Sony VPL-VW300ES lansert

Sonys nye "prisgunstige" 4K-projektor er snart klar for Norge.
Annonse
Annonse
forfatter

Det nye 4K-formatet er som skapt for å blåses opp på en stor TV-skjerm. Eller enda bedre, et gigantstort lerret!

Sony er foreløpig den en av svært få produsenter som leverer 4K-projektorer til hjemmebruk, men med priser fra 80.000 og opp mot 150.000 kr har disse vært forbeholdt de aller mest velbeslåtte bildeentusiastene.

Sony VPL-VW300ES
Sony VPL-VW300ES

 

Med introduksjonen av den nye VPL-VW300ES har Sony imidlertid lykkes med å presse prisen ned til 59.990 kroner. Fortsatt mye penger, men et skritt nærmere en realiserbar drøm for hjemmekinoeierne der ute. Og når man ser hvilken bildekvalitet det er mulig å oppnå med en 4K projektor, er det forståelig at noen filmelskere velger å “knuse sparegrisen” for å kjøpe seg en: Hoppet fra Full HD til 4K oppløsning er ekstra tydelig på et stort lerret.

Et av Sonys argumenter for 4K, er at du kan sitte nærmere et større bilde uten å se antydninger til rutemønster, den såkalte "screen door effect.
Et av Sonys argumenter for 4K, er at du kan sitte nærmere et større bilde uten å se antydninger til rutemønster, den såkalte “screen door effect”.

Snart klar for Norge

Annonse

Norge er et lite, men viktig marked for Sonys proffavdeling, grunnet stor interesse for film og kino, og ikke minst hjemmekino i den tyngre kategorien. Europeisk produktsjef, Thomas Issa tok turen til Oslo for en offisiell Norgespremiere, på Filmens Hus i Oslo.

VPL-VW300ES er i bunn og grunn en nedskalert versjon av VPL-VW500ES som vi har testet tidligere, hvor det først og fremst er mangelen på Lens Memory og automatisk kalibrering som skiller på den rimeligere modellen. VW300ES har også noe lavere lysstyrke (1500 mot 1700 lumen). Nytt på denne modellen er den nye spillmodusen “Low Latency Mode” som skal gi lavere input lag på rundt 50 millisekunder (denne blir også tilgjengelig på 500-modellen via firmware oppdatering).

I løpet av dagen skal projektoren vises frem til både presse, forhandlere og entusiaster fra AVforum. Vi fikk se en rekke demoklipp, deriblant fra årets Fotball-VM i Brasil, hvor Sony i samarbeid med FIFA gjorde en rekke 4K-videoopptak. Og for en bildekvalitet! Detaljene fra fotballstadion, gressmatten, publikum og ansiktsuttrykkene til de tyske landslagsspillerne da de vant mesterskapet, var til å ta og føle på.

P1010438r
Åstedet for visningen var heller ikke tilfeldig: Filmens Hus og Cinemateket i Oslo, er nemlig utstyrt med profesjonelle 4K projektorer fra  Sony. I det tekniske rommet står en SRX-R320 4K projektor, og bidrar til å sette ting litt i perspektiv.
P1010441r
Den kolossale kinoprojektoren har opp mot 20.000 lumen i lysstyrke og koster rundt en halv million kroner. Filmene ankommer kinoen på digitale harddisker (Digital Cinema Package). Videospilleren er låst mot projektoren, og de krypterte filmene krever en godkjenning via internett før de kan spilles av.
Sony VPL-VW300ES kommer for salg i oktober/november, og er selvsagt bestilt til test!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
LGs nye 2021-modeller har akkurat begynt å dukke opp i butikkene. Sjekk de første prisene her!
Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!