Utvidete nettverksfunksjoner

Pioneers neste generasjon surroundreceivere har utvidet nettverksfunksjonalitet, helt ned til 3.000 kroner.

Pioneer var tidlig ute med å lansere surroundreceivere med AirPlay og styring via smarttelefon. Det nye av året er at disse funksjonene tilbys helt ned til rundt 3.000 kroner, i modellen VSX-527. I fjor var VSX-921 den rimeligste modellen med dette, en receiver til 4.500 kroner.

Rimeligere digital forsterkning
Tidligere var det kun de dyreste Pioneer-receiverne som benyttet digital forsterkning, da I form av ICE Power. I fjorårets linje var denne forkastet til fordel for moduler fra IR (International Rectifier). Grunnen var at Pioneer ønsket å kunne designe sine egne løsninger rundt den digitale chipen for å få kostnadene ned, noe som ikke er mulig med ICE Power. Dermed sto produsenten fritt til å kunne bruke digital forsterkning også i rimeligere receivere.

Fordelen med digital forsterkning er at det er mer effektivt, slik at receiverne bruker minimalt med strøm og ikke trenger noe særlig luft rundt seg når de plasseres i stereomøbelet. I pressemeldingen er det ikke nevnt hvor prisnivået starter for digital forsterkning i den nye receiverlinja, så om alle modellene har dette, vil vi ikke spekulere for mye i. Men at Pioneer har klart å lage rimeligere digitale forsterkningskretser nå enn før, det fikk vi vite fra Pioneers europeiske representant Philippe Coppens under et besøk i AIR Studios i London den 9. mars i år.

Seks modeller
De er til å begynne med snakk om seks nye 7.2, 7.1 og 5.1-receivere. Alle receiverne fra og med VSX-527 har AirPlay og kan styres fra smartmobiler og nettbrett med Android eller iOS. Modellene fra og med VSX-922 har en mer avansert styring kalt iControl2012, som fungerer med Android og iOS, med en egen versjon for iPad. I tillegg har de dyrere receiverne Sone 2-tilkobling, med styring fra smartmobilen eller nettbrettet.

Alle receiverne bortsett fra bunnmodellene VSX-322 og VSX-422 har mediastrømming via nettverk eller Bluetooth.

Annonse

Enkelt oppsett
VSX-922 og VSX-1122 har dessuten skalt AVNavigator, som gjør oppsettet enkelt med en interaktiv bruksanvisning som bruker PC, Mac eller iPad for å kommunisere direkte med receiveren, og tar brukeren med steg for steg gjennom hele oppsettsprosedyren. Programvaren ligger på en CD som følger med I esken, eller last ned AVNavigator-appen fra App Store for iPad.

Priser og tilgjengelighet

Juni 2012:
VSX-1122 Pris ikke oppgitt
VSX-922 5.000 kr
VSX-827 4.600 kr
VSX-527 3.200 kr
VSX-422 2.500 kr

Juli 2012:
VSX-322 2.000 kr

pioneer.no

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde