Search
Generic filters

Verdens første 4K OLED TV fra Sony

TV-nyhetene i Las Vegas domineres av to fremadstormende teknologier: OLED og 4K. Med Sonys nye flaggskip får man begge deler, i samme apparat!

4K og OLED har levd side om side de siste to årene, men hvis vi skal være helt ærlige, dreier det seg i begge tilfeller om kompromisser. De etterlengtede OLED TV-ene har så langt vært begrenset til 55-tommers størrelse med Full HD oppløsning, mens de ultra høyoppløste UHD TV-ene er basert på vanlige LCD/LED panelteknikk. Hva hvis man vil ha i både pose og sekk?

Det beste av to verdener

Sonys nye drømme TV gir oss en smak på akkurat det, og hvordan det kan bli i fremtiden når begge teknikkene er modne nok. Mens flere produsenter nå lanserer UHD TV-er, er dette den hittil første som også er basert på OLED panelteknikk, der det tradisjonelle LCD-matrisen erstattes med et tynt lag av organiske lysdioder.

Sony-skjermen er enn så lenge en prototype, og de er svært så hemmelighetsfulle når det gjelder spesifikasjoner, lanseringstidspunkt og eventuell pris. Trolig for å unngå å gi forsamlingen hjerteattakk – de hadde allerede ganske stor hakeslepp av bildekvaliteten Sony-skjermen kunne oppvise. Dette er nok først og fremst Sonys måte å vise muskler på, og at de fortsatt kan være aktuelle i en stadig tøffere elektronikkhverdag.

Sony viser også mer «oppnåelige» skjermer på CES-messen, vi kommer tilbake med mer info om disse senere.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.