VGTV på Samsung Smart TV

Samsung er snart klar med sin egen VGTV-app.
Annonse
Annonse
forfatter

En av landets største aviser er godt på vei til å bli en egen TV-kanal. VGTV tilbyr oppdaterte nyheter, sport og underholdning i videoformat, og har blitt en svært populær tjeneste på kort tid. Gjennombruddet kom i 2009 med parodiserien “Fanthomas”, som fikk over 15 millioner visninger og vant årets komipris.

VGTV har hittil vært forbeholdt de små skjermene som laptoper, smartmobiler og nettbrett, men ble nylig lansert som en tjeneste til RiksTV sine mottakere. Nå kommer den også som innebygd applikasjon i TV-en.

Samsung er først ute med den nye appen til sine smart TV-er, som gjør alt innhold fra VGTV tilgjengelig med et trykk på fjernkontrollen.Her finner du sport, nyheter og originale serier som Foppall, Dexpedition og Tørnquist show, og mer skal det bli etter hvert. VGTV retter seg spesielt mot de yngre TV-seerene, som er vant med å se TV på ulike plattformer. 50% av seerne  er under 35 år.

GOD BILDEKVALITET: Kvaliteten på bildeinnholdet som ble streamet direkte fra VG-serveren må sies å være imponerende bra, tatt i betraktning at den ble blåst opp i stort format på Samsungs 75-tommer.

Lyd & Bilde fikk se den nye VGTV-appen demonstrert på Samsungs nye toppmodell i 9-serien, 75ES9005. Blant videomaterialet som ble vist var en bak kulissene-video til snøsportfilmen Supervention som lanseres i 2013, fra det norske produksjonsselskapet Field Productions. Det så rett og slett lekkert ut! Mye av innholdet fra VGTV er tilgjengelig i HD-kvalitet, og VG har gjort det enkelt å navigere rundt i tjenesten. Vi tror dette blir et kjærkomment tilskudd til smart-TVene, spesielt fordi det lar oss se nyheter og underholdning “on demand” når det passer.

Annonse

VGTV er en reklamefinansiert tjeneste som er gratis å laste ned og å bruke, men du må altså beregne noen sekunders reklamepause mellom innslagene.

Samsungs VGTV-app lanseres som gratis nedlasting til deres 2012 Smart-TV modeller i løpet av desember. VGTV vil også bli tilgjengeilg via andre smart-plattformer, inkludert Apple TV, på et senere tidspunkt.

I mellomtiden kan du få en forsmak på innholdet her:

www.vgtv.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.
Og hvor mye koster 83-tommeren?
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.