Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sony MDR-MV1: For teknikere som skal skru romlig lyd

Med MDR-MV1 vil Sony gi musikkskapere et bedre verktøy til å jobbe med romlig 360-lyd. Men de åpne hodetelefonene skal fungere ypperlig til stereo, og vi vil håpe de også er brillefine til ren nytelse.

Skrevet av / 11.04.23 - 15:00
Sony MDR-MV1: For teknikere som skal skru romlig lyd

Sony MDR-MV1 er et par referanseklokker for profesjonelle musikkskapere, med hovedvekt på de som jobber med å skru lyd for såkalt romlig lyd, eller spatial audio. Sony kaller sitt format 360 Reality Audio, men også Dolby Atmos og andre formater finnes for hodetelefoner, og vi vil tro MDR-MV1 er agnostiske til format.

Sony MDR-MV1 beauty
Foto: Sony

Det er ingenting magisk med MDR-MV1, som tross alt et par ganske alminnelige stereo hodetelefoner. At de er myntet mot miksing for 360-lyd, har å gjøre med at de oppfyller en del kriterier.

Hvorfor akkurat disse hodetelefonene fungerer bedre enn andre til formålet, skal ha å gjøre med deres evne til å gjengi et bredt lydbilde. Dette er igjen takket være deres åpne konstruksjon. Som jo er mer regelen enn unntaket for hodetelefoner i den dyrere enden.

«Med økningen innenfor romlig lyd og strømmetjenester for høykvalitets musikk, ser vi et behov for hodetelefoner som kan tilpasse seg og berike alle disse behovene innen omsluttende lyd,» sa James Leach, sjef for Connected Content Acquisition (tilkoblet innholdsanskaffelse) hos Sony Europe. «Sonys dype arv innen lyd vises frem med MDR-MV1, et fleksibelt og stilig nytt alternativ for hjemme- eller studiobruk. Hodetelefonene prioriterer komfort, viser frem Sonys håndverk og gir langvarig holdbarhet, samtidig som de tilbyr brukerne muligheten til å gjengi lyder nøyaktig, slik artisten mente de skulle høres.» Dette i følge pressemeldingen.

Sony MDR-MV1 lifestyle
Teknikere som jobber med romlig lyd, kan nå få sine drømmer oppfylt, med Sony MDR-MV1. Foto: Sony

Lydkarakteristikk

MDR-MV1 skal være spesielt egnet til å nøyaktig reprodusere lydobjekters plassering i et 360 graders rom, og selve lydgjengivelsen loves å være av høy oppløsning, med nyansene intakt. Det oppgitte frekvensområdet er meget bredt, helt fra 5 Hz til 80 kHz. Dette skal gjøre det enklere for profesjonelle å fange plassering og romlighet i lydbildet, og selv den minste endringen i lyden skal være hørbar. Viktig når en profesjonell skal plassere elementer i et 360 graders lydbilde, men også når man skal stille EQ på det hele.

Disse kvalitetene bør selvsagt også komme musikkelskere til gode, så vi vil tro vanlige hi-fi-interesserte også vil kunne få sin solide dose med disse klokkene.

Den åpne konstruksjonen vil minimere reflekterte lyder inne i klokkene, og i høy grad eliminere akustiske resonanser, sammenlignet med lukkede hodetelefoner. Som for eksempel Sonys spinnville MDR-Z1R.

Sony MDR-MV1 cable Sony MDR-MV1 cable 2 Sony MDR-MV1 cable adaptor
<
>
En adapter for liten 3,5 mm plugg følger med. Foto: Sony

Komfort

Vi blir også lovet komfort i høyeste klasse, med pustende øreputer og en lav vekt på bare 223 gram uten kabel. Impedansen på 24 ohm kombinert med en følsomhet på 100 dB (1 mW) bør gjøre dem til en helt gjennomsnittlig last for en hodetelefonforsterker. De tåler dessuten juling, med hele 1500 mW fra forsterkeren.

Kabelen er avtakbar og utskiftbar, for lengre total holdbarhet, men også i tilfelle du vil ha en annen lengde – eller for eksempel en balansert type. Pluggen i enden er av stor 6,3 mm type, men det følger med en kort adapterkabel for 3,5 mm.

Sony MDR-MV1 turned
Foto: Sony

Sony MDR-MV1: Pris og tilgjengelighet

De åpne hodetelefonene Sony MDR-MV1 blir tilgjengelig før måneden er omme, og prisen ser ut til å bli rundt 5000 kroner, kanskje litt mer. Uansett blir den milevis under den til Sonys lukkede flaggskipklokker.

Mer info: pro.sony/press

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Støyreduserende ørepropper fra OnePlus

Rimelige ørepropper fra Redmi

Ørepropper: Audio-Technica lover kremlyd

Hodetelefoner leser hjernen din

0
Scroll to Top