Utvidete nettverksfunksjoner

Pioneers neste generasjon surroundreceivere har utvidet nettverksfunksjonalitet, helt ned til 3.000 kroner.

Pioneer var tidlig ute med å lansere surroundreceivere med AirPlay og styring via smarttelefon. Det nye av året er at disse funksjonene tilbys helt ned til rundt 3.000 kroner, i modellen VSX-527. I fjor var VSX-921 den rimeligste modellen med dette, en receiver til 4.500 kroner.

Rimeligere digital forsterkning
Tidligere var det kun de dyreste Pioneer-receiverne som benyttet digital forsterkning, da I form av ICE Power. I fjorårets linje var denne forkastet til fordel for moduler fra IR (International Rectifier). Grunnen var at Pioneer ønsket å kunne designe sine egne løsninger rundt den digitale chipen for å få kostnadene ned, noe som ikke er mulig med ICE Power. Dermed sto produsenten fritt til å kunne bruke digital forsterkning også i rimeligere receivere.

Fordelen med digital forsterkning er at det er mer effektivt, slik at receiverne bruker minimalt med strøm og ikke trenger noe særlig luft rundt seg når de plasseres i stereomøbelet. I pressemeldingen er det ikke nevnt hvor prisnivået starter for digital forsterkning i den nye receiverlinja, så om alle modellene har dette, vil vi ikke spekulere for mye i. Men at Pioneer har klart å lage rimeligere digitale forsterkningskretser nå enn før, det fikk vi vite fra Pioneers europeiske representant Philippe Coppens under et besøk i AIR Studios i London den 9. mars i år.

Seks modeller
De er til å begynne med snakk om seks nye 7.2, 7.1 og 5.1-receivere. Alle receiverne fra og med VSX-527 har AirPlay og kan styres fra smartmobiler og nettbrett med Android eller iOS. Modellene fra og med VSX-922 har en mer avansert styring kalt iControl2012, som fungerer med Android og iOS, med en egen versjon for iPad. I tillegg har de dyrere receiverne Sone 2-tilkobling, med styring fra smartmobilen eller nettbrettet.

Alle receiverne bortsett fra bunnmodellene VSX-322 og VSX-422 har mediastrømming via nettverk eller Bluetooth.

Enkelt oppsett
VSX-922 og VSX-1122 har dessuten skalt AVNavigator, som gjør oppsettet enkelt med en interaktiv bruksanvisning som bruker PC, Mac eller iPad for å kommunisere direkte med receiveren, og tar brukeren med steg for steg gjennom hele oppsettsprosedyren. Programvaren ligger på en CD som følger med I esken, eller last ned AVNavigator-appen fra App Store for iPad.

Priser og tilgjengelighet

Juni 2012:
VSX-1122 Pris ikke oppgitt
VSX-922 5.000 kr
VSX-827 4.600 kr
VSX-527 3.200 kr
VSX-422 2.500 kr

Juli 2012:
VSX-322 2.000 kr

pioneer.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.