TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony VPL-VW300ES lansert

Sonys nye "prisgunstige" 4K-projektor er snart klar for Norge.

forfatter
Publisert 18.09.14 - 18:35

Det nye 4K-formatet er som skapt for å blåses opp på en stor TV-skjerm. Eller enda bedre, et gigantstort lerret!

Sony er foreløpig den en av svært få produsenter som leverer 4K-projektorer til hjemmebruk, men med priser fra 80.000 og opp mot 150.000 kr har disse vært forbeholdt de aller mest velbeslåtte bildeentusiastene.

Sony VPL-VW300ES
Sony VPL-VW300ES

 

Med introduksjonen av den nye VPL-VW300ES har Sony imidlertid lykkes med å presse prisen ned til 59.990 kroner. Fortsatt mye penger, men et skritt nærmere en realiserbar drøm for hjemmekinoeierne der ute. Og når man ser hvilken bildekvalitet det er mulig å oppnå med en 4K projektor, er det forståelig at noen filmelskere velger å «knuse sparegrisen» for å kjøpe seg en: Hoppet fra Full HD til 4K oppløsning er ekstra tydelig på et stort lerret.

Et av Sonys argumenter for 4K, er at du kan sitte nærmere et større bilde uten å se antydninger til rutemønster, den såkalte "screen door effect.
Et av Sonys argumenter for 4K, er at du kan sitte nærmere et større bilde uten å se antydninger til rutemønster, den såkalte «screen door effect».

Snart klar for Norge

Norge er et lite, men viktig marked for Sonys proffavdeling, grunnet stor interesse for film og kino, og ikke minst hjemmekino i den tyngre kategorien. Europeisk produktsjef, Thomas Issa tok turen til Oslo for en offisiell Norgespremiere, på Filmens Hus i Oslo.

VPL-VW300ES er i bunn og grunn en nedskalert versjon av VPL-VW500ES som vi har testet tidligere, hvor det først og fremst er mangelen på Lens Memory og automatisk kalibrering som skiller på den rimeligere modellen. VW300ES har også noe lavere lysstyrke (1500 mot 1700 lumen). Nytt på denne modellen er den nye spillmodusen «Low Latency Mode» som skal gi lavere input lag på rundt 50 millisekunder (denne blir også tilgjengelig på 500-modellen via firmware oppdatering).

I løpet av dagen skal projektoren vises frem til både presse, forhandlere og entusiaster fra AVforum. Vi fikk se en rekke demoklipp, deriblant fra årets Fotball-VM i Brasil, hvor Sony i samarbeid med FIFA gjorde en rekke 4K-videoopptak. Og for en bildekvalitet! Detaljene fra fotballstadion, gressmatten, publikum og ansiktsuttrykkene til de tyske landslagsspillerne da de vant mesterskapet, var til å ta og føle på.

P1010438r
Åstedet for visningen var heller ikke tilfeldig: Filmens Hus og Cinemateket i Oslo, er nemlig utstyrt med profesjonelle 4K projektorer fra  Sony. I det tekniske rommet står en SRX-R320 4K projektor, og bidrar til å sette ting litt i perspektiv.
P1010441r
Den kolossale kinoprojektoren har opp mot 20.000 lumen i lysstyrke og koster rundt en halv million kroner. Filmene ankommer kinoen på digitale harddisker (Digital Cinema Package). Videospilleren er låst mot projektoren, og de krypterte filmene krever en godkjenning via internett før de kan spilles av.
Sony VPL-VW300ES kommer for salg i oktober/november, og er selvsagt bestilt til test!
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend