TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Større lydsokkel fra Canton

DM75 er laget for store TV-er, og vil fylle rommet med god lyd og plenty med bass.

Vi har i det siste hatt Cantons snertne lydsokkel DM50 til vurdering, og uten å avsløre for mye (du kan lese om den i det kommende L&B nr 9), var den en overraskende liten krabat. Nå kommer storebroren DM75.

Det later til at TV-skjermene i de tusen hjem fortsetter å vokse, dermed så Canton nødvendigheten i å tilby en lydsokkel også myntet på store skjermer. Et større kabinett innebærer også plass til flere høyttalerelementer. DM75 har fire basselementer på undersiden mot to hos DM50. DM75 har to mellomtoner og to diskanter, og til sammen lover Canton at DM75 vil dekke et dobbelt så stort område som lillebror med lyd – og vel så det.

Virtuell surround
DM75 gir virtuell surroundlyd, akkurat som lillebror, og har en analog inngang i tillegg til digital koaksial og optisk. Trenger du mer bass, finnes dessuten en utgang for ekstern subwoofer.

Lydsokkelen kan strømme lyd fra trådløse Bluetooth-enheter og bruker aptX-komprimering for bedre lyd.

Både Dolby Digital og DTS støttes via digitalinngangene.

Canton DM75 tåler en TV med vekt inntil 40 kilo, og finnes i tre ulike farger: svart, hvit og sølv.

Produktet er tilgjengelig i disse tider, til 5.990 kroner.

njal.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.