Nordmenn handler større TV-er

Nordmenn ønsker seg store TV-er til jul, viser ferske tall.
Annonse
Annonse
forfatter

Salget av store flatskjermer har eksplodert, og nå er det mange som drømmer om en 60-tommer eller større under juletreet.

Nettbutikken netonnet.no melder at de solgte flere 60 tommere de siste to ukene i november, enn hele resten av 2011 til sammen. De to siste månedene i året er tradisjonelt da det handles flest TV-er, men viser en klar oppgang for de ekstra store skjermene.

Sterkt fall for små skjermer
Tall fra Elektronikkbransjen forteller at salget av “standardstørrelsene” 38-43 tommer, har falt med 20 prosent sammenliknet med fjoråret, mens skjermer fra 44 – 51 tommer har økt med 10 prosent.

– Vi regner med at gjennomsnittsstørrelsen på skjermene øker med 5 % pr år.
Bildekvaliteten er blitt svært god, og tåler forstørring. I tillegg har prisene falt. Folk har råd til det, konstaterer Informasjonssjef og Fagredaktør i Elektronikkbransjen, Erik Andersen.

– Tidligere var 42 tommers skjermen dominerende. Der gikk grensen for det aksepterte.
Nå er denne betraktelig hevet. 47- 55 tommere er den størrelsesordenen som nå selger mest hos oss, sier  Filip Elverhøy, Country Manager i NetOnNet.

Større, penere og billigere

Det er ikke bare ny teknologi, med smart-tjenester, streaming og nedlastning av filmer rett fra godstolen, som er grunnen.
Skjermene er tynnere og fås i flere farger, og blir en naturlig del av stuen i større grad enn før. Hovedgrunnen er nok likevel det markante prisfallet på skjermstørrelser over 50 tommer, som gjør at flere nå kan ta seg råd til en storskjem.

Ny TV til jul? Sjekk ut vår Test av store 3DTV-er.
.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat