Seriøs men rimelig hodetelefonforsterker fra Schiit

Jotunheim 2 er modulær, og du kan velge digital eller platespillerinngang.
Schiit jotunheim 2
Annonse
Annonse
forfatter

Schiit Audio har oppgradert sin modulære hodetelefonforsterker Jotunheim, og som sin forgjenger kan du velge om den skal være en ren analog affære, eller inkludere digitale innganger. Eller velg platespillerinngang, om du vil. Uansett hvilken versjon du velger, fungerer den også som forforsterker i et hi-fi-oppsett, med fullbalanserte utganger. Du kan selv velge om forforsterkerutgangen skal aktiveres eller ikke.

En komplett desktop-løsning, med andre ord. Bare legg til et par aktive høyttalere, eller passive og en effektforsterker.

Les også
Adrenalin-kick for hodetelefoner Hvis du ikke er helt fornøyd med lyden fra hodetelefonene, kan det hende du trenger en bedre forsterker.

På digitalsiden kan du velge mellom Schiits egne Multibit DAC med egenutviklede filtre, eller velg den trygge AKM AK4490. Velger du i stedet platespillerinngang, er den for MM-pickuper med 42 dB forsterkning.

Schiit Jotenheim 2 rear 1920-gigapixel-width-3840px
Schiit Jotunheim 2 har balanserte inn- og utganger. I tillegg kan du velge digital- eller plataspillerinngang. Foto: Schiit Audio

Schiit Jotunheim 2 har diskrete kretser

Nyheten fra forgjengeren er imidlertid Schiits diskrete Nexus forforsterkertrinn som tidligere bare har vært i dyrere produkter, og et nytt utgangstrinn Schiit kaller Continuity S. Continuity-trinnet sikrer likt forhold mellom inngangs- og utgangssignalet (transkonduktans), uavhengig av valgt lydnivå. S-versjonen er en videre forbedring av dette utgangstrinnet.

«Vi kaller Schiit Jotunheim 2 ‘den beste 2400 dollarsforsterkeren du kan kjøpe for 400 dollar,» uttaler Jason Stoddard, en av Schiit’s grunnleggere, i pressemeldingen.

Schiit Jotunheim 2 i svart. Foto: Schiit Audio
Schiit Jotunheim 2 i svart. Foto: Schiit Audio

Vi loves at Jotunheim 2 er bedre enn forgjengeren på alle måter, og gir dessuten både mer kraft til tungdrevne hodetelefoner og også lavere støynivå til følsomme ørepropper.

Schiit understreker likevel at Jotunheim 2 ikke først og fremst dreier seg om målinger, og at den rimeligere Magnius faktisk måler bedre. Men der hvor Magnius bruker IC-baserte op-amper, som nesten alle andre rimelige hodetelefonforsterker, har Jotunheim 2 diskrete kretser. Som ikke måler like bra, men Schiit forsikrer at den låter bedre.

schiit jotunheim 2 with headphones 1920-gigapixel-width-3840px
Schiit Jotunheim 2 med Dan Clark hodetelefoner. Foto: Schiit Audio

Priser er de samme som for forgjengeren:

  • Schiit Jotunheim 2 uten ekstramoduler: 6190 kr
  • Schiit Jotunheim 2 med MM-RIAA (phono): 7490 kr
  • Schiit Jotunheim 2 med AK4490 DAC: 7490 kr
  • Schiit Jotunheim 2 med Multibit DAC: 8790 kr

Mer info: schiit.com

Norsk importør: duet.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

    1. Hei! RCA er en type kontakt. Den brukes som regel til analoge innganger, deriblant platespillerinngang. Også kjent som RIAA-trinn eller phonoinngang. Men, nei, du kan ikke sette likhetstegn mellom RCA og RIAA-trinn, da RCA også brukes til linjeinnganger/aux. Mvh seriøs.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.