Sennheiser-favorittene Momentum True Wireless blir støydempende

Momentum True Wireless 2 har endelig fått aktiv støykansellering.
Sennheiser Momentum True Wireless 2 lifestyle
Annonse
Annonse
forfatter

Sennheiser har valgt å fornye sine True Wireless ørepropper, som vi allerede synes er noe av det beste man får på markedet i dag.

Uansett hvor bra noe er, kan det alltids gjøres enda bedre, og i dette tilfellet snakker vi først og fremst om aktiv støykansellering.

Les også
Sennheiser Momentum True Wireless Sennheiser spiller konkurrentene fullstendig av banen.

Ørepropper demper allerede støy mye mer effektivt enn et par hodetelefoner, rett og slett fordi de er en propp i øret. Men de demper ikke alle frekvenser like mye, spesifikt er det de lyse frekvensene (diskanten) som dempes mest, mens bassfrekvensene stort sett slippes gjennom. Sitter du på fly, vil du fort bli irritert over støy fra kabinen og flymotorene, da disse er mest lavfrekvent.

Dette vil Sennheiser nå gjøre noe med. De er vel lei av å gi tapt til Sony WF-1000XM3 og Apple AirPods Pro, som begge har aktiv støykansellering. Det hjelper fint lite at Sennheiser Momentum True Wireless i våre ører låter bedre enn dem begge.

Sennheiser Momentum True Wireless 2
7 timer får du fra proppene, mens ladeetuiet gir ytterligere 21 timer. Foto: Sennheiser

Med True Wireless 2 mener Sennheiser at vi slipper å velge mellom god lyd og støydemping. Og i situasjoner hvor det kreves at du hører omgivelsene, så aktiverer du bare “Transparent Hearing” med en finger på øreproppen. Dette gjør det også mulig å ha samtaler uten å måtte ta ut øreproppene.

Annonse

True Wireless 2 har bedre batteritid

Men det er ikke nødvendigvis støydemping eller ikke støydemping som styrer valget når man skal kjøpe et par ørepropper. Det er det i større grad batteritiden som gjør. Og mens første utgave av Momentum True Wireless var helt ok da den kom med 4 timer, så har det skjedd ting i det siste. Derfor har man nå klart å nesten doble spilletiden: 7 timer får du fra proppene i Momentum True Wireless 2, mens ladeetuiet gir ytterligere 21 timer. Da snakker vi!

Trådløs tilkobling er oppgradert til Bluetooth 5.1 for mer stabil tilkobling. De nye øreproppene støtter både AAC og aptX kodeker for bedre lyd, men ikke noe ord om aptX HD eller aptX Low Latency for spillentusiastene der ute.

Den nye versjonen kommer også i hvitt. Foto: Sennheiser

Der hvor den første generasjonen kun kom i svart versjon med detaljer av nøytral aluminium, så kommer True Wireless 2 i både svart og hvitt.

Momentum True Wireless 2 vil være tilgjengelig i svart fra april. Den hvite versjonen kommer senere. Prisen blir 3.190 kroner.

sennheiser.com

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.