Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

VGTV på Samsung Smart TV

Samsung er snart klar med sin egen VGTV-app.

Skrevet av / 30.11.12 - 14:03
VGTV på Samsung Smart TV

En av landets største aviser er godt på vei til å bli en egen TV-kanal. VGTV tilbyr oppdaterte nyheter, sport og underholdning i videoformat, og har blitt en svært populær tjeneste på kort tid. Gjennombruddet kom i 2009 med parodiserien «Fanthomas», som fikk over 15 millioner visninger og vant årets komipris.

VGTV har hittil vært forbeholdt de små skjermene som laptoper, smartmobiler og nettbrett, men ble nylig lansert som en tjeneste til RiksTV sine mottakere. Nå kommer den også som innebygd applikasjon i TV-en.

Samsung er først ute med den nye appen til sine smart TV-er, som gjør alt innhold fra VGTV tilgjengelig med et trykk på fjernkontrollen.Her finner du sport, nyheter og originale serier som Foppall, Dexpedition og Tørnquist show, og mer skal det bli etter hvert. VGTV retter seg spesielt mot de yngre TV-seerene, som er vant med å se TV på ulike plattformer. 50% av seerne  er under 35 år.

GOD BILDEKVALITET: Kvaliteten på bildeinnholdet som ble streamet direkte fra VG-serveren må sies å være imponerende bra, tatt i betraktning at den ble blåst opp i stort format på Samsungs 75-tommer.

Lyd & Bilde fikk se den nye VGTV-appen demonstrert på Samsungs nye toppmodell i 9-serien, 75ES9005. Blant videomaterialet som ble vist var en bak kulissene-video til snøsportfilmen Supervention som lanseres i 2013, fra det norske produksjonsselskapet Field Productions. Det så rett og slett lekkert ut! Mye av innholdet fra VGTV er tilgjengelig i HD-kvalitet, og VG har gjort det enkelt å navigere rundt i tjenesten. Vi tror dette blir et kjærkomment tilskudd til smart-TVene, spesielt fordi det lar oss se nyheter og underholdning «on demand» når det passer.

VGTV er en reklamefinansiert tjeneste som er gratis å laste ned og å bruke, men du må altså beregne noen sekunders reklamepause mellom innslagene.

Samsungs VGTV-app lanseres som gratis nedlasting til deres 2012 Smart-TV modeller i løpet av desember. VGTV vil også bli tilgjengeilg via andre smart-plattformer, inkludert Apple TV, på et senere tidspunkt.

I mellomtiden kan du få en forsmak på innholdet her:

www.vgtv.no

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

Dolby Atmos - uten Atmos-høyttalere

0
Scroll to Top