Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nye topp-hodetelefoner fra B&W

Bowers & Wilkins presenterte nye ANC-modeller og noen interessante in-ear-modeller.

Skrevet av / 20.09.19 - 16:39
Nye topp-hodetelefoner fra B&W

Fire nye hodetelefoner var på menyen, da Bowers & Wilkings torsdag inviterte til lansering av nyheter. Lanseringen fant sted i Londons City-distrikt.

Som man kunne forvente var det nye ANC-modeller på programmet. Støyreduserende luksus-hodetelefoner er den store slagmarken blant hodetelefonprodusenter for tiden, og Bowers & Wilkins forrige ANC-toppmodell, PX, hadde to år på baken.

B&W PX5 on-ear med ANC. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B
Toppmodellen PX7, over-ear med ANC og en pris som matcher andre luksushodetelefoner med støydemping. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Nyhetene har fått navnet PX7 og PX5, og er henholdsvis over-ear- og on-ear-modeller. Begge med ANC. Begge lover også trådløs overførsel i HD-kvalitet takket være en ny aptX Adaptive-codec. Stilmessig ligner de nye modellene B&W PX, men det eksperimenteres med nye materialer i form av karbon/plast-kompositt, som skal være like solid som aluminium, men mye lettere. De har også nanocoating på stoffet som skal gjøre det motstandsdyktig mot vann, skitt og olje.

Vi hørte litt på begge modellene på pressemøtet, og uten å kunne si noe definitivt om kvaliteten, låt det utvilsomt lovende ut. Vi kommer tilbake med tester når testeksemplarene kommer. Skandinaviske priser er ikke kjent enda, men PX7 skal koste EUR 399, og PX5 EUR 299.

Bowers & Wilkins viste også to trådløse in-ear-hodetelefoner, PI3 og PI4. Designet er sporty på en måte vi ikke har sett før fra B&W (som ikke har laget hodetelefoner i dette segmentet tidligere), men det gjemmer seg interessant teknologi bak den fargerike gummicoating: Proppene er toveis med en dynamisk driver til bassen og et balansert element til diskanten. Og med separate forsterkere til hvert element! Det låter umiddelbart så bra at man nesten  kunne vurdert å ta seg en løpetur…

 

Ingen true wireless

Sportshodetelefoner fra B&W. Det er en nyhet. Og med bi-amping! Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Noe vi ikke fikk se var true-wireless-hodetelefoner – som er den nest største slagmarken, etter ANC. Det skal visst være under utvikling hos Bowers & Wilkins, men ingen produkter er klare i denne omgang. Meldingen er at de ikke har lyktes med å oppnå god nok synkronisering mellom de to kanalene til oppfylle selskapets kvalitetskrav.

Vi så også nye modeller i Formation-serien som låt veldig bra. Disse kommer vi tilbake til når vi har mer informasjon.

Nye modeller i Formation-serien. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top