Search
Generic filters

ZT60: Ny plasma-toppmodell fra Panasonic

Panasonic satser fortsatt på plasma, og lanserer 16 nye plasmamodeller i Las Vegas, inkludert en ny high-end serie som lover bildekvalitet i referanseklassen.

Mens konkurrentene slår seg på brystet med banebrytende OLED og 4K teknologier, har Panasonic en litt mer lavmælt tilstedeværelse på CES-messen. Selv om de i likhet med Sony lanserer en 56″ 4K OLED prototype, ble det øvrige TV-sortimentet bare nevnt «i forbifarten» under Panasonics pressekonferanse.

I Panasonics messemonter er det imidlertid fortsatt spennende ting å se for de plasma-interesserte. Panasonic lanserer tradisjonen mange plasmaserier i ulike prisklasser, hvor disse tre er de mest interessante i første rekke:

ZT60

Dette blir Panasonics nye flaggskip hvor man tilsynelatende har satt alle kluter til for å lage det beste plasmabildet noensinne. ZT60 serien får et nytt bildepanel Panasonic kaller Studio Master Panel,og bruker en ny produksjonsteknikk hvor frontglasset er montert direkte til plasmapanelet, uten noen glippe i mellom. Dermed skal plasmaenes tendenser til doble bilder (og uklarhet som følge av dette) være eliminert. ZT60 har et nytt skjermfilter for ytterligere å redusere refleksjoner. I tillegg brukes en ny type fosfor som skal gi bedre gjengivelse av den røde grunnfargen. ZT60 kommer med THX godkjente bildemodus for både 2D og 3D video. Avansert ISF-kalibrering er også på plass, og ZT60 kan som fjorårets modeller kalibreres med software fra SpectraCal. ZT60-serien kommer i 65 og 60 tommers størrelse, hvor sistnevnte er en ny størrelse for Panasonic sin del.

VT60

Rett under den nye toppmodellen kommer den naturlige arvtageren til VT50-serien. De nye VT60-modellene later til å ha store likheter med forgjengeren, med samme type Infinite Black Ultra plasmapanel. VT60 kommer i 55, 60 og 65 tommers størrelse (ingen 50 tommer annonsert i øyeblikket).

ST60

Panasonics budsjettvennlige ST50-serie har blitt svært populær og vi endte med opp med å gi den største av dem alle, 65ST50,prisen for «Årets beste plasma» – rett og slett forbi den byr på svært mye av bildekvaliteten fra toppmodellene til en svært så hyggelig pris (under 20.000 kroner). Årets nye ST60-serie blir Panasonics rimeligste serie med støtte for 3D-video, og ser ut til å fortsette der den gamle slapp, med et plasmapanel av typen Infinite Black Pro. Det blir spennende å se hvordan den nye serien plasserer seg prismessig i forhold til den gamle. ST60 blir tilgjengelig i 50, 55, 60 og 65 tommers størrelser.

Nye smartfunksjoner

Felles for alle de tre Panasonic-modellseriene er en ansiktsløftet versjon av nettportalen Smart Viera. Toppmodellene kommer dessuten med Touch Pad trykkfølsom fjernkontroll og Voice Interaction stemmekontroll samt ansiktsgjenkjenning av ulike brukere.. Den nye appen Swipe & Share 2.0 gjør det enkelt å dele video, bilder frem og tilbake mellom TV-en og iOS/Android enheter.

Mens OLED og 4K TV-ee forventes å  ha temmelig stive priser et par år til, er nyhetene fra Panasonic interessante for de av oss som faktisk vurderer å kjøpe en ny TV i løpet av året – spesielt om man er opptatt av best mulig bildekvalitet.  

(Priser og norsk lanseringsdato er foreløpig ukjent. Vi gjør oppmerksom på at alle data gjelder de amerikanske modellene, og at endringer på spesifikasjoner og tilgjengelige størrelser kan forekomme på de europeiske versjonene.)

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.