Search
Generic filters

Hodetelefonene som kalibrerer seg selv

JBL er først i verden med støydemping og hodetelefoner med innebygget lydkalibrering.

De er berømt for sine enorme PA-rigger, studiohøyttalere og legendariske hi-fi-høyttalere. Hodetelefoner derimot, er et ganske kort kapittel i JBLs lange historie.

Men nå lanserer de Beats-killere i en serie hodetelefoner med de ambisiøse navnet Everest. En serie som vil bestå av fire hodetelefoner og et sett ørepropper. Alle trådløse med Bluetooth, og ledning som backup.

_DSC0169Toppmodellen Everest Elite 700 og den litt mindre Elite 300, har en ganske unik kombinasjon av egenskaper. Den har ikke bare aktiv støydemping som tilpasser seg miljøet og demper støy utenfra, men man kan selv justere den med en app, og for eksempel øke støydempingen på den høyre øreklokken.

Ikke nok med det, den har små mikrofoner på innsiden som kan brukes til å kalibrere lyden! Omtrent som man gjør med lydkalibreringen i et hjemmekinoanlegg. Med en mikrofon som måler responsen i rommet og tilpasser frekvensgangen.

Her tilpasser den (TruNote Auto Sound Calibration), frekvensgangen basert på hvordan øret er formet, slik at man kan få en optimalisert frekvensgang til ens eget øre. Prosessen tar et halvt sekund, og krever bare et tastetrykk.

To kan koble sammen hver sin Everest hodetelefon trådløst til den samme avspilleren, og de har avtagbare øreputer som er asymetrisk formet for å sitte bedre på hodet, og skumgummien har ulik hardhet foran og bak på øreputene, for bedre demping og komfort.

Everest-serien er i salg fra oktober og november, og toppmodellen Everest Elite 700, koster 2800 kr.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!