Search
Generic filters

Verdens første 1080p LED-projektorer

Panasonic lanserer verdens første lampefrie kontorprojektorer med 1080p-oppløsning.

Panasonic har til nå sverget til LCD-projektorer. LCD har ofte kraftigere lysstyrke enn DLP til samme pris, men gjerne blassere svartnivå. Men den største ulempen med LCD er at støvfilteret gjerne skal renses for hver 100-ende time.

Når Panasonic nå lanserer nye DLP-projektorer til kontoret, er det uten den tradisjonelle halogenlampen, med sin varighet på rundt 3.000 timer, som blir i underkant av tre år om projektoren er i bruk tre timer hvert døgn. I stedet bruker projektorene LED-lys, som holder i hele 20.000 timer. Eller i praksis projektorens levetid. Med andre ord vil du ikke trenge å skifte ut lampa.

Høy lysstyrke og kontrast
To nye projektorserier lanseres, PT-RZ470 og PT-RZ370. Hver serie tilbys i to ulike oppløsninger: 1080p (1920 x 1080) og WXGA (1280 x 800). Lysstyrken på begge er på mer enn 3.000 ANSI Lumen, slik at de kan brukes i lyse rom uten problemer. Og kontrast mellom svart og hvitt er oppgitt til 20.000:1 for å sikre mørkt svartnivå mens lysstyrken er på topp.

Som nevnt har LCD et støvfilter som må renses til tider. Disse DLP-baserte projektorene har ikke noe filter, og trenger ikke renses. Når projektoren er montert, kan den bare stå.

Hva med hjemmekino?
Man skulle tro at disse spesifikasjonene også gjør projektorene glimrende i hjemmekinosammenheng. Og det kan også hende de er. Men redaksjonen har en LED-projektor av Casio på kontoret, hvor den største lyten er at optikken ikke er skarp nok til å gi noen særlige opplevelser av film. Vi håper Panasonic har bedre optikk på sine.

Fleksible
Projektorene er fleksible med 2 x zoom og linsevinkling. PT-RZ470 støtter dessuten 360-graders-installasjon, og dessuten projisering i portrettretning (bildet på høykant).

Tilgjengelighet
Projektorene lanseres i løpet av siste kvartal 2012 og første kvartal 2013. Priser ikke avklart.

panasonic.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.