmålet på 100.000 US dollar nådd. I skrivende stund har den passert 350.000 dollar – med 27 dager igjen av kampanjen.

Soundboks ble først designet av Jesper Thomson, Christoffer Nyvold og Hjalte Wieth mens de gikk på videregående: De ønsket seg en kraftig og robust høyttaler de kunne ta med seg rundt på fest.

I dag sitter det 14 ansatte på kontoret i København, mens de tre grunnleggerne har flyttet til Silicon Valley for å videreutvikle produktet.

Foto: Soundboks
Foto: Soundboks

119 desibel
Soundboks er ingen pysete sak. Høyttaleren skal være i stand til å levere lydtrykk på opp mot 119 desibel, samtidig som den er robust nok til å tåle en tur i skiløypa eller på stranda. Batterierne er oppladbare og utskiftbare og det følger med flere moduler, slik at man kan skifte på et øyeblikk. Dermed er en et interessant valg til festivalcamps hvor det ikke alltid er tilgang til strøm. Mobiltelefoner, nettbrett og DJ-udstyr kan enkelt kobles til via Bluetooth eller analog lydinngang.

Hva med prisen, da? De 100 første budgiverne på Kickstarter kunne få kjøpe Soundboks til en introduksjonspris på rundt 3.000 kroner, men disse eksemplarene ble borte på rekordtid. Veiledende pris blir rundt 5.000 kroner, men Kickstarter tilbyr også ulike pakketilbud, blant annet en «Festival Nuclear Pack.» hvor du kan kjøpe fem høyttalere, en splitkabel, 10 batterier og fem aux-kabler for 1.999 dollar. Hørselvern er ikke inkludert!

«Vi har alltid elsket å være på festival, men vi kunne ikke finne en højttaler som var god nok til å feste under ekstreme forhold. Så vi bestemte oss for å lage vår egen! Siden da har vi arbeidet hardt med å videreutvikle Soundboks og finne de riktige samarbeidspartnerne, som kunne hjelpe oss med at sikre høy og god lyd utendørs. Vi håper at Kickstarter-supporterne våre får glede av produktet i både sol, regn og snø» sier Jesper Thomson fra Soundboks.

Erfarne medhjelpere
Soundboks-teamet har fått hjelp fra erfarent hold, deriblant økonomisk støtte fra Peter Lyngdorf og Jacob Thygesen som står bak Hi-Fi Klubben og høyttalermerket Dali. Tidligere JBL-utvikler Johnny Engberg har også bidratt til å forme utendørslyden.

De som bestiller en Soundboks under Kickstarterkampanjen, loves å få den levert i løpet av juni 2016. Tidsnok til å rekke festivalsommeren!

Se Kickstarter-videoen her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.