Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Verdens første 1080p LED-projektorer

Panasonic lanserer verdens første lampefrie kontorprojektorer med 1080p-oppløsning.

Skrevet av / 16.08.12 - 11:01
Verdens første 1080p LED-projektorer

Panasonic har til nå sverget til LCD-projektorer. LCD har ofte kraftigere lysstyrke enn DLP til samme pris, men gjerne blassere svartnivå. Men den største ulempen med LCD er at støvfilteret gjerne skal renses for hver 100-ende time.

Når Panasonic nå lanserer nye DLP-projektorer til kontoret, er det uten den tradisjonelle halogenlampen, med sin varighet på rundt 3.000 timer, som blir i underkant av tre år om projektoren er i bruk tre timer hvert døgn. I stedet bruker projektorene LED-lys, som holder i hele 20.000 timer. Eller i praksis projektorens levetid. Med andre ord vil du ikke trenge å skifte ut lampa.

Høy lysstyrke og kontrast
To nye projektorserier lanseres, PT-RZ470 og PT-RZ370. Hver serie tilbys i to ulike oppløsninger: 1080p (1920 x 1080) og WXGA (1280 x 800). Lysstyrken på begge er på mer enn 3.000 ANSI Lumen, slik at de kan brukes i lyse rom uten problemer. Og kontrast mellom svart og hvitt er oppgitt til 20.000:1 for å sikre mørkt svartnivå mens lysstyrken er på topp.

Som nevnt har LCD et støvfilter som må renses til tider. Disse DLP-baserte projektorene har ikke noe filter, og trenger ikke renses. Når projektoren er montert, kan den bare stå.

Hva med hjemmekino?
Man skulle tro at disse spesifikasjonene også gjør projektorene glimrende i hjemmekinosammenheng. Og det kan også hende de er. Men redaksjonen har en LED-projektor av Casio på kontoret, hvor den største lyten er at optikken ikke er skarp nok til å gi noen særlige opplevelser av film. Vi håper Panasonic har bedre optikk på sine.

Fleksible
Projektorene er fleksible med 2 x zoom og linsevinkling. PT-RZ470 støtter dessuten 360-graders-installasjon, og dessuten projisering i portrettretning (bildet på høykant).

Tilgjengelighet
Projektorene lanseres i løpet av siste kvartal 2012 og første kvartal 2013. Priser ikke avklart.

panasonic.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top