Nyhet

Sennheiser-favorittene Momentum True Wireless blir støydempende

Momentum True Wireless 2 har endelig fått aktiv støykansellering.
Sennheiser Momentum True Wireless 2 lifestyle
forfatter

Sennheiser har valgt å fornye sine True Wireless ørepropper, som vi allerede synes er noe av det beste man får på markedet i dag.

Uansett hvor bra noe er, kan det alltids gjøres enda bedre, og i dette tilfellet snakker vi først og fremst om aktiv støykansellering.

Sennheiser Momentum True Wireless Sennheiser spiller konkurrentene fullstendig av banen.

Ørepropper demper allerede støy mye mer effektivt enn et par hodetelefoner, rett og slett fordi de er en propp i øret. Men de demper ikke alle frekvenser like mye, spesifikt er det de lyse frekvensene (diskanten) som dempes mest, mens bassfrekvensene stort sett slippes gjennom. Sitter du på fly, vil du fort bli irritert over støy fra kabinen og flymotorene, da disse er mest lavfrekvent.

Dette vil Sennheiser nå gjøre noe med. De er vel lei av å gi tapt til Sony WF-1000XM3 og Apple AirPods Pro, som begge har aktiv støykansellering. Det hjelper fint lite at Sennheiser Momentum True Wireless i våre ører låter bedre enn dem begge.

Sennheiser Momentum True Wireless 2
7 timer får du fra proppene, mens ladeetuiet gir ytterligere 21 timer. Foto: Sennheiser

Med True Wireless 2 mener Sennheiser at vi slipper å velge mellom god lyd og støydemping. Og i situasjoner hvor det kreves at du hører omgivelsene, så aktiverer du bare «Transparent Hearing» med en finger på øreproppen. Dette gjør det også mulig å ha samtaler uten å måtte ta ut øreproppene.

True Wireless 2 har bedre batteritid

Men det er ikke nødvendigvis støydemping eller ikke støydemping som styrer valget når man skal kjøpe et par ørepropper. Det er det i større grad batteritiden som gjør. Og mens første utgave av Momentum True Wireless var helt ok da den kom med 4 timer, så har det skjedd ting i det siste. Derfor har man nå klart å nesten doble spilletiden: 7 timer får du fra proppene i Momentum True Wireless 2, mens ladeetuiet gir ytterligere 21 timer. Da snakker vi!

Trådløs tilkobling er oppgradert til Bluetooth 5.1 for mer stabil tilkobling. De nye øreproppene støtter både AAC og aptX kodeker for bedre lyd, men ikke noe ord om aptX HD eller aptX Low Latency for spillentusiastene der ute.

Den nye versjonen kommer også i hvitt. Foto: Sennheiser

Der hvor den første generasjonen kun kom i svart versjon med detaljer av nøytral aluminium, så kommer True Wireless 2 i både svart og hvitt.

Momentum True Wireless 2 vil være tilgjengelig i svart fra april. Den hvite versjonen kommer senere. Prisen blir 3.190 kroner.

sennheiser.com

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.