VGTV på Samsung Smart TV

Samsung er snart klar med sin egen VGTV-app.

En av landets største aviser er godt på vei til å bli en egen TV-kanal. VGTV tilbyr oppdaterte nyheter, sport og underholdning i videoformat, og har blitt en svært populær tjeneste på kort tid. Gjennombruddet kom i 2009 med parodiserien «Fanthomas», som fikk over 15 millioner visninger og vant årets komipris.

VGTV har hittil vært forbeholdt de små skjermene som laptoper, smartmobiler og nettbrett, men ble nylig lansert som en tjeneste til RiksTV sine mottakere. Nå kommer den også som innebygd applikasjon i TV-en.

Samsung er først ute med den nye appen til sine smart TV-er, som gjør alt innhold fra VGTV tilgjengelig med et trykk på fjernkontrollen.Her finner du sport, nyheter og originale serier som Foppall, Dexpedition og Tørnquist show, og mer skal det bli etter hvert. VGTV retter seg spesielt mot de yngre TV-seerene, som er vant med å se TV på ulike plattformer. 50% av seerne  er under 35 år.

GOD BILDEKVALITET: Kvaliteten på bildeinnholdet som ble streamet direkte fra VG-serveren må sies å være imponerende bra, tatt i betraktning at den ble blåst opp i stort format på Samsungs 75-tommer.

Lyd & Bilde fikk se den nye VGTV-appen demonstrert på Samsungs nye toppmodell i 9-serien, 75ES9005. Blant videomaterialet som ble vist var en bak kulissene-video til snøsportfilmen Supervention som lanseres i 2013, fra det norske produksjonsselskapet Field Productions. Det så rett og slett lekkert ut! Mye av innholdet fra VGTV er tilgjengelig i HD-kvalitet, og VG har gjort det enkelt å navigere rundt i tjenesten. Vi tror dette blir et kjærkomment tilskudd til smart-TVene, spesielt fordi det lar oss se nyheter og underholdning «on demand» når det passer.

VGTV er en reklamefinansiert tjeneste som er gratis å laste ned og å bruke, men du må altså beregne noen sekunders reklamepause mellom innslagene.

Samsungs VGTV-app lanseres som gratis nedlasting til deres 2012 Smart-TV modeller i løpet av desember. VGTV vil også bli tilgjengeilg via andre smart-plattformer, inkludert Apple TV, på et senere tidspunkt.

I mellomtiden kan du få en forsmak på innholdet her:

www.vgtv.no

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.