Search
Generic filters

Utvidete nettverksfunksjoner

Pioneers neste generasjon surroundreceivere har utvidet nettverksfunksjonalitet, helt ned til 3.000 kroner.

Pioneer var tidlig ute med å lansere surroundreceivere med AirPlay og styring via smarttelefon. Det nye av året er at disse funksjonene tilbys helt ned til rundt 3.000 kroner, i modellen VSX-527. I fjor var VSX-921 den rimeligste modellen med dette, en receiver til 4.500 kroner.

Rimeligere digital forsterkning
Tidligere var det kun de dyreste Pioneer-receiverne som benyttet digital forsterkning, da I form av ICE Power. I fjorårets linje var denne forkastet til fordel for moduler fra IR (International Rectifier). Grunnen var at Pioneer ønsket å kunne designe sine egne løsninger rundt den digitale chipen for å få kostnadene ned, noe som ikke er mulig med ICE Power. Dermed sto produsenten fritt til å kunne bruke digital forsterkning også i rimeligere receivere.

Fordelen med digital forsterkning er at det er mer effektivt, slik at receiverne bruker minimalt med strøm og ikke trenger noe særlig luft rundt seg når de plasseres i stereomøbelet. I pressemeldingen er det ikke nevnt hvor prisnivået starter for digital forsterkning i den nye receiverlinja, så om alle modellene har dette, vil vi ikke spekulere for mye i. Men at Pioneer har klart å lage rimeligere digitale forsterkningskretser nå enn før, det fikk vi vite fra Pioneers europeiske representant Philippe Coppens under et besøk i AIR Studios i London den 9. mars i år.

Seks modeller
De er til å begynne med snakk om seks nye 7.2, 7.1 og 5.1-receivere. Alle receiverne fra og med VSX-527 har AirPlay og kan styres fra smartmobiler og nettbrett med Android eller iOS. Modellene fra og med VSX-922 har en mer avansert styring kalt iControl2012, som fungerer med Android og iOS, med en egen versjon for iPad. I tillegg har de dyrere receiverne Sone 2-tilkobling, med styring fra smartmobilen eller nettbrettet.

Alle receiverne bortsett fra bunnmodellene VSX-322 og VSX-422 har mediastrømming via nettverk eller Bluetooth.

Enkelt oppsett
VSX-922 og VSX-1122 har dessuten skalt AVNavigator, som gjør oppsettet enkelt med en interaktiv bruksanvisning som bruker PC, Mac eller iPad for å kommunisere direkte med receiveren, og tar brukeren med steg for steg gjennom hele oppsettsprosedyren. Programvaren ligger på en CD som følger med I esken, eller last ned AVNavigator-appen fra App Store for iPad.

Priser og tilgjengelighet

Juni 2012:
VSX-1122 Pris ikke oppgitt
VSX-922 5.000 kr
VSX-827 4.600 kr
VSX-527 3.200 kr
VSX-422 2.500 kr

Juli 2012:
VSX-322 2.000 kr

pioneer.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker