Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Verdens største LED-TV fra Sharp

60, 70 eller 80 tommer er tydeligvis ikke stort nok for Sharp, som nå klemmer til med en 90-tommer stor TV!

Skrevet av / 21.06.12 - 18:25
Verdens største LED-TV fra Sharp

Sharp var først ute med å lansere en 70-tommer stor LED-TV(en skjerm vi også har testet med godt resultat). Så kom 80-tommeren, men Sharp nøyer seg ikke med det: Nå klemmer japanerne til med en ny toppmodell som de håper skal sette dem på kartet en gang for alle…

LC-90LE745 har en skjermdiagonal på hele 90 tommer, som Sharp selv hevder er «planetens største TV»!  Da har de glemt å regne med Panasonics 100 og 150 tommers plasmaskjermer, men så lenge vi holder oss til LCD-baserte skjermer er de definitivt størst i øyeblikket.

For å holde det gigantiske bildet skarpt og sømløst bruker Sharp-skjermen en oppdateringsfrekvens på 100Hz, samt bildeutjevningen AquoMotion 240 for å glatte ut bevegelsene. Begge deler er viktig for å oppnå brukbar bildekvalitet på en skjerm av denne størrelsen. Som seg hør og bør for en toppmodell har skjermen også 3D med aktive briller, og en rekke smartfunksjoner ombord. Tross den enorme størrelsen er ikke TV-en avskrekkende tung, men med sine 64 kilo krever den et solid feste om du ønsker å veggmontere den. Ikke minst plass nok, da TV-en er 120 centimeter høy og 2 meter bred!

Stor nok: Her ser du hvor mye større 90 tommer er sammenlignet med en tradisjonell storskjerm på 65 tommer (Kilde: displaywars.com)

Kun Full HD

Sharp har gjort det til en vane å vise frem store, ekstra høyoppløste 4K og 8K skjermprototyper på elektronikkmesser, men LC-90LE745 sitt tilfelle er det kun snakk om en skjerm medvanlig Full HD (1920 x 1080 piklser) oppløsning. Litt synd, for i denne størrelsen kunne vi virkelig hatt bruk for høyere oppløsning  De som vurderer en skjerm på denne størrelsen bør beregne en seeravstand på 5-6 meter for å unngå rutemønster og synlige piksler.

Om gigantskjermen kommer hit til Norge er foreløpig usikkert, men den er til salgs i USA nå for den nette sum av 11.000 dollar, eller rundt 82.000 norske kroner inkludert moms.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top