Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Syltynne Panasonic HDTV-er

Panasonic er snart klar med hele sju nye modellserier, fra 19 til 54 tommer, og den aller tøffeste skjermen er bare 25 mm tykk.

Skrevet av / 26.02.09 - 09:03
Syltynne Panasonic HDTV-er

Panasonic 46 og 54 tommers Z1-plasmaskjermer i forgrunnen.
Bildekvalitet og miljø er stikkordene for Panasonics nye skjermer. Selv plasmaskjermene har fått redusert strømforbruk, og toppmodellen er bare 25 mm tykk. Panasonic Z1 (se bildet over) finnes i to skjermstørrelser,  hvor den største er 54 tommer og den minste av plasmaskjermene er 46 tommer.

Selv Panasonic Z1 i 54 tommers størrelse er bare 25 mm tykk.
Z1-modellene har en oppgitt kontrast på 2.000.000:1, og er THX-serftifiserte, hvilket betyr at bildeinnstillingene er optimalisert for å tilfredstille THX-kravene til bildekvalitet.
Alle modellene i Z1-serien støtter også trådløs overføring med den nye DNLA-standarden, og de kan brukes sammen med Panasonics kommende trådløse HDMI-sender. Som overfører full 1080-linjers oppløsning – progressivt – opp til 60 Hz til Z1-skjermene.

Trådløse høyttalere og trådløs HDMI blir snart en realitet med Panasonics nye Z1-serie plasma og ZT1 trådløse høyttalere.
Apparatene har også Panasonics 600Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro (puh!), som skal sørger for flimmerfritt bilde med 1080-oppløsning. Noe vi skal komme tilbake til i en kommende test, og forklare mer inngående da.
Denne teknologien finnes også i andre nye Panasonic-skjermer, som V10-serien (se bilde under), G15 og G10-serien, som også er nye modeller i Panasonics nye LCD og plasma-line up.

V10-seriens plasmamodeller i 42 eller 50 tommer, deler mesteparten av teknologien og spesifikasjonene til Z1-serien, men i et mer konvensjonelt kabinett som vi gjetter på er mye billigere å produsere, men de har likevel kostet på seg en heldekkende glassplate på fronten, som ser veldig flott ut i levende live. To LCD-versjoner finnes i 32 og 37 tommer.
Panasonic har også andre plasma og LCD-modeller på vei, som G15 og G10-serien, som bruker blant annet IPS Alpha LCD-bildepaneler med LED-baklys, for bedre kontrast og lavere strømforbruk.
De aller rimeliste plasma og LCD-skjermene finner man i S10, X10/15 og C10-serien som finnes i alle størrelser fra 19 til 32 tommer, og også i 37 og 42 tommers LCD – og opptil 50 tommers plasmaskjerm, for den mer påkostede S10-serien.
Panasonic Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top