Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Celestion 100: Marshall tilbake til røttene

Marshall feirer 100-årsjubileet til sin viktigste partner, Celestion, med limited edition-gitarforsterkeren Celestion 100.

Skrevet av / 30.06.24 - 08:00
Celestion 100: Marshall tilbake til røttene

Noen av våre lesere har sikkert fått med seg at Marshall ikke først og fremst er kjent for sine hodetelefoner og Bluetooth-høyttalere, men derimot sine ikoniske gitarforsterkere. Med den kraftige, distinkte lyden som nærmest formet rock ‘n’ roll. Hva ville vel AC/DC, Jimi Hendrix eller The Rolling Stones vært uten Marshalls JTM-forsterkere?

marshall_celestion100_stack_product_flat_03
Foto: Marshall

Nå får vi en kraftfull påminnelse om disse røttene med lanseringen av Celestion 100, en gitarforsterker i begrenset opplag, for å feire 100-årsjubileet til Marshalls leverandør av høyttalerelementer, Celestion.

Marshall Celestion 100 er en rekonstruksjon av den aller første JTM-forsterkeren, laget for å sparke bra ifra i gitarens nedre register, for å komplimentere den varme mellomtonen og det krispe diskantområdet. Hjertet i forsterkeren er en spesiallaget 12-tommers Celestion 100 Alnico-høyttaler, som skal gjenskape tonen fra eldre dagers rock & roll.

Les også Mektig lyd fra liten høyttaler Marshall-høyttaleren forsvarer prisen med overbevisende bass og tilstrekkelig lydtrykk.

Som den opprinnelige 30-watteren er Celestion 100 utstyrt med to ECC83 forforsterkerrør, to 5881 effektrør og dessuten et ekstra ECC83-rør som fasesplitter. Denne lager et speilbilde av lydsignalet før det går til effekttrinnet, for å kunne få et push-pull-effekttrinn til å fungere.

marshall_celestion100_still-life_09
Spesialelement fra Celestion. Foto: Marshall

Celestion har vært avgjørende

– Celestion har vært en del av Marshall-familien helt fra begynnelsen, og mer enn seks tiår senere blomstrer fortsatt dette samarbeidet.

Det sier Steve Smith, produktekspert for musikkinstrumenter hos Marshall Group.

Selv om Lyd & Bilde hovedsakelig fokuserer på hi-fi og forbrukerelektronikk, er Celestion 100 en fascinerende titt inn i en annen del av Marshalls verden – en som har formet lyden av moderne rock i over 60 år. Med bare 100 enheter tilgjengelig globalt, til en pris av 26799 kroner, ser vi for oss at denne kommer til å rives ut av hyllene relativt kjapt.

Mer info: marshall.com

marshall_celestion100_still-life_19 marshall_celestion100_stack_product_flat_05 marshall_celestion100_stack_product_flat_02
<
>
Foto: Marshall
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Overraskende billig high-end

Pillen som virker på humøret

Legendarisk gitarforsterker får nytt liv

Boom for alltid

Ekstrem lydplanke fra Steinway Lyngdorf

Skjulte bassmuskler fra Neat

Vi får vann i munnen av franske høyttalere

Både kunst og høyttaler i ett fra B&O

Se den villeste JBL-samlingen i verden

Superdiskanten er kronen på verket

Se hvilken høyttaler som er tilbake!

En ny stjerne på høyttalerhimmelen

Scroll to Top