TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

DHT-S217: Elegant lydplanke fra Denon

Den kompakte Denon DHT-S217 har Dolby Atmos - og innebygd subwoofer!

Av / 21.04.22 - 10:40
DHT-S217: Elegant lydplanke fra Denon

Slanke lydplanker er på moten i år, og Denon vil selvfølgelig være med på moroa. De har allerede sluppet Atmos-lydplanken DHT-S517, og nå kommer lillebroren DHT-S217. Den har i likhet med storebroren støtte for Dolby Atmos surroundlyd.

Denon DHT S217 SoundBar In Situ 006
Denon DHT-S217 er laget for å ta liten plass, men skal likevel levere et fullblods lydbilde, takket være en innebygd subwooferløsning. (Foto: Denon)

Denon DHT-S217

Den kompakte lydplanken er 89 cm bred, 12 cm dyp, og bare 6,6 cm høy. Dermed kan den få plass under de fleste TV-skjermer uten at den skygger for bildet. Alternativt kan den også veggmonteres.

Denon-planken støtter blant annet lydformater som Dolby Atmos, men den ser ikke ut til å ha dedikerte topphøyttalere slik du får på storebroren DHT-S517. Denne kompakte modellen er nok først og fremst laget for å være en interessant konkurrent til Sonos Beam (Gen 2).

Lydplanken kobles til TV-ens HDMI eARC (lydreturkanal) via den medfølgende HDMI-kabelen. DHT-S217 har også en ekstra HDMI-inngang, slik at du kan koble til en ekstra videokilde. Den kan også kobles til andre lydkilder via Bluetooth.

Denon DHT 217 built in subwoofer
Denon DHT 217 har basselementene gjemt på undersiden. (Foto: Denon)

Innebygd subwoofer

Denon har lagt vekt på at lydplanken skal klare seg bra uten drahjelp fra en separat subwoofer. Det har de løst ved hjelp av to innebygde basselementer som vender ned mot underlaget. Men skulle du likevel føle behov for å oppgradere bassen, finnes det heldigvis også en ekstra sub-utgang for dette.

Annonse

Videre har Denon-planken ekstra lydfinesser som Dialog Enhancer, som skal gjøre stemmegjengivelsen tydeligere, samt andre lydmoduser som Pure, Movie, Music og Night Mode. Lyden kan styres via den medfølgende fjernkontrollen.

Pris og tilgjengelighet

Denon DHT-S217 blir tilgjengelig i butikkene i midten av mai, og skal koste 269 euro eller cirka 3000 kroner. Norsk importør er Hi-Fi Klubben.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

High-end høyttalere for designbevisste

Sonos lanserer ny lydplanke og subwoofer

Beolab 50 og Beosound Theatre i Ferrari-versjon

JBL inviterer til fargefest

Nye SVS subwoofere med 17(!) tommers bass

De største høyttalerne noensinne fra Arendal Sound

Se hva Naim og Focal har klekket ut!

Budsjettvennlig KEF-serie med Meta-teknologi

Her er DALIs nye high end-serie

Linn slipper ny høyttalerserie

Usynlig Lyngdorf til hjemmekinoen

På fabrikkbesøk hos Marshall