TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony HW50ES klar for Norge

Sonys nye projektor i mellomprisklassen, VPL-HW50ES, er snart klar for butikk.

forfatter
Publisert 01.11.12 - 19:59

HW50eS tar over etter den populære HW30ES, og blir med dette Sonys tredje heftigste projektor, etter VW95ES og 4K-projektoren VW1000ES. I motsetning til toppmodellene får HW50ES en langt hyggeligere pris på rundt 28.000 kroner.

Økt lysstyrke

Den nye modellen øker lysstyrken betraktelig, fra 1300 til 1700 lumen. Hensikten er blant annet å oppnå bedre kontrast i omgivelser som ikke er helt mørke, for eksempel i en typisk stuesituasjon.

Lyd & Bilde fikk en demo av HW50ES i kinosalen hos Norsk Filminstitutt i Oslo, som Sony hadde lånt for anledningen. Og den nye projektoren må absolutt sies å ha en imponerende lysstyrke. Den hadde tilsynelatende ikke noe problem med å fylle det store kinolerretet med ganske så pangsterke bilder. Den økte lysstyrken kom også godt med under visning av 3D-film. Her tar Sony i bruk sin Dynamic Lens Control som justerer lysmengden dynamisk, i samsvar med bildesignalet og de aktive lukkerbrillene, for å få enda større lysutbytte.

Reality Creation

Rosinen i pølsa må likevel sies å være bildebehandlingen som sitter internt i HW50ES . Den kommer med en variant av Sonys avanserte X-realiy chip, kjent fra 4K-projektoren VPL-VW1000ES, her i en utgave tilpasset stanrad Full HD oppløsning. Sony-chipen inneholder en database fullastet med konkret bildeinformasjon (metadata) om en rekke filmer, som den bruker for å gjenskape filmer i forbedret HD-kvalitet. Vi måtte gå noen runder med Sonys produktspesialister for å skjønne hvordan det hele henger sammen, og kanskje må vi gå en runde til, men slik vi har forstått det, bruker Sony-chipen bildeinformasjon fra den originale filmen for å forbedre bildet fra den (i forhold) komprimerte Blu-ray utgaven. Aberet må være at chipen er hardware-basert, og således ikke kan oppdateres med nye filmer etterhvert som de kommer. Mon tro om Sony har en løsning på det?

Det viktigste er at det fungerer, og det ser det ut til å gjøre: Med Reality Creation aktivert fikk bildene fra The Tourist med Angelina Jolie, kraftig forbedret skarphet og detaljering, uten at bildet ble kunstig skarpt eller «hardt». Ikke helt på nivå med en ekte 4K-projektor, selvfølgelig, men like fullt imponerende med tanke på at bildene ble blåst opp på et sikkert 200 tommer stort lerret.

Ut fra det vi fikk se under den korte seansen, virker Sony-projektoren i alle fall lovende, og vi ser frem til å teste den grundigere i en snarlig utgave av Lyd & Bilde!

www.sony.no/product/hjemmekino-prosjektorer/vpl-hw50es-w 

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend