Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ti trådløse høyttalere

Trådløse høyttalere kan brukes til så mangt – alt fra bærbar musikk på ferieturen til fullblods stereoanlegg hjemme i stua. Her er ti av våre favoritter!

Skrevet av / 07.01.18 - 16:58
Ti trådløse høyttalere

Vi tester en mengde høyttalere hvert år. Blant dem er kategorien for trådløse høyttalere den mest varierte, da den i prinsippet kan omfatte alle høyttalere hvor lydsignalet overføres uten kabel. De minste modellene er bærbare Bluetooth-høyttalere som får plass i vesken eller lommen, mens de dyreste utelukkende er til hjemmebruk og bruker husets trådløse nettverk. Multiromshøyttalere er også inkludert i denne kategorien.

Høyttaleren, slik vi kjenner den, har over 100 år på baken. Og selv om det er skjedd mye i løpet av denne tiden, er grunnprinsippet fortsatt det samme som den gang. Men det er i ferd med å endre seg. En stadig større del av de nye modellene som sendes på markedet, er nemlig aktive, og fylt med digital elektronikk.

Vi har samlet et utvalg av trådløse høyttalere i forskjellige prisklasser, som alle har gjort seg ekstra godt bemerket i våre tester dette året. Enten du leter etter en økonomisk bærbar høyttaler eller et alternativ til stereoanlegg, er det her du kan finne den.

 

Musikkmagi i miniformat

Bose Soundlink Mini 2

(Foto: Produsenten)

 

Den første Soundlink Mini utnevnte vi til den beste lille trådløse høyttaleren. Så hva må vi ta frem av superlativer for den forbedrede toeren? Den er lettere å bruke, har lengre batteritid, og kan nå også brukes som høyttalertelefon. Som forgjengeren blir man overrasket første gangen man lytter til den. Blikket begynner å lete etter en større høyttaler i rommet, for det kan vel ikke være den lille rakkeren der som spiller? Joda, Soundlink Mini har overraskende volumressurser og en meget påtakelig bass. Magi! Dette er dessuten etter vårt syn en av de mer sobre små høyttalerne, og dens lettmetallskall gjør den dessuten robust. I det minste mot slag, for den er dessverre ikke fuktbeskyttet, noe som gjør at vi ikke kan ta den med til stranden.

Les hele testen av Bose Soundlink Mini 2

Pris: 2.000 kr

Web: bose.no

Karakter: 6

 

 

 

Audio Pro fyller hjemmet

Audio Pro Addon C5 & C10

(Foto: Produsenten)

 

Audio Pros første skikkelige multiromshøyttaler pryder ethvert rom med sin avskallede design. Den er enkel å koble opp, og låter akkurat like bra som sine mindre, tilkoblede forgjengere. Det er støtte for alle nødvendige musikktjenester, og den har både AirPlay og Spotify Connect. Med et mindre format og tilsvarende mindre prislapp enn C10 kan lillebror C5 være et prisgunstig alternativ. Storebror C10 koster en tusenlapp ekstra. Da den heller ikke spiller like høyt eller dypt som storebror, holder den ikke helt til å være hovedhøyttaler. Men den kan være et bra alternativ for soverommet eller kjøkkenet. Med en hyggelig design lar man den gjerne stå fremme, og C5 kan i motsetning til gråskalaen på C10 dessuten fås i rosa.

Les hele testen av Audio Pro Addon C5 & C10

Pris: 2.400 kr

Web: audiopro.com

Karakter: 5

 

 

 

Mesteren er tilbake

Adio Pro Addon C10 Gen 2

(Foto: Produsenten)

 

Da vi testet den opprinnelige Addon T10, falt vi nesten av stolen da vi hørte hvor bra den låt. Såpass bra at vi kåret den til årets beste trådløse høyttaler i 2013. På utsiden er det meste kjent, med det stilrene og elegante utseendet. Vi noterer flere og bedre kontroller, mens innsiden har fått både oppdatert elektronikk, forsterkere og elementer. Og den har fått en basskontroll, slik at man selv kan velge hvor sinte naboer man vil ha. For Addon T10 Gen 2 har skikkelig med kraft som fyller et helt rom med enda renere og vakrere lyd. Og tilsynelatende uten anstrengelse. Lyden kan kanskje ikke sammenlignes med gullvinneren, men til en tidel av prisen er dette et mer overkommelig kjøp for de aller fleste. Hatten av!

