TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Verdens første 1080p LED-projektorer

Panasonic lanserer verdens første lampefrie kontorprojektorer med 1080p-oppløsning.

forfatter
Publisert 16.08.12 - 11:01

Panasonic har til nå sverget til LCD-projektorer. LCD har ofte kraftigere lysstyrke enn DLP til samme pris, men gjerne blassere svartnivå. Men den største ulempen med LCD er at støvfilteret gjerne skal renses for hver 100-ende time.

Når Panasonic nå lanserer nye DLP-projektorer til kontoret, er det uten den tradisjonelle halogenlampen, med sin varighet på rundt 3.000 timer, som blir i underkant av tre år om projektoren er i bruk tre timer hvert døgn. I stedet bruker projektorene LED-lys, som holder i hele 20.000 timer. Eller i praksis projektorens levetid. Med andre ord vil du ikke trenge å skifte ut lampa.

Høy lysstyrke og kontrast
To nye projektorserier lanseres, PT-RZ470 og PT-RZ370. Hver serie tilbys i to ulike oppløsninger: 1080p (1920 x 1080) og WXGA (1280 x 800). Lysstyrken på begge er på mer enn 3.000 ANSI Lumen, slik at de kan brukes i lyse rom uten problemer. Og kontrast mellom svart og hvitt er oppgitt til 20.000:1 for å sikre mørkt svartnivå mens lysstyrken er på topp.

Som nevnt har LCD et støvfilter som må renses til tider. Disse DLP-baserte projektorene har ikke noe filter, og trenger ikke renses. Når projektoren er montert, kan den bare stå.

Hva med hjemmekino?
Man skulle tro at disse spesifikasjonene også gjør projektorene glimrende i hjemmekinosammenheng. Og det kan også hende de er. Men redaksjonen har en LED-projektor av Casio på kontoret, hvor den største lyten er at optikken ikke er skarp nok til å gi noen særlige opplevelser av film. Vi håper Panasonic har bedre optikk på sine.

Fleksible
Projektorene er fleksible med 2 x zoom og linsevinkling. PT-RZ470 støtter dessuten 360-graders-installasjon, og dessuten projisering i portrettretning (bildet på høykant).

Tilgjengelighet
Projektorene lanseres i løpet av siste kvartal 2012 og første kvartal 2013. Priser ikke avklart.

panasonic.no

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde