Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Fet head-fi fra HiFiMAN

Elektrostatiske Mini Shangri-La er hi-fi til en langt mer spiselig pris, mens Susvara Unveiled er deres dyreste planmagnetiske hittil.

Skrevet av / 09.06.24 - 08:00
Fet head-fi fra HiFiMAN

La oss først ta for oss den rimeligste nyheten. Og da er vi faktisk på det elektrostatiske Shangri-La-medlemmet. For der hvor du må punge ut over en halv million kroner (50 000 dollar) for Shangri-La, og litt over 100 000 kroner (8000 dollar) for Shangri-La Jr, så koster den nye Mini Shangri-La “bare” 2300 dollar. La oss regne med rundt 30 000 kroner her til lands, og da er forsterkeren inkludert i prisen.

hifiman-mini-shangri-la-headphones-cradle copy-resized
Mini Shangri-La. Foto: HiFiMAN

 

hifiman-mini-shangri-la-headphone-system-connected-resized
Foto: HiFiMAN

Selv om prisen er lavere, lover HiFiMAN kompromissløs elektrostatisk ytelse. Mini Shangri-La har en nanotykkelse-membran med et spesielt partikkelbelegg, som skal gi svært nøyaktig gjengivelse. Et ytterligere beskyttelseslag i nanotykkelse verner mot fuktighet og støv.

Forsterkeren er heller ikke av det helt enkle slaget. Den er fullt balansert, med kraftforsyning uten transformator, for renest mulig lyd. Mini Shangri-La legger seg dermed ut mot rimeligere Stax-modeller, og kan med det bli et lite drømmesystem for elektrostatfansen.

hifiman-susvara-unveiled-angle-resized
Susvara Unveiled. Foto: HiFiMAN

Toppmodellen får makeover

I den planmagnetiske enden har HiFiMAN gitt sin bestselger Susvara en skikkelig overhaling. Susvara Unveiled, som den nå heter, koster 8000 dollar mot forgjengerens 6000 dollar, men HiFiMAN mener selvsagt prisøkningen er vel verdt det.

Susvara Unveiled har fått en nyutviklet nanomembran og et spesielt magnetdeksel kalt Magnetic Veil. Denne beskytter hodetelefonene når de ikke er i bruk, men skal altså ikke brukes når du lytter til musikk.

Les også Hvis dette er en drøm, la meg aldri våkne Om du bare én gang i livet skal slippe løs galskapen og ryke på et par svindyre hodetelefoner som sender deg til drømmeland og din formue til fortiden, hvorfor ikke la den gangen være nå?

Men den største nyheten er at gitteret foran elementene er komplett fjernet. HiFiMAN mener dette gir renere lyd med mindre refleksjoner, derav navnet «Unveiled». Den vil da naturligvis også være mer utsatt mot støv og skit, så vær forsiktig!

Et nytt belegg i rent sølv gir ifølge HiFiMAN større følsomhet og mer luft i diskanten. Selskapet har også forbedret den asymmetriske magnetkretsen fra forrige modell.

hifiman-susvara-unveiled-headphones-resized
Magnetdeksler beskytter hodetelefonene når de ikke er i bruk. Foto: HiFiMAN

 

hifiman-susvara-vs-unveiled copy-resized
Susvara til venstre, Susvara Unveiled til høyre. Foto: HiFiMAN

HiFiMAN Mini Shangri-La og HiFiMAN Susvara Unveiled: Pris og tilgjengelighet

Om du har råd og trang til å ta steget inn i HiFiMAN sin high-end-verden, er Mini Shangri-La og Susvara Unveiled klare for markedet i juni. Susvara Unveiled koster 8000 dollar, mens Mini Shangri-La koster 1100 dollar for hodetelefonene og 1500 dollar for forsterkeren. Pakkeprisen på de to er 2300 dollar.

Mer info: hifiman.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Scroll to Top