Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ultra series – nye høyttalere fra SVS

Subwooferspesialisten SVS er klar med en ny serie høyttalere i toppklassen.

Skrevet av / 05.11.12 - 18:02
Ultra series – nye høyttalere fra SVS

SVS er kjent for å levere produkter med høy ytelse til fornuftig pris. Disse amerikanerne er både over snittet interesserte og kunnskapsrike når det gjelder BASS, noe som har resultert i en rekke spinnville subwoofere gjennom tidene. Aller mest beryktet er subwooferne i Ultra-serien, som er svært populære blant hjemmekinogjengere.

Nå utvider SVS Ultra-serien med egne front, senter og bakhøyttalere slik at den som vil kan bygge et komplett SVS-oppsett.

De nye Ultra-høyttalerne er akkurat som subwooferne, bygget for å tåle en støyt. Målet har vært å oppnå en dynamisk, kraftfull lydkarakter som egner seg like bra i stua som i hjemmekinoen.

Flaggskipet i serien er den slanke og høyreiste Ultra Tower, en fullfrekvens høyttaler med dedikerte elementer for diskant, mellomtone/midbass og bass. Kabinettet er trapesformet for å motvirke stående bølger, og basselementene er sidemonterte for å motvirke vibrasjoner. Bassporten munner ut på baksiden.

Ultra Tower får selskap av stativhøyttaleren Ultra Bookshelf, som tross navnet nok gjør seg aller best på et par gode stativer.

Senterhøyttaleren er den viktigste høyttaleren i et hjemmekinosystem, da mye av det som skjer på skjermen gjengis i senterkanalen. Det virker det som SVS har skjønt. . Ultra Center er en 3 veis konstruksjon med bassrefleks, og skal være kapabel til solide lydtrykk.

 

Sist men ikke minst finner vi bakhøyttalerne i serien, Ultra Surround, som kan brukes som enten dipole eller bipole surroundhøyttalere. Ikke nok med det – siden høyttalerne er todelte, kan de også simulere et 7.1 oppsett med forskjellig signal til hver av høyttalerhalvdelene. En smart og interessant løsning.

SVS Ultra Series vil være leveringsklare fra medio desember.

Priser:

Ultra Tower: ca 16.990 kroner

Ultra Center: ca 5990 kroner

Ultra Bookshelf: ca 7.990 kroner

Ultra Surround: ca 9.990 kroner

www.lsound.no

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top