Hjemmekino

TX-RZ810 dundrer løs med kraft, og leverer musikk til alle rom.
Annonse
Annonse
forfatter

Hver gang det slippes nye surroundreceivere, så må produsentene introdusere noe nytt for å holde forbrukerne unna bruktmarkedet. Nylig var det Dolby Atmos, som gir lyd fra taket for å omringe lytteren i en perfekt boble av lyd. Før det har 4K Ultra HD vært snakkisen siden 2012, men ikke før i 2014 kom de første receiverne med HDMI 2.0 som skulle gi full støtte for formatet. Deretter ble det imidlertid klart at receiverne måtte støtte kopibeskyttelsen HDCP 2.2, som bare ble allemannseie for receivere fra 2014 og nyere.

Les også: 4K oppløsning – hvor står vi nå?

Multirom
Det neste nye er trådløs musikk til alle rom, altså multiromfunksjon. Til dette må du ha en 2016-modell, og Onkyo bruker FireConnect til dette formålet. I prinsippet en åpen protokoll som kan strømme musikk til alle enheter som også støtter FireConnect. I virkeligheten går Onkyo og Pioneer sine produkter om hverandre (de har samme moderselskap), mens disse ikke går sammen med for eksempel Harman / Kardon, som også bruker FireConnect.

Les også: Stortest av multiromssystemer

TX-RZ810 er den dyreste og beste Onkyo-receiveren som hittil støtter multirom. Et seriøst beist, som også har innebygde funksjoner for å enkelt kunne styres via profesjonelle styringssystemer, som for eksempel Crestron, Elan eller Control4.

Annonse
Onkyo TX-RZ810 er tilgjengelig i sølv, eller svart som på bildet. Foto: Onkyo
Onkyo TX-RZ810 er tilgjengelig i sølv, eller svart som på bildet. Foto: Onkyo

THX

THX Select2 Plus-sertifisering skal garantere for å gi lyd med full dynamikk i et rom på rundt 60 kubikkmeter, som vil si 25 kvadratmeter med en standard takhøyde på 2,4 meter. Forsterkeren er spesifisert til 130 watt pr. kanal (8 ohm, 2 kanaler, 20-20.000 Hz, 0,08% forvrengning) og receiveren har sju forsterkerkanaler under panseret.

HDMI
Hele åtte HDMI-innganger og to -utganger er på plass, samtlige støtter 4K Ultra HD videooppløsning med inntil 60 bilderammer i sekundet, og dessuten høy dynamisk rekkevidde (HDR) for bedre gjengivelse av skygger og lys i bildet. Full fargedybde (4:4:4) støttes også.

Dolby Atmos og DTS:X støttes med to kanaler til takhøyttalere.

Strømming
Receiveren støtter også AirPlay, Bluetooth og Google Cast for trådløs musikkstrømming. Nevnte FireConnect, som slippes gjennom en programvareoppdatering til sommeren, gir mulighet for å utvide trådløs musikk til alle rom. Foruten Spotify Connect kommer også støtte for Tidal med den samme oppdateringen. Vinylfansen vil dessuten sette pris på platespillerinngang.

Annonse

Du kan velge mellom svart og sølv utførelse. TX-RZ810 vil koste 12.995 kroner, og er for tiden på vei inn til oss for testing.

mono.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.