TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Toppmodeller fra Denon

AVR-X3000 og AVR-X4000 er toppmodellene i Denons nye X-serie innen surroundreceivere.

forfatter
Publisert 03.05.13 - 13:24

Toppmodellene i Denons X-serie, AVR-X3000 og AVR-X4000, skal tilfredsstille de hjemmekinoentusiaster som krever topp lyd med avanserte muligheter og god brukervennlighet.

Denon lover at det aldri har vært enklere å sette opp og bruke en surroundreceiver i dette prissjiktet, takket være en oppsettassistent, skjermmeny med et brukervennlig grafisk brukergrensesnitt (GUI) og fargekodete høyttalerterminaler med merkelapper. AVR-X4000 kommer i sølv eller svart utførelse i løpet av juni, mens AVR-X3000 ankommer Hi-Fi Klubbens hyller i svart utførelse samme tid.

De sju forsterkerkanalene har nøyaktig samme strømresurser. Dette for å gi et mest mulig stabilt lydbilde i surround. AVR-X400 er spesifisert til 200 watt pr. kanal, mens AVR-X3000 er på noe mer beskjedne 180 watt. Fortsatt noe det bør smelle bra av.

Diskret forsterkning
Forsterkerkretsene benytter helt diskrete komponenter, og Denon lover at alle deler er valgt med best mulig lydkvalitet i tankene. Signalveiene er holdt kortest mulig for å hindre forringelser, og surroundalgoritmene DTS-Neo:X og Audyssey DSX skal gi et mest mulig omsluttende lydbilde. Dolby ProLogic IIz kan gi lyd til et par ekstra høydehøyttalere eller breddehøyttalere i front.

Lavere jitter med AVR-X4000
For best mulig lyd i surround med forsvinnende lav jitter takket være DenonLink HD, er det AVR-X4000 du skal velge. Til dette trengs en kompatibel Blu-ray-spiller, for eksempel Denon DBT-3313UD.

AVR-X3000 prosesserer for 7.1 kanaler, mens AVR-X4000 har prosessering for 9.2 kanaler. Da trengs en ekstra stereo effektforsterker eller et par aktive høyttalere i tillegg.

Nettverksfunksjoner
På tilkoblingssiden har receiverne både trådløs AirPlay for Apple og iTunes, internettradio og innebygd Spotify. DLNA 1.5-kompatibilitet gir sømløs avspilling (gapless playback) av Flac- og Wav-filer, opptil 24-bit/192kHz, lagret på en nettverksharddisk (NAS) eller datamaskin, eller via USB-inngangen i front.

Det hele styres via Denon Remote App for smartmobiler og nettbrett med iOS og Android.

HDMI-innganger
Begge receiverne har sju 4K-kompatible HDMI-innganger inkludert en i front. InstaPrevue gir et lite live-bilde på skjermmenyen fra samtlige innganger, slik at man lett kan velge den rette. AVR-X3000 har to HDMI-utganger mens 4000 har tre.

Audyssey MultEQ XT tar seg av automatisk høyttalerkalibrering og romkorreksjon (MultEQ XT32 hos AVR-X4000), og begge receiverne er også forberedt for det enda mer nøyaktige Audyssey Pro kalibreringssettet.

Begge receiverne slippes som nevnt i juni. Norsk pris på AVR-X3000 blir 6.998 kr, mens X4000 legger seg på 9.998 kroner.

hifiklubben.no

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Marantz Cinema: Friskere utseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består av nye integrerte surroundforsterkere i tillegg til separat prosessor og 16-kanals effektforsterker. Med et utseende man ikke ønsker å gjemme bort.
Comeback for Sonys beste surroundhøyttalere Sonys populære surroundhøyttalere har vært vanskelige å slå kloa i, men nå har de fått ny forhandler.
Laserskarpt kinobilde Markedets rimeligste laserprojektor med ekte 4K-oppløsning er nøyaktig så fantastisk som det høres ut.
Følg Lyd & Bilde