Verdens første 1080p LED-projektorer

Panasonic lanserer verdens første lampefrie kontorprojektorer med 1080p-oppløsning.
Annonse
Annonse
forfatter

Panasonic har til nå sverget til LCD-projektorer. LCD har ofte kraftigere lysstyrke enn DLP til samme pris, men gjerne blassere svartnivå. Men den største ulempen med LCD er at støvfilteret gjerne skal renses for hver 100-ende time.

Når Panasonic nå lanserer nye DLP-projektorer til kontoret, er det uten den tradisjonelle halogenlampen, med sin varighet på rundt 3.000 timer, som blir i underkant av tre år om projektoren er i bruk tre timer hvert døgn. I stedet bruker projektorene LED-lys, som holder i hele 20.000 timer. Eller i praksis projektorens levetid. Med andre ord vil du ikke trenge å skifte ut lampa.

Høy lysstyrke og kontrast
To nye projektorserier lanseres, PT-RZ470 og PT-RZ370. Hver serie tilbys i to ulike oppløsninger: 1080p (1920 x 1080) og WXGA (1280 x 800). Lysstyrken på begge er på mer enn 3.000 ANSI Lumen, slik at de kan brukes i lyse rom uten problemer. Og kontrast mellom svart og hvitt er oppgitt til 20.000:1 for å sikre mørkt svartnivå mens lysstyrken er på topp.

Som nevnt har LCD et støvfilter som må renses til tider. Disse DLP-baserte projektorene har ikke noe filter, og trenger ikke renses. Når projektoren er montert, kan den bare stå.

Hva med hjemmekino?
Man skulle tro at disse spesifikasjonene også gjør projektorene glimrende i hjemmekinosammenheng. Og det kan også hende de er. Men redaksjonen har en LED-projektor av Casio på kontoret, hvor den største lyten er at optikken ikke er skarp nok til å gi noen særlige opplevelser av film. Vi håper Panasonic har bedre optikk på sine.

Annonse

Fleksible
Projektorene er fleksible med 2 x zoom og linsevinkling. PT-RZ470 støtter dessuten 360-graders-installasjon, og dessuten projisering i portrettretning (bildet på høykant).

Tilgjengelighet
Projektorene lanseres i løpet av siste kvartal 2012 og første kvartal 2013. Priser ikke avklart.

panasonic.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.