Utvidete nettverksfunksjoner

Pioneers neste generasjon surroundreceivere har utvidet nettverksfunksjonalitet, helt ned til 3.000 kroner.

Pioneer var tidlig ute med å lansere surroundreceivere med AirPlay og styring via smarttelefon. Det nye av året er at disse funksjonene tilbys helt ned til rundt 3.000 kroner, i modellen VSX-527. I fjor var VSX-921 den rimeligste modellen med dette, en receiver til 4.500 kroner.

Rimeligere digital forsterkning
Tidligere var det kun de dyreste Pioneer-receiverne som benyttet digital forsterkning, da I form av ICE Power. I fjorårets linje var denne forkastet til fordel for moduler fra IR (International Rectifier). Grunnen var at Pioneer ønsket å kunne designe sine egne løsninger rundt den digitale chipen for å få kostnadene ned, noe som ikke er mulig med ICE Power. Dermed sto produsenten fritt til å kunne bruke digital forsterkning også i rimeligere receivere.

Fordelen med digital forsterkning er at det er mer effektivt, slik at receiverne bruker minimalt med strøm og ikke trenger noe særlig luft rundt seg når de plasseres i stereomøbelet. I pressemeldingen er det ikke nevnt hvor prisnivået starter for digital forsterkning i den nye receiverlinja, så om alle modellene har dette, vil vi ikke spekulere for mye i. Men at Pioneer har klart å lage rimeligere digitale forsterkningskretser nå enn før, det fikk vi vite fra Pioneers europeiske representant Philippe Coppens under et besøk i AIR Studios i London den 9. mars i år.

Seks modeller
De er til å begynne med snakk om seks nye 7.2, 7.1 og 5.1-receivere. Alle receiverne fra og med VSX-527 har AirPlay og kan styres fra smartmobiler og nettbrett med Android eller iOS. Modellene fra og med VSX-922 har en mer avansert styring kalt iControl2012, som fungerer med Android og iOS, med en egen versjon for iPad. I tillegg har de dyrere receiverne Sone 2-tilkobling, med styring fra smartmobilen eller nettbrettet.

Alle receiverne bortsett fra bunnmodellene VSX-322 og VSX-422 har mediastrømming via nettverk eller Bluetooth.

Enkelt oppsett
VSX-922 og VSX-1122 har dessuten skalt AVNavigator, som gjør oppsettet enkelt med en interaktiv bruksanvisning som bruker PC, Mac eller iPad for å kommunisere direkte med receiveren, og tar brukeren med steg for steg gjennom hele oppsettsprosedyren. Programvaren ligger på en CD som følger med I esken, eller last ned AVNavigator-appen fra App Store for iPad.

Priser og tilgjengelighet

Juni 2012:
VSX-1122 Pris ikke oppgitt
VSX-922 5.000 kr
VSX-827 4.600 kr
VSX-527 3.200 kr
VSX-422 2.500 kr

Juli 2012:
VSX-322 2.000 kr

pioneer.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!