Verdens største LED-TV fra Sharp

60, 70 eller 80 tommer er tydeligvis ikke stort nok for Sharp, som nå klemmer til med en 90-tommer stor TV!
Annonse
Annonse
forfatter

Sharp var først ute med å lansere en 70-tommer stor LED-TV(en skjerm vi også har testet med godt resultat). Så kom 80-tommeren, men Sharp nøyer seg ikke med det: Nå klemmer japanerne til med en ny toppmodell som de håper skal sette dem på kartet en gang for alle…

LC-90LE745 har en skjermdiagonal på hele 90 tommer, som Sharp selv hevder er “planetens største TV”!  Da har de glemt å regne med Panasonics 100 og 150 tommers plasmaskjermer, men så lenge vi holder oss til LCD-baserte skjermer er de definitivt størst i øyeblikket.

For å holde det gigantiske bildet skarpt og sømløst bruker Sharp-skjermen en oppdateringsfrekvens på 100Hz, samt bildeutjevningen AquoMotion 240 for å glatte ut bevegelsene. Begge deler er viktig for å oppnå brukbar bildekvalitet på en skjerm av denne størrelsen. Som seg hør og bør for en toppmodell har skjermen også 3D med aktive briller, og en rekke smartfunksjoner ombord. Tross den enorme størrelsen er ikke TV-en avskrekkende tung, men med sine 64 kilo krever den et solid feste om du ønsker å veggmontere den. Ikke minst plass nok, da TV-en er 120 centimeter høy og 2 meter bred!

Stor nok: Her ser du hvor mye større 90 tommer er sammenlignet med en tradisjonell storskjerm på 65 tommer (Kilde: displaywars.com)

Annonse

Kun Full HD

Sharp har gjort det til en vane å vise frem store, ekstra høyoppløste 4K og 8K skjermprototyper på elektronikkmesser, men LC-90LE745 sitt tilfelle er det kun snakk om en skjerm medvanlig Full HD (1920 x 1080 piklser) oppløsning. Litt synd, for i denne størrelsen kunne vi virkelig hatt bruk for høyere oppløsning  De som vurderer en skjerm på denne størrelsen bør beregne en seeravstand på 5-6 meter for å unngå rutemønster og synlige piksler.

Om gigantskjermen kommer hit til Norge er foreløpig usikkert, men den er til salgs i USA nå for den nette sum av 11.000 dollar, eller rundt 82.000 norske kroner inkludert moms.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Lukkede kinoer og coronaisolasjon har fått oss til å se filmene hjemme. Og lyden skal være god. Det gleder en dansk tonemester.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.