Les hele testen av Adio Pro Addon C10 Gen 2

Pris: 2.800 kr

Web: audiopro.com

Karakter: 6

 

 

Rundspillende termos

Bose Soundlink Revolve+

(Foto: Produsenten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med Soundlink Revolve fyller Bose et tomrom i sortimentet ved en rundstrålende høyttaler. Den finnes både i en mindre og lettere modell, samt denne større pluss-modellen med bedre batteritid. Som vanlig med Bose er kvalitetsfølelsen på topp, med pent solid metall rundt omkring, og gummiert topp og bunn. Om Revolve er riktig for deg eller ikke, avhenger av hvor du skal bruke den. Har du en åpen planløsning der du beveger deg rundt omkring høyttaleren, er den rundtstrålende lyden perfekt. Batteridriften er også et pluss om du vil flytte rundt på høyttaleren, eller rett og slett lytte på musikk når du tar deg et bad. Om du derimot vil ha en høyttaler som står på en plass, så er andre stasjonære høyttalere et bedre valg. De gir et mer korrekt lydbilde, og behersker en dypere bass.

Les hele testen av Bose Soundlink Revolve+

Pris: 3.500 kr

Web: bose.no

Karakter: 5

 

 

 

Overraskende livsstilshøyttaler

Urbanears Stammen

(Foto: Produsenten)

 

Overraskende nok var det ikke det beslektede rockemerket Marshall som ble Zound Industries første multiromshøyttaler. Det er lett å vifte bort søsterselskapet Urbanears som et merke som satser mer på stil enn på lydkvalitet. Men det ville være urettferdig mot merkets første høyttaler. Den låter faktisk meget bra, om man ikke presser den for hardt eller stiller urimelige hi-fi-krav. Og vil man ha mer kraft, kan man velge storebror Baggen for en tusenlapp mer. Foruten Bluetooth kan man få bedre lydkvalitet via Wifi, og til og med sette opp et multiromssystem. Via Wifi får man innebygget Chromecast-støtte, AirPlay og Spotify Connect. Det gjør jo heller ingen ting at Stammen dessuten kan fås til å matche innredningen med sitt pene stoff i mange farger.

Les hele testen av Urbanears Stammen

Pris: 3.500 kr

Web: urbanears.com

Karakter: 5

 

 

 

Klokkeklar lyd

DALI Zensor 1 AX

(Foto: Produsenten)

 

De små Dali-ene er ikke større enn at du kan skjule dem bak et A4-ark, og passer fint i en bokhylle eller på et veggstativ. På opptaket av Nidarosdomens jentekor kan de likevel oppfattes som litt lyse, for Dali har åpenbart ønsket at diskanten skal være en hørbar del av lydbildet. Det betyr at de er veldig åpne i mellomtonen, og løftet i diskanten – som er meget godt oppløst – gir deg et luftig og friskt lydbilde. Lydbildet har få betoninger, noe som vitner om en gjennomført konstruksjon, og det merke blant annet på stereoperspektivet. Dali-høyttaleren bør stå på eller i en bokhylle, alternativt på et par stativer eller veggbraketter, og ikke for langt fra bakveggen. Da er balansen bra og lydbildet overbevisende stort og åpent.

