Surroundreceivere på budsjett

Med den nye X-serien vil Denon tilby økt brukervennlighet og bedre lyd.
Annonse
Annonse
forfatter

Til å begynne med er det snakk om tre nye modeller i budsjettklassen, nemlig AVR-X2000, AVR-X1000 og innstegsmodellen AVR-X500.

X-en i modellbetegnelsen står for Xcellent, skal vi tro Denon. Utmerket, altså, både når man snakker ytelse og brukervennlighet.

Oversiktlig
Denon har for anledningen videreutviklet sin grafiske skjermmeny for enklere oppsett og bedre oversikt. Skrift med store bokstaver gjør det dessuten lettere å lese fra sofaen.

Første gang receiveren kobles til blir man møtt av en ny og oppdatert oppsettassistent, som tar deg gjennom oppsettet steg for steg. Dette gjør bruksanvisning overflødig, skal vi tro Denon.

Fjernkontrollen er også forenklet, med diskrete knapper for kildevalg som gjør at man slipper å gå innom menyen for å velge signalkilde.

Annonse

Innstegsmodellen
AVR-X500 er en enkel receiver, men Denon lover god lydkvalitet, med diskret oppbygd forsterkning til fem kanaler. HDMI-inngangen i front gjør det enkelt å koble til videokamera, smartmobil eller nettbrett, for å få video rett opp på TV-skjermen eller lerretet og lyden samtidig ut av lydanlegget anlegget.

Oppgitt effekt er 140 watt pr. kanal.

Nettverksreceivere
For nettverksfunksjonalitet må du investere i enten AVR-X1000 eller den dyrere X2000.

Begge har Apple AirPlay-funksjonalitet, som gjør at de trådløst kan strømme musikk direkte fra en Apple-dings, eller fra iTunes på PC eller Mac. Internettradio er også på plass, som gir tilgang til flere tusen digitale radiostasjoner og gjør at vi slipper å engste oss for når det analoge FM-båndet vil slukkes. Musikktjenesten Spotify er det også direkte tilgang til. Ønsker du ikke å bruke fjernkontrollen å søke og bla med, noe som kan være litt tungvint, så laster du bare ned Denon Remote App til smartmobilen eller nettbrettet, og styrer det hele derfra.

Denon Remote App forvandler også smartmobilen og nettbrettet til en funksjonell fjernkontroll til andre av receiverens funksjoner.

Annonse

DLNA 1.5-kompatibilitet gjør at receiverene også kan strømme musikk med sømløs avspilling (gapless playback) direkte fra nettverkstilkoblet harddisk, inkludert filformater som høyoppløst FLAC og WAV. Ingen ord om Apple Lossless, AIFF eller AAC. Musikkfiler kan også spilles av via USB-inngangen i front.

Kalibrering av fem høyttalere eller mer er aldri enkelt, derfor er de fleste receivere i dag utstyrt med automatisk kalibrering. I Denons tilfelle skjer dette med velprøvde Audyssey MultEQ XT, som tilpasser lyden for inntil åtte sitteplasser samtidig. Subwooferkanalen kalibreres også, for best mulig klanglig tilpasning.

AVR-X1000 er en 5.1-receiver med diskrete forsterkere, og er oppgitt til å levere 145 watt pr. kanal, har 5 HDMI-innganger og 3D-kompatibilitet. AVR-X2000 er en 7.1-variant med 150 oppgitte watt pr. kanal. Denon hevder også å ha lagt ekstra mye arbeid inn i lyddelen på sistnevnte.

Alle modellene leveres i svart farge. Prisene blir henholdsvis 2.298 kr for X500, 2.998 kr for X1000 og 4.498 kr for X2000.

hifiklubben.no

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.