Nyhet

Seriøs men rimelig hodetelefonforsterker fra Schiit

Jotunheim 2 er modulær, og du kan velge digital eller platespillerinngang.

Skrevet av / 23.12.20 - 10:41
Seriøs men rimelig hodetelefonforsterker fra Schiit

Schiit Audio har oppgradert sin modulære hodetelefonforsterker Jotunheim, og som sin forgjenger kan du velge om den skal være en ren analog affære, eller inkludere digitale innganger. Eller velg platespillerinngang, om du vil. Uansett hvilken versjon du velger, fungerer den også som forforsterker i et hi-fi-oppsett, med fullbalanserte utganger. Du kan selv velge om forforsterkerutgangen skal aktiveres eller ikke.

En komplett desktop-løsning, med andre ord. Bare legg til et par aktive høyttalere, eller passive og en effektforsterker.

Les også Adrenalin-kick for hodetelefoner Hvis du ikke er helt fornøyd med lyden fra hodetelefonene, kan det hende du trenger en bedre forsterker.

På digitalsiden kan du velge mellom Schiits egne Multibit DAC med egenutviklede filtre, eller velg den trygge AKM AK4490. Velger du i stedet platespillerinngang, er den for MM-pickuper med 42 dB forsterkning.

Schiit Jotenheim 2 rear 1920-gigapixel-width-3840px
Schiit Jotunheim 2 har balanserte inn- og utganger. I tillegg kan du velge digital- eller plataspillerinngang. Foto: Schiit Audio

Schiit Jotunheim 2 har diskrete kretser

Nyheten fra forgjengeren er imidlertid Schiits diskrete Nexus forforsterkertrinn som tidligere bare har vært i dyrere produkter, og et nytt utgangstrinn Schiit kaller Continuity S. Continuity-trinnet sikrer likt forhold mellom inngangs- og utgangssignalet (transkonduktans), uavhengig av valgt lydnivå. S-versjonen er en videre forbedring av dette utgangstrinnet.

«Vi kaller Schiit Jotunheim 2 ‘den beste 2400 dollarsforsterkeren du kan kjøpe for 400 dollar,» uttaler Jason Stoddard, en av Schiit’s grunnleggere, i pressemeldingen.

Schiit Jotunheim 2 i svart. Foto: Schiit Audio
Schiit Jotunheim 2 i svart. Foto: Schiit Audio

Vi loves at Jotunheim 2 er bedre enn forgjengeren på alle måter, og gir dessuten både mer kraft til tungdrevne hodetelefoner og også lavere støynivå til følsomme ørepropper.

Schiit understreker likevel at Jotunheim 2 ikke først og fremst dreier seg om målinger, og at den rimeligere Magnius faktisk måler bedre. Men der hvor Magnius bruker IC-baserte op-amper, som nesten alle andre rimelige hodetelefonforsterker, har Jotunheim 2 diskrete kretser. Som ikke måler like bra, men Schiit forsikrer at den låter bedre.

schiit jotunheim 2 with headphones 1920-gigapixel-width-3840px
Schiit Jotunheim 2 med Dan Clark hodetelefoner. Foto: Schiit Audio

Priser er de samme som for forgjengeren:

  • Schiit Jotunheim 2 uten ekstramoduler: 6190 kr
  • Schiit Jotunheim 2 med MM-RIAA (phono): 7490 kr
  • Schiit Jotunheim 2 med AK4490 DAC: 7490 kr
  • Schiit Jotunheim 2 med Multibit DAC: 8790 kr

Mer info: schiit.com

Norsk importør: duet.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “Seriøs men rimelig hodetelefonforsterker fra Schiit”

  1. Platespilleringang? Trodde dere var seriøs nok til å bruke korekte navn på RCA

    1. Geir Gråbein Nordby

      Hei! RCA er en type kontakt. Den brukes som regel til analoge innganger, deriblant platespillerinngang. Også kjent som RIAA-trinn eller phonoinngang. Men, nei, du kan ikke sette likhetstegn mellom RCA og RIAA-trinn, da RCA også brukes til linjeinnganger/aux. Mvh seriøs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

En helt ny type hodetelefonforsterker

Scroll to Top