Les hele testen av DALI Zensor 1 AX

Pris: 4.998 kr

Web: hifiklubben.no

Karakter: 5

 

 

 

M5 ”Kicks ass”

Beoplay M5

(Foto: Produsenten)

 

Beoplay M5 er nok en av de peneste høyttalerne jeg har sett. I tillegg spiller den fremragende, og har et vell av trådløse tilkoblingsmuligheter. Bruk den alene eller koble den til A6 eller A9 i et multiromssystem. Overflaten er kledd med møbelstoff fra Kvadrat i sort eller grått, og den matte skiven på toppen er av aluminium. Denne er en knapp som kan brukes til å starte/stoppe musikken samt skru opp og ned volumet. Dette er ikke en høyttaler som bare skal spille diskré i bakgrunnen, men i stedet en slagkraftig boks, som både kan og skal spille opp til fest. Som en hissig liten terrier gjør den seg bemerket, og det skal den få lov til. Hvis du er glad i tung bass, men fortsatt krystallklar lyd, er den definitivt verdt å vurdere.

Les hele testen av Beoplay M5

Pris: 5.790 kr

Web: beoplay.com

Karakter: 6

 

 

 

Tre-i-en

DALI Zensor 5 AX

(Foto: Produsenten)

 

Dali Zensor 5AX er noe av det nærmeste man kommer en WAF-vennlig gulvhøyttaler: smal, diskré og med beskjeden høyde. Og det som tas av gulvplass får man igjen i reolen, da den har innebygget forsterker. Den gjør alt riktig – og det meste er faktisk ganske imponerende. Lydbildet er stort og sjarmerende, langt utover forventningen fra prislappen, og den kan spille opp i en mellomstor stue, uten å få pusteproblemer. At den i tillegg er forholdsvis pen å se på, og passer inn i innredningen, er et ekstra pluss. Sammenlignet med sin egen passive utgave, er det mye hi-fi å hente for bare litt mer. Bluetooth-strømming er behagelig, men kan du leve med ledninger, løfter det lydkvaliteten betydelig.

Les hele testen av DALI Zensor 5 AX

Pris: 7.998 kr

Web: hifiklubben.no

Karakter: 5

 

 

De kuleste trådløse

Klipsch The Sixes

(Foto: Produsenten)

 

Aldri et kjedelig øyeblikk med Klipsch trådløse høyttalerpar, som selvsagt har platespillerinngang. Hvis du ikke lar deg rive med av disse høyttalerne, vet jeg ikke hva som skal til. Hipster-appellen er skyhøy på de trådløse Klipsch-høyttalerne. Man kan nesten kjenne lukten av skjeggolje og nybrygget øl, når man ser den varmbrune valnøttfineren som omslutter høyttalerne. De vinner ingen priser blant hi-fi-puritanerne, men jeg tviler på om de noen gang var i tankene til Klipsch-ingeniørene. De må ha hatt det morsomt da de laget The Sixes, for det smitter veldig over på lytteren. Hvis man kan glemme hi-fi og bare nyte musikken, tross feil og mangler, er det ikke mye som er morsommere enn disse blant aktive og trådløse stereohøyttalere.

Les hele testen av Klipsch The Sixes

Pris: 9.995 kr

Web: mono.no

Karakter: 5

 

Multirom med hi-fi-kvalitet

Electrocompaniet EC Living TANA SL-1 / L1

(Foto: Produsenten)

 

Når man tenker stereoanlegg faller tankene automatisk på to høyttalere, med en forsterker imellom. Men hvorfor ikke droppe forsterkeren, til fordel for to helaktive høyttalere? Det er hva Electrocompaniet har tenkt med Tana-serien. Tana SL-1 er hovedhøyttaleren (kan kjøpes alene), mens L-1 er slave. Sammen er de et fullvoksent stereoanlegg med strømmetjenester, digitalradio og digitalinngang til TV-en. Og de kan bygges ut i trådløst multirom.

Når det kommer til lyden er det lite å utsette på. Det er oppløsning i overtonene, slik at sangstemmer kommer klart og tydelig frem, cymbaler svever og fioliner likeså. Den fyldige mellomtonen gjør at man får fin klang fra kassegitarer og fioliner, sangstemmer står bra frem, og også popmusikk engasjerer.

Les hele testen av Electrocompaniet EC Living TANA SL-1 / L1

Pris: 10.980 kr

Web: ecliving.electrocompaniet.no

Karakter: 5

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top