Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bedre lyd fra hodetelefonene

Med den digitale hodetelefonforsterkeren A 200 fra Beyerdynamic.

Skrevet av / 03.02.14 - 11:23
Bedre lyd fra hodetelefonene

Dyre hodetelefoner kan låte fantastisk, men de krever rikelig med strøm for å holde kontrollen. Men en smartmobil eller et nettbrett har gjerne heller ikke den beste digitalomvandleren (DAC), som oversetter det digitale musikksignalet til analog spenning. Og om mobilen din skulle ha en påkostet digitalomvandler, er det likevel god sannsynlighet for at det oppstår en del grums i forsterkertrinnet, før signalet rekker frem til hodetelefonen.

Av den grunnen lønner det seg med en hodetelefonforsterker som også har innebygd DAC, slik at hele lyddelen i mobiltelefonen unngås.

Samarbeid
A 200 er resultatet av et samarbeid mellom Beyerdynamic og spesialister fra Astell&Kern, og er en digitalomvandler og hodetelefonforsterker i ett og samme produkt. Den benytter en Wolfson DAC med 24-bit / 96 kHz oppløsning og dekoder digitalsignalet fra både Apple- og Android-mobiler og -nettbrett via USB. Kompatible USB-kabler medfølger, med Lightning-kontakt så vel som microUSB.

Forsterkeren er vesentlig mindre enn en iPhone 5, og veier bare 55 gram.
Forsterkeren er vesentlig mindre enn en iPhone og veier bare 55 gram.

Markedets minste
A 200 hevdes å være den hittil minste digitalomvandleren og forsterkeren som kan fungere digitalt med mobile enheter. Likevel lover Beyerdynamic ”en lydkvalitet som tidligere var uhørt for lydentusiaster på farten.”

Målene er 55 x 55 x 13 mm, og vekten er bare 55 gram. Dermed tar den minimalt med plass i vesken, og den kan også få plass i etuiet til mange hodetelefonmodeller. Det integrerte batteriet lover inntil 11 timers uavbrutt avspilling og rekker dermed også til oversjøiske flyturer.

Læretui med beltefeste følger med.
Læretui følger med.

Funksjoner
A 200 har betjeningsknapper som lar deg styre avspilling med start/pause, du kan skifte mellom spor og justere lydstyrken. Læretui medfølger.

Fakta:
Lydnivåjustering i 135 nivåer
LED tegnrute som viser oppladning, betjening og lydstyrke
3 betjeningsknapper til avspilling, play/pause, forover og bakover
Av/på-knapp med låsefunksjon
24-bit/96kHz DAC
Innebygd oppladbart batteri med inntil 11 timers avspilling
3,5 mm mini stereo jack hodetelefonkontakt
Læretui, USB kabel og Lightning / micro-USB-kabel medfølger
Vekt uten kabler og tilbehør: 51 g

Pris: 2.990 kr.

njal.no
no.eetgroup.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top