Folkefinansiert festhøyttaler

Denne trådløse PA-høyttaleren fikk Kickstarter-målet sitt oppfylt allerede første dag!

Skrevet av / 06.03.16 - 14:51
Folkefinansiert festhøyttaler

Det som startet som en hjemmelaget høyttaler til festivalbruk, er i ferd med å bli en kommersiell suksess: En gjeng danske studenter har utviklet Soundboks – en batteridrevet høyttaler til festivaler, beachparty og andre steder man vil ta festen med seg!

Høyttaleren ble lansert på crowdfunding-nettstedet Kickstarter 1. mars, og allerede få timer etter ble investeringsmålet på 100.000 US dollar nådd. I skrivende stund har den passert 350.000 dollar – med 27 dager igjen av kampanjen.

Soundboks ble først designet av Jesper Thomson, Christoffer Nyvold og Hjalte Wieth mens de gikk på videregående: De ønsket seg en kraftig og robust høyttaler de kunne ta med seg rundt på fest.

I dag sitter det 14 ansatte på kontoret i København, mens de tre grunnleggerne har flyttet til Silicon Valley for å videreutvikle produktet.

Foto: Soundboks
Foto: Soundboks

119 desibel
Soundboks er ingen pysete sak. Høyttaleren skal være i stand til å levere lydtrykk på opp mot 119 desibel, samtidig som den er robust nok til å tåle en tur i skiløypa eller på stranda. Batterierne er oppladbare og utskiftbare og det følger med flere moduler, slik at man kan skifte på et øyeblikk. Dermed er en et interessant valg til festivalcamps hvor det ikke alltid er tilgang til strøm. Mobiltelefoner, nettbrett og DJ-udstyr kan enkelt kobles til via Bluetooth eller analog lydinngang.

Hva med prisen, da? De 100 første budgiverne på Kickstarter kunne få kjøpe Soundboks til en introduksjonspris på rundt 3.000 kroner, men disse eksemplarene ble borte på rekordtid. Veiledende pris blir rundt 5.000 kroner, men Kickstarter tilbyr også ulike pakketilbud, blant annet en «Festival Nuclear Pack.» hvor du kan kjøpe fem høyttalere, en splitkabel, 10 batterier og fem aux-kabler for 1.999 dollar. Hørselvern er ikke inkludert!

«Vi har alltid elsket å være på festival, men vi kunne ikke finne en højttaler som var god nok til å feste under ekstreme forhold. Så vi bestemte oss for å lage vår egen! Siden da har vi arbeidet hardt med å videreutvikle Soundboks og finne de riktige samarbeidspartnerne, som kunne hjelpe oss med at sikre høy og god lyd utendørs. Vi håper at Kickstarter-supporterne våre får glede av produktet i både sol, regn og snø» sier Jesper Thomson fra Soundboks.

Erfarne medhjelpere
Soundboks-teamet har fått hjelp fra erfarent hold, deriblant økonomisk støtte fra Peter Lyngdorf og Jacob Thygesen som står bak Hi-Fi Klubben og høyttalermerket Dali. Tidligere JBL-utvikler Johnny Engberg har også bidratt til å forme utendørslyden.

De som bestiller en Soundboks under Kickstarterkampanjen, loves å få den levert i løpet av juni 2016. Tidsnok til å rekke festivalsommeren!

Se Kickstarter-videoen her:

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top