ZT60: Ny plasma-toppmodell fra Panasonic

Panasonic satser fortsatt på plasma, og lanserer 16 nye plasmamodeller i Las Vegas, inkludert en ny high-end serie som lover bildekvalitet i referanseklassen.

Mens konkurrentene slår seg på brystet med banebrytende OLED og 4K teknologier, har Panasonic en litt mer lavmælt tilstedeværelse på CES-messen. Selv om de i likhet med Sony lanserer en 56″ 4K OLED prototype, ble det øvrige TV-sortimentet bare nevnt «i forbifarten» under Panasonics pressekonferanse.

I Panasonics messemonter er det imidlertid fortsatt spennende ting å se for de plasma-interesserte. Panasonic lanserer tradisjonen mange plasmaserier i ulike prisklasser, hvor disse tre er de mest interessante i første rekke:

ZT60

Dette blir Panasonics nye flaggskip hvor man tilsynelatende har satt alle kluter til for å lage det beste plasmabildet noensinne. ZT60 serien får et nytt bildepanel Panasonic kaller Studio Master Panel,og bruker en ny produksjonsteknikk hvor frontglasset er montert direkte til plasmapanelet, uten noen glippe i mellom. Dermed skal plasmaenes tendenser til doble bilder (og uklarhet som følge av dette) være eliminert. ZT60 har et nytt skjermfilter for ytterligere å redusere refleksjoner. I tillegg brukes en ny type fosfor som skal gi bedre gjengivelse av den røde grunnfargen. ZT60 kommer med THX godkjente bildemodus for både 2D og 3D video. Avansert ISF-kalibrering er også på plass, og ZT60 kan som fjorårets modeller kalibreres med software fra SpectraCal. ZT60-serien kommer i 65 og 60 tommers størrelse, hvor sistnevnte er en ny størrelse for Panasonic sin del.

VT60

Rett under den nye toppmodellen kommer den naturlige arvtageren til VT50-serien. De nye VT60-modellene later til å ha store likheter med forgjengeren, med samme type Infinite Black Ultra plasmapanel. VT60 kommer i 55, 60 og 65 tommers størrelse (ingen 50 tommer annonsert i øyeblikket).

ST60

Panasonics budsjettvennlige ST50-serie har blitt svært populær og vi endte med opp med å gi den største av dem alle, 65ST50,prisen for «Årets beste plasma» – rett og slett forbi den byr på svært mye av bildekvaliteten fra toppmodellene til en svært så hyggelig pris (under 20.000 kroner). Årets nye ST60-serie blir Panasonics rimeligste serie med støtte for 3D-video, og ser ut til å fortsette der den gamle slapp, med et plasmapanel av typen Infinite Black Pro. Det blir spennende å se hvordan den nye serien plasserer seg prismessig i forhold til den gamle. ST60 blir tilgjengelig i 50, 55, 60 og 65 tommers størrelser.

Nye smartfunksjoner

Felles for alle de tre Panasonic-modellseriene er en ansiktsløftet versjon av nettportalen Smart Viera. Toppmodellene kommer dessuten med Touch Pad trykkfølsom fjernkontroll og Voice Interaction stemmekontroll samt ansiktsgjenkjenning av ulike brukere.. Den nye appen Swipe & Share 2.0 gjør det enkelt å dele video, bilder frem og tilbake mellom TV-en og iOS/Android enheter.

Mens OLED og 4K TV-ee forventes å  ha temmelig stive priser et par år til, er nyhetene fra Panasonic interessante for de av oss som faktisk vurderer å kjøpe en ny TV i løpet av året – spesielt om man er opptatt av best mulig bildekvalitet.  

(Priser og norsk lanseringsdato er foreløpig ukjent. Vi gjør oppmerksom på at alle data gjelder de amerikanske modellene, og at endringer på spesifikasjoner og tilgjengelige størrelser kan forekomme på de europeiske versjonene.)

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.