CES 2013

Panasonic satser fortsatt på plasma, og lanserer 16 nye plasmamodeller i Las Vegas, inkludert en ny high-end serie som lover bildekvalitet i referanseklassen.
forfatter

Mens konkurrentene slår seg på brystet med banebrytende OLED og 4K teknologier, har Panasonic en litt mer lavmælt tilstedeværelse på CES-messen. Selv om de i likhet med Sony lanserer en 56″ 4K OLED prototype, ble det øvrige TV-sortimentet bare nevnt «i forbifarten» under Panasonics pressekonferanse.

I Panasonics messemonter er det imidlertid fortsatt spennende ting å se for de plasma-interesserte. Panasonic lanserer tradisjonen mange plasmaserier i ulike prisklasser, hvor disse tre er de mest interessante i første rekke:

ZT60

Dette blir Panasonics nye flaggskip hvor man tilsynelatende har satt alle kluter til for å lage det beste plasmabildet noensinne. ZT60 serien får et nytt bildepanel Panasonic kaller Studio Master Panel,og bruker en ny produksjonsteknikk hvor frontglasset er montert direkte til plasmapanelet, uten noen glippe i mellom. Dermed skal plasmaenes tendenser til doble bilder (og uklarhet som følge av dette) være eliminert. ZT60 har et nytt skjermfilter for ytterligere å redusere refleksjoner. I tillegg brukes en ny type fosfor som skal gi bedre gjengivelse av den røde grunnfargen. ZT60 kommer med THX godkjente bildemodus for både 2D og 3D video. Avansert ISF-kalibrering er også på plass, og ZT60 kan som fjorårets modeller kalibreres med software fra SpectraCal. ZT60-serien kommer i 65 og 60 tommers størrelse, hvor sistnevnte er en ny størrelse for Panasonic sin del.

VT60

Rett under den nye toppmodellen kommer den naturlige arvtageren til VT50-serien. De nye VT60-modellene later til å ha store likheter med forgjengeren, med samme type Infinite Black Ultra plasmapanel. VT60 kommer i 55, 60 og 65 tommers størrelse (ingen 50 tommer annonsert i øyeblikket).

ST60

Panasonics budsjettvennlige ST50-serie har blitt svært populær og vi endte med opp med å gi den største av dem alle, 65ST50,prisen for «Årets beste plasma» – rett og slett forbi den byr på svært mye av bildekvaliteten fra toppmodellene til en svært så hyggelig pris (under 20.000 kroner). Årets nye ST60-serie blir Panasonics rimeligste serie med støtte for 3D-video, og ser ut til å fortsette der den gamle slapp, med et plasmapanel av typen Infinite Black Pro. Det blir spennende å se hvordan den nye serien plasserer seg prismessig i forhold til den gamle. ST60 blir tilgjengelig i 50, 55, 60 og 65 tommers størrelser.

Nye smartfunksjoner

Felles for alle de tre Panasonic-modellseriene er en ansiktsløftet versjon av nettportalen Smart Viera. Toppmodellene kommer dessuten med Touch Pad trykkfølsom fjernkontroll og Voice Interaction stemmekontroll samt ansiktsgjenkjenning av ulike brukere.. Den nye appen Swipe & Share 2.0 gjør det enkelt å dele video, bilder frem og tilbake mellom TV-en og iOS/Android enheter.

Mens OLED og 4K TV-ee forventes å  ha temmelig stive priser et par år til, er nyhetene fra Panasonic interessante for de av oss som faktisk vurderer å kjøpe en ny TV i løpet av året – spesielt om man er opptatt av best mulig bildekvalitet.  

(Priser og norsk lanseringsdato er foreløpig ukjent. Vi gjør oppmerksom på at alle data gjelder de amerikanske modellene, og at endringer på spesifikasjoner og tilgjengelige størrelser kan forekomme på de europeiske versjonene.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.