Toppmodeller fra Denon

AVR-X3000 og AVR-X4000 er toppmodellene i Denons nye X-serie innen surroundreceivere.
Annonse
Annonse
forfatter

Toppmodellene i Denons X-serie, AVR-X3000 og AVR-X4000, skal tilfredsstille de hjemmekinoentusiaster som krever topp lyd med avanserte muligheter og god brukervennlighet.

Denon lover at det aldri har vært enklere å sette opp og bruke en surroundreceiver i dette prissjiktet, takket være en oppsettassistent, skjermmeny med et brukervennlig grafisk brukergrensesnitt (GUI) og fargekodete høyttalerterminaler med merkelapper. AVR-X4000 kommer i sølv eller svart utførelse i løpet av juni, mens AVR-X3000 ankommer Hi-Fi Klubbens hyller i svart utførelse samme tid.

De sju forsterkerkanalene har nøyaktig samme strømresurser. Dette for å gi et mest mulig stabilt lydbilde i surround. AVR-X400 er spesifisert til 200 watt pr. kanal, mens AVR-X3000 er på noe mer beskjedne 180 watt. Fortsatt noe det bør smelle bra av.

Diskret forsterkning
Forsterkerkretsene benytter helt diskrete komponenter, og Denon lover at alle deler er valgt med best mulig lydkvalitet i tankene. Signalveiene er holdt kortest mulig for å hindre forringelser, og surroundalgoritmene DTS-Neo:X og Audyssey DSX skal gi et mest mulig omsluttende lydbilde. Dolby ProLogic IIz kan gi lyd til et par ekstra høydehøyttalere eller breddehøyttalere i front.

Lavere jitter med AVR-X4000
For best mulig lyd i surround med forsvinnende lav jitter takket være DenonLink HD, er det AVR-X4000 du skal velge. Til dette trengs en kompatibel Blu-ray-spiller, for eksempel Denon DBT-3313UD.

Annonse

AVR-X3000 prosesserer for 7.1 kanaler, mens AVR-X4000 har prosessering for 9.2 kanaler. Da trengs en ekstra stereo effektforsterker eller et par aktive høyttalere i tillegg.

Nettverksfunksjoner
På tilkoblingssiden har receiverne både trådløs AirPlay for Apple og iTunes, internettradio og innebygd Spotify. DLNA 1.5-kompatibilitet gir sømløs avspilling (gapless playback) av Flac- og Wav-filer, opptil 24-bit/192kHz, lagret på en nettverksharddisk (NAS) eller datamaskin, eller via USB-inngangen i front.

Det hele styres via Denon Remote App for smartmobiler og nettbrett med iOS og Android.

HDMI-innganger
Begge receiverne har sju 4K-kompatible HDMI-innganger inkludert en i front. InstaPrevue gir et lite live-bilde på skjermmenyen fra samtlige innganger, slik at man lett kan velge den rette. AVR-X3000 har to HDMI-utganger mens 4000 har tre.

Audyssey MultEQ XT tar seg av automatisk høyttalerkalibrering og romkorreksjon (MultEQ XT32 hos AVR-X4000), og begge receiverne er også forberedt for det enda mer nøyaktige Audyssey Pro kalibreringssettet.

Annonse

Begge receiverne slippes som nevnt i juni. Norsk pris på AVR-X3000 blir 6.998 kr, mens X4000 legger seg på 9.998 kroner.

hifiklubben.no

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.