TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Technics-propper sorterer vekk støyen

Technics EAH-AZ60E og EAH-AZ40E er helt trådløse ANC-ørepropper, som kan fjerne støy fra omgivelsene elektronisk - men la stemmer filtreres inn

forfatter
Publisert 29.09.21 - 14:24

Japanske Technics har presentert den andre generasjonen av sine helt trådløse ørepropper. Og utover forbedringer av designet og lengre batterilevetid hadde de et nytt triks i det teknologiske ermet. Technics lover nemlig at de nye proppene kan skille lyden som vi ønsker å høre – og sortere støyen vekk. Og det gjelder både når man lytter, og når man snakker.

De to teknologiene kalles henholdsvis «Just my voice» og «Attention mode.»

Just my voice skal forbedre lyden for mottakeren, når man snakker i telefonen. Her analyseres lyden fra mikrofonene, vindstøy, stemmer fra omgivelsene og andre lyder skilles ut og fjernes, slik at kun ens egen stemme er igjen. Ideen om å kunne ha en forståelig samtale mens man befinner seg på en flyplass eller i tett trafikk høres lovende ut. Hvor effektivt det fungerer i praksis, må en test vise.

Attention mode er en forbedret utgave av ambient- eller hear through-modusen, som de fleste støyreduserende hodetelefonene har i dag. Altså hvor lyd fra omgivelsene ledes inn i ørene via mikrofonene. Attention mode skal angivelig være i stand til å sortere støyen fra omgivelsene vekk, samtidig som at lyden av stemmen man lytter til fremheves. Om det kun er snakk om å la de frekvenser i mellomtoneområdet, som stemmer vanligvis ligger i, passere. Eller om det er mer kunstig intelligens med i spillet, må vi senere oppleve i praksis.

Technics EAH-AZ60 med elektronisk støyreduksjon og høyoppløst lyd. (Foto: Technics)

Just my voice er innebygd i modellene, EAH-AZ60 og EAH-AZ40, som ble lansert i går. Attention mode finner man sannsynligvis kun i den dyrere av modellene, EAH-AZ60, da den mindre EAH-AZ40 ikke har automatisk støyreduksjon.

Av andre forskjeller mellom modellene, kan det nevnes at EAH-AZ60 støtter lydprotokollen LDAC og er Hi-Res Audio-sertifisert.

Batteritiden er oppgitt til sju timer, og et døgn med ladeetuiet. Det er ikke mulighet for trådløs oppladning.

Technics EAH-AZ40. (Foto: Technics)

Pris og tilgjengelighet
Technics EAH-AZ60 koster 2.300 kroner, mens EAH-AZ40 koster 1.540 kroner. Begge kan kjøpes fra siste halvdel av oktober.

 

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Endelig slipper de trådløse ørepropper med støydemping Beyerdynamic Free Byrd er utrolig nok deres første helt trådløse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend