High-end

Sveitsiske Piega har nylig oppgradert flere høyttalere i Premium-serien. Til det bedre etter hva vi har funnet ut.
forfatter

Det er lett å drukne i det uoversiktelige høyttalermarkedet. Derfor er det ikke rart om noen ikke har hørt om Piega. Ute i Europa er de kjent som sveitsiske aluminiumshøyttalere, men ikke for designets skyld. Snarere for lydkvalitetens del.

Men det er Piegas berømte håndbyggede båndelement som har gjort dem kjent og avholdt, og vi har testet flere av modellene med båndiskanten LDR 2642. Blant dem CL90X og TC70, som nå heter Coax 90.2 og Coax 70.2.

De to og den mindre Premium 50.2, har gjennomgått endringer som sammen skal bidra til hørbart bedre lyd. Et nytt båndelement (LDR 2642 mk II) i Premium 50.2 med folie i nytt materiale, ny magnetstruktur og forbedret spredningsmønster skal både være mer effektivt og raskere, med bedre lyd som resultat.

Mens Coax 70.2 har et koaksialelement kalt C2, har den større Coax 90.2 et C1 element med enda større overflate.

Kabinettet er forbedret med avstivninger for bedre demping innvendig, og de to største modellene har fått et redesignet kabinett med nettere proposjoner.

Alle tre bruker Piegas MOM-teknologi (Magnetic Optimized Motor) som skal sørge for at de store basselementene skal kunne henge med dynamikken og farten til båndelementene.

Annonse

De nye modellene er i butikken nå, og starter på cirka 60.000 kroner paret.

Duet Audio

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også