Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

HBO nett-TV kommer til Norge i oktober

Den amerikanske tv-serie produsenten HBO lanserer sin egen internettbaserte betal-tv tjeneste i Norden.

Skrevet av / 31.08.12 - 12:08
HBO nett-TV kommer til Norge i oktober

Det blir en meget spennende høst i Norge for alle TV-elskere. HBO Nordic avslører på IFA-messen at deres nye nettbaserte betal-tv tjeneste vil dukke opp i Norden i midten av oktober.

HBO (Home Box Office) står bak populære TV-serier som Sopranos, True Blood, The Wire og Boardwalk Empire som alle er et kjent syn for norske TV-seere.

Nå ønsker de å utvide programtilbudet sitt fra TV og ut til alle plattformer, det være seg mobiltelefoner, nettbrett eller internett-baserte smart TV-er. Målet er at du skal kunne se siste episode av favorittserien når du vil, hvor du vil, på alle typer skjermer.

Tjenesten vil være å finne på flere plattformer som nettbrett, smarttelefon, datamaskin, TV og på PS3, og de satser tydeligvis stort på Norden. Blant annet vil de lansere hele sitt bibliotek av serier – også dem vi ennå ikke har sett i Norge.

Det betyr at man blant annet kan oppleve serier som Boardwalk Empire, hele Entourage og den siste sesongen av Game of Thrones. Men også alt det andre som HBO er kjent for. Blant nyhetene har HBO også inngått partnerskap med andre studioer, så de vil vise nytt fra NBC Universal, Starz og andre. Vi har fått en sniktitt på eksempelvis Las Vegas-gangsterserien Magic City, som absolutt ser spennende ut.

God pris
HBO-tjenesten blir ikke bare rikholdig den blir også relativt billig. HBO ser for seg en betalingsstruktur som Spotify Premium, hvor man betaler en fast månedlig avgift. Abonnementet vil koste ca 10 euro i måneden, og da får du i prinsippet tilgang til alt HBO-innhold, som du kan velge å se på nett-TV, mobil eller nettbrett slik det passer deg. I USA kan man kun være abonnent hvis man også har deres kabelkanal, men her i Norden vil vi være de første som også kan være abonnenter utelukkende på nett. Dessuten vil de også tilby leie av film og serier, som man kan leie i 48 timer.

HBO-kanalen distribueres via nettet i samarbeid med selskapet Parsifal.

Samarbeider med Samsung

HBO Nordic kunngjorde i dag fredag at deres første offisielle samarbeidspartner blir Samsung Nordic. Kjøpere av Galaxy Note nettbrett vil få et 6 måneders prøveabonnement på HBO inkludert i prisen. Samsung er også i ferd med å utvikle en smart-tv app som vil lanseres på TV-ene deres senere i år.

HBONordic.com

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top