Nyhet

KEF fjerner støyen

KEF Mu3 er selskapets første ørepropper med aktiv støydemping.
KEF Mu3
forfatter

KEF var en rendyrket høyttalerprodusent, helt til de i 2015 lanserte sin første hodetelefonmodell, M500. Selv om vi syntes de manglet litt luft i diskanten, så beviste de at man kan lykkes godt på første forsøk i en ny disiplin.

Lang batteritid

For å feire sin eget 60-årsdag i år, lanserer KEF en ny «første modell», denne gangen i form av deres første trådløse ørepropper med aktiv støydemping. Mu3 er helt trådløse, og 9 timer spilletid fra øreproppene og ytterligere 15 timer fra det bærbare lateetuiet er i det øvre sjiktet i klassen. Dette er faktisk med støydemping aktivert.

kef mu3
KEF Mu3 har lang spilletid: 9 timer i proppene, 15 timer ekstra fra etuiet. Foto: KEF

Inspirert av Muon

Designen på Mu3 er det Ross Lovegrove som står for, mannen som også har tegnet flaggskiphøyttaleren Muon. Mannen har tydeligvis en forkjærlighet for aluminium, som også er gjeldende for Mu3. Akustikken i øreproppene er gjort av KEFs egen Maidstone akustikkavdeling.

I hvert aluminiumhus sitter et 8,2 mm høyttalerelement (midt på treet voksent, i øreproppmarkedet kan et element være på typisk 6-12 mm). Designen er laget for å være mest mulig ergonomisk for økt komfort over lengre økter. Og de skal være perfekt balansert, slik at de aldri faller ut av ørene. Øreputer i fire størrelser følger med, så du best finner de som passer dine ører.

Bluetooth 5.0 er en selvfølgelighet i dag, og begge KEF-proppene får inn musikksignalet samtidig, som er mer fasesikkert enn når signalet først går til en propp, som deretter sender det videre til den andre. Som skal være det mest vanlige.

kef-mu3 lifestyle2
Foto: KEF

Kan også slippe støyen inn

Oppkoblingen skal være enkelt, og KEF Mu3 har også ambiensmodus – altså hvor støy utenfra forsterkes i stedet for å kanselleres, slik at du hører hva som foregår rundt deg. Dette er slettes ikke uvanlig for støykansellerende ørepropper, som nesten alle kan dette.

Proppene er vær- og sprutsikre med IPX5-sertifisering, som er et hakk bedre enn IPX4 på Airpods Pro.

KEF Mu3: pris og tilgjengelighet

KEF Mu3 kommer i løpet av februar, priset til 230 dollar / euro. Forvent en pris på rundt 2500 norske kroner.

kef.co.uk

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.