TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Toppspesifisert Onkyo-receiver med multirom

TX-RZ810 dundrer løs med kraft, og leverer musikk til alle rom.

forfatter
Publisert 01.06.16 - 11:04

Hver gang det slippes nye surroundreceivere, så må produsentene introdusere noe nytt for å holde forbrukerne unna bruktmarkedet. Nylig var det Dolby Atmos, som gir lyd fra taket for å omringe lytteren i en perfekt boble av lyd. Før det har 4K Ultra HD vært snakkisen siden 2012, men ikke før i 2014 kom de første receiverne med HDMI 2.0 som skulle gi full støtte for formatet. Deretter ble det imidlertid klart at receiverne måtte støtte kopibeskyttelsen HDCP 2.2, som bare ble allemannseie for receivere fra 2014 og nyere.

Les også: 4K oppløsning – hvor står vi nå?

Multirom
Det neste nye er trådløs musikk til alle rom, altså multiromfunksjon. Til dette må du ha en 2016-modell, og Onkyo bruker FireConnect til dette formålet. I prinsippet en åpen protokoll som kan strømme musikk til alle enheter som også støtter FireConnect. I virkeligheten går Onkyo og Pioneer sine produkter om hverandre (de har samme moderselskap), mens disse ikke går sammen med for eksempel Harman / Kardon, som også bruker FireConnect.

Les også: Stortest av multiromssystemer

TX-RZ810 er den dyreste og beste Onkyo-receiveren som hittil støtter multirom. Et seriøst beist, som også har innebygde funksjoner for å enkelt kunne styres via profesjonelle styringssystemer, som for eksempel Crestron, Elan eller Control4.

Onkyo TX-RZ810 er tilgjengelig i sølv, eller svart som på bildet. Foto: Onkyo
Onkyo TX-RZ810 er tilgjengelig i sølv, eller svart som på bildet. Foto: Onkyo

THX

THX Select2 Plus-sertifisering skal garantere for å gi lyd med full dynamikk i et rom på rundt 60 kubikkmeter, som vil si 25 kvadratmeter med en standard takhøyde på 2,4 meter. Forsterkeren er spesifisert til 130 watt pr. kanal (8 ohm, 2 kanaler, 20-20.000 Hz, 0,08% forvrengning) og receiveren har sju forsterkerkanaler under panseret.

HDMI
Hele åtte HDMI-innganger og to -utganger er på plass, samtlige støtter 4K Ultra HD videooppløsning med inntil 60 bilderammer i sekundet, og dessuten høy dynamisk rekkevidde (HDR) for bedre gjengivelse av skygger og lys i bildet. Full fargedybde (4:4:4) støttes også.

Dolby Atmos og DTS:X støttes med to kanaler til takhøyttalere.

Strømming
Receiveren støtter også AirPlay, Bluetooth og Google Cast for trådløs musikkstrømming. Nevnte FireConnect, som slippes gjennom en programvareoppdatering til sommeren, gir mulighet for å utvide trådløs musikk til alle rom. Foruten Spotify Connect kommer også støtte for Tidal med den samme oppdateringen. Vinylfansen vil dessuten sette pris på platespillerinngang.

Du kan velge mellom svart og sølv utførelse. TX-RZ810 vil koste 12.995 kroner, og er for tiden på vei inn til oss for testing.

mono.no

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde