Philips Fidelio L3: støydempende toppmodell

Med Fidelio L3 ønsker Philips å vise hva de kan - også når vi snakker lydkvalitet
Philips Fidelio L3
Annonse
Annonse
forfatter

Nederlenderne mener alvor, når de ønsker å fjerne støyen med Philips Fidelio L3. For det første lover de støydemping av første klasse, med fire innebygde mikrofoner.

– Men det er det enkle, sier administrerende direktør Kostas Vouzas. – Det vanskelige er å bevare lydkvaliteten mens man demper støyen.

Philips hevder nemlig å ikke forandrer lyden på musikken som kommer ut; det er kun støyen som fjernes.

For å ivareta lyden i Fidelio L3 har valget falt på 40 mm store høyttalerelementer, som Philips kaller store men som er helt vanlig i denne klassen. Elementene bruker et trelags dempemateriale som skal redusere forvrengning. Man har også jobbet for å forsikre en god passiv støydemping med puter av skinnbelagt minneskum, slik at du ikke er nødt til å bruke den aktive støydempingen for å undertrykke støy.

Videre gir aptX HD lydkodek bedre lyd over Bluetooth, og via kabelen loves vi at hodetelefonene støtter høyoppløst lyd. Som er markedsføringsprat for at de reagerer høyere opp enn 20 kHz.

Klare samtaler og berøringskontroll

En av de innebygde mikrofonene er dedikert til å fjerne bakgrunnsstøy under samtaler, for å forsikre klar lyd for samtalepartneren i andre enden.

Hodetelefonene skal være spesielt brukervennlige, med intuitiv berøringskontroll med sveiping og trykking utenpå øreklokkene. Undertegnedes erfaring er at dette kan være knotete til å begynne med, men når man har vent seg til det er det meget brukervennlig.  «Trykk for å snakke»-funksjon gjør at musikken stopper når du begynner å snakke, og du kan også enkelt kalle opp Google-assistenten. Ingen ord om Siri, men hodetelefoner er gjerne agnostiske når det kommer til om telefonen har Android eller iOS operativsystem.

Batteritid

Fidelio L3 gir 35 timers spilletid – 30 timer med ANC aktivert hele tiden. Hurtiglading gir seks timers bruk på bare 15 minutter med den medfølgende USB C-kabelen.

 

Philips Fidelio L3
Philips Fidelio L3

Fidelio L3 kommer i handelen neste måned. Prisen er satt til 350 euro, forvent dermed en norsk pris tett oppunder 4.000 kroner.

philips.no

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Vennligst bekreft før registrering

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon. Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.