TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Surroundreceivere på budsjett

Med den nye X-serien vil Denon tilby økt brukervennlighet og bedre lyd.

forfatter
Publisert 08.04.13 - 15:00

Til å begynne med er det snakk om tre nye modeller i budsjettklassen, nemlig AVR-X2000, AVR-X1000 og innstegsmodellen AVR-X500.

X-en i modellbetegnelsen står for Xcellent, skal vi tro Denon. Utmerket, altså, både når man snakker ytelse og brukervennlighet.

Oversiktlig
Denon har for anledningen videreutviklet sin grafiske skjermmeny for enklere oppsett og bedre oversikt. Skrift med store bokstaver gjør det dessuten lettere å lese fra sofaen.

Første gang receiveren kobles til blir man møtt av en ny og oppdatert oppsettassistent, som tar deg gjennom oppsettet steg for steg. Dette gjør bruksanvisning overflødig, skal vi tro Denon.

Fjernkontrollen er også forenklet, med diskrete knapper for kildevalg som gjør at man slipper å gå innom menyen for å velge signalkilde.

Innstegsmodellen
AVR-X500 er en enkel receiver, men Denon lover god lydkvalitet, med diskret oppbygd forsterkning til fem kanaler. HDMI-inngangen i front gjør det enkelt å koble til videokamera, smartmobil eller nettbrett, for å få video rett opp på TV-skjermen eller lerretet og lyden samtidig ut av lydanlegget anlegget.

Oppgitt effekt er 140 watt pr. kanal.

Nettverksreceivere
For nettverksfunksjonalitet må du investere i enten AVR-X1000 eller den dyrere X2000.

Begge har Apple AirPlay-funksjonalitet, som gjør at de trådløst kan strømme musikk direkte fra en Apple-dings, eller fra iTunes på PC eller Mac. Internettradio er også på plass, som gir tilgang til flere tusen digitale radiostasjoner og gjør at vi slipper å engste oss for når det analoge FM-båndet vil slukkes. Musikktjenesten Spotify er det også direkte tilgang til. Ønsker du ikke å bruke fjernkontrollen å søke og bla med, noe som kan være litt tungvint, så laster du bare ned Denon Remote App til smartmobilen eller nettbrettet, og styrer det hele derfra.

Denon Remote App forvandler også smartmobilen og nettbrettet til en funksjonell fjernkontroll til andre av receiverens funksjoner.

DLNA 1.5-kompatibilitet gjør at receiverene også kan strømme musikk med sømløs avspilling (gapless playback) direkte fra nettverkstilkoblet harddisk, inkludert filformater som høyoppløst FLAC og WAV. Ingen ord om Apple Lossless, AIFF eller AAC. Musikkfiler kan også spilles av via USB-inngangen i front.

Kalibrering av fem høyttalere eller mer er aldri enkelt, derfor er de fleste receivere i dag utstyrt med automatisk kalibrering. I Denons tilfelle skjer dette med velprøvde Audyssey MultEQ XT, som tilpasser lyden for inntil åtte sitteplasser samtidig. Subwooferkanalen kalibreres også, for best mulig klanglig tilpasning.

AVR-X1000 er en 5.1-receiver med diskrete forsterkere, og er oppgitt til å levere 145 watt pr. kanal, har 5 HDMI-innganger og 3D-kompatibilitet. AVR-X2000 er en 7.1-variant med 150 oppgitte watt pr. kanal. Denon hevder også å ha lagt ekstra mye arbeid inn i lyddelen på sistnevnte.

Alle modellene leveres i svart farge. Prisene blir henholdsvis 2.298 kr for X500, 2.998 kr for X1000 og 4.498 kr for X2000.

hifiklubben.no

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend