Search
Generic filters

Toppmodeller fra Denon

AVR-X3000 og AVR-X4000 er toppmodellene i Denons nye X-serie innen surroundreceivere.

Toppmodellene i Denons X-serie, AVR-X3000 og AVR-X4000, skal tilfredsstille de hjemmekinoentusiaster som krever topp lyd med avanserte muligheter og god brukervennlighet.

Denon lover at det aldri har vært enklere å sette opp og bruke en surroundreceiver i dette prissjiktet, takket være en oppsettassistent, skjermmeny med et brukervennlig grafisk brukergrensesnitt (GUI) og fargekodete høyttalerterminaler med merkelapper. AVR-X4000 kommer i sølv eller svart utførelse i løpet av juni, mens AVR-X3000 ankommer Hi-Fi Klubbens hyller i svart utførelse samme tid.

De sju forsterkerkanalene har nøyaktig samme strømresurser. Dette for å gi et mest mulig stabilt lydbilde i surround. AVR-X400 er spesifisert til 200 watt pr. kanal, mens AVR-X3000 er på noe mer beskjedne 180 watt. Fortsatt noe det bør smelle bra av.

Diskret forsterkning
Forsterkerkretsene benytter helt diskrete komponenter, og Denon lover at alle deler er valgt med best mulig lydkvalitet i tankene. Signalveiene er holdt kortest mulig for å hindre forringelser, og surroundalgoritmene DTS-Neo:X og Audyssey DSX skal gi et mest mulig omsluttende lydbilde. Dolby ProLogic IIz kan gi lyd til et par ekstra høydehøyttalere eller breddehøyttalere i front.

Lavere jitter med AVR-X4000
For best mulig lyd i surround med forsvinnende lav jitter takket være DenonLink HD, er det AVR-X4000 du skal velge. Til dette trengs en kompatibel Blu-ray-spiller, for eksempel Denon DBT-3313UD.

AVR-X3000 prosesserer for 7.1 kanaler, mens AVR-X4000 har prosessering for 9.2 kanaler. Da trengs en ekstra stereo effektforsterker eller et par aktive høyttalere i tillegg.

Nettverksfunksjoner
På tilkoblingssiden har receiverne både trådløs AirPlay for Apple og iTunes, internettradio og innebygd Spotify. DLNA 1.5-kompatibilitet gir sømløs avspilling (gapless playback) av Flac- og Wav-filer, opptil 24-bit/192kHz, lagret på en nettverksharddisk (NAS) eller datamaskin, eller via USB-inngangen i front.

Det hele styres via Denon Remote App for smartmobiler og nettbrett med iOS og Android.

HDMI-innganger
Begge receiverne har sju 4K-kompatible HDMI-innganger inkludert en i front. InstaPrevue gir et lite live-bilde på skjermmenyen fra samtlige innganger, slik at man lett kan velge den rette. AVR-X3000 har to HDMI-utganger mens 4000 har tre.

Audyssey MultEQ XT tar seg av automatisk høyttalerkalibrering og romkorreksjon (MultEQ XT32 hos AVR-X4000), og begge receiverne er også forberedt for det enda mer nøyaktige Audyssey Pro kalibreringssettet.

Begge receiverne slippes som nevnt i juni. Norsk pris på AVR-X3000 blir 6.998 kr, mens X4000 legger seg på 9.998 kroner.

hifiklubben.no

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.