VGTV på Samsung Smart TV

Samsung er snart klar med sin egen VGTV-app.
Annonse
Annonse
forfatter

En av landets største aviser er godt på vei til å bli en egen TV-kanal. VGTV tilbyr oppdaterte nyheter, sport og underholdning i videoformat, og har blitt en svært populær tjeneste på kort tid. Gjennombruddet kom i 2009 med parodiserien «Fanthomas», som fikk over 15 millioner visninger og vant årets komipris.

VGTV har hittil vært forbeholdt de små skjermene som laptoper, smartmobiler og nettbrett, men ble nylig lansert som en tjeneste til RiksTV sine mottakere. Nå kommer den også som innebygd applikasjon i TV-en.

Samsung er først ute med den nye appen til sine smart TV-er, som gjør alt innhold fra VGTV tilgjengelig med et trykk på fjernkontrollen.Her finner du sport, nyheter og originale serier som Foppall, Dexpedition og Tørnquist show, og mer skal det bli etter hvert. VGTV retter seg spesielt mot de yngre TV-seerene, som er vant med å se TV på ulike plattformer. 50% av seerne  er under 35 år.

GOD BILDEKVALITET: Kvaliteten på bildeinnholdet som ble streamet direkte fra VG-serveren må sies å være imponerende bra, tatt i betraktning at den ble blåst opp i stort format på Samsungs 75-tommer.

Lyd & Bilde fikk se den nye VGTV-appen demonstrert på Samsungs nye toppmodell i 9-serien, 75ES9005. Blant videomaterialet som ble vist var en bak kulissene-video til snøsportfilmen Supervention som lanseres i 2013, fra det norske produksjonsselskapet Field Productions. Det så rett og slett lekkert ut! Mye av innholdet fra VGTV er tilgjengelig i HD-kvalitet, og VG har gjort det enkelt å navigere rundt i tjenesten. Vi tror dette blir et kjærkomment tilskudd til smart-TVene, spesielt fordi det lar oss se nyheter og underholdning «on demand» når det passer.

VGTV er en reklamefinansiert tjeneste som er gratis å laste ned og å bruke, men du må altså beregne noen sekunders reklamepause mellom innslagene.

Samsungs VGTV-app lanseres som gratis nedlasting til deres 2012 Smart-TV modeller i løpet av desember. VGTV vil også bli tilgjengeilg via andre smart-plattformer, inkludert Apple TV, på et senere tidspunkt.

I mellomtiden kan du få en forsmak på innholdet her:

www.vgtv.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.