Sony HW50ES klar for Norge

Sonys nye projektor i mellomprisklassen, VPL-HW50ES, er snart klar for butikk.
Annonse
Annonse
forfatter

HW50eS tar over etter den populære HW30ES, og blir med dette Sonys tredje heftigste projektor, etter VW95ES og 4K-projektoren VW1000ES. I motsetning til toppmodellene får HW50ES en langt hyggeligere pris på rundt 28.000 kroner.

Økt lysstyrke

Den nye modellen øker lysstyrken betraktelig, fra 1300 til 1700 lumen. Hensikten er blant annet å oppnå bedre kontrast i omgivelser som ikke er helt mørke, for eksempel i en typisk stuesituasjon.

Lyd & Bilde fikk en demo av HW50ES i kinosalen hos Norsk Filminstitutt i Oslo, som Sony hadde lånt for anledningen. Og den nye projektoren må absolutt sies å ha en imponerende lysstyrke. Den hadde tilsynelatende ikke noe problem med å fylle det store kinolerretet med ganske så pangsterke bilder. Den økte lysstyrken kom også godt med under visning av 3D-film. Her tar Sony i bruk sin Dynamic Lens Control som justerer lysmengden dynamisk, i samsvar med bildesignalet og de aktive lukkerbrillene, for å få enda større lysutbytte.

Reality Creation

Rosinen i pølsa må likevel sies å være bildebehandlingen som sitter internt i HW50ES . Den kommer med en variant av Sonys avanserte X-realiy chip, kjent fra 4K-projektoren VPL-VW1000ES, her i en utgave tilpasset stanrad Full HD oppløsning. Sony-chipen inneholder en database fullastet med konkret bildeinformasjon (metadata) om en rekke filmer, som den bruker for å gjenskape filmer i forbedret HD-kvalitet. Vi måtte gå noen runder med Sonys produktspesialister for å skjønne hvordan det hele henger sammen, og kanskje må vi gå en runde til, men slik vi har forstått det, bruker Sony-chipen bildeinformasjon fra den originale filmen for å forbedre bildet fra den (i forhold) komprimerte Blu-ray utgaven. Aberet må være at chipen er hardware-basert, og således ikke kan oppdateres med nye filmer etterhvert som de kommer. Mon tro om Sony har en løsning på det?

Det viktigste er at det fungerer, og det ser det ut til å gjøre: Med Reality Creation aktivert fikk bildene fra The Tourist med Angelina Jolie, kraftig forbedret skarphet og detaljering, uten at bildet ble kunstig skarpt eller «hardt». Ikke helt på nivå med en ekte 4K-projektor, selvfølgelig, men like fullt imponerende med tanke på at bildene ble blåst opp på et sikkert 200 tommer stort lerret.

Ut fra det vi fikk se under den korte seansen, virker Sony-projektoren i alle fall lovende, og vi ser frem til å teste den grundigere i en snarlig utgave av Lyd & Bilde!

www.sony.no/product/hjemmekino-prosjektorer/vpl-hw50es-w 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar