TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Panasonic satser på LED-TV

Panasonic vil styrke TV-sortimentet sitt med større fokus på LED-skjermer.

Panasonics plasmaskjermer har vært, og er det foretrukne valget blant mange filmelskere på grunn av sitt dype svartnivå og naturlige fargegjengivelse. Nå ønsker japanerne å tilføre den samme kvaliteten til LED/LCD-skjermene sine.

LCD-divisjonen har nemlig spilt andrefiolin i lang tid: Med 42 tommer som største alternativ, mangel på finesser og en mildt sagt traust design, er det ikke rart de har havnet i skyggen av Panasonics egne plasmamodeller, for ikke å snakke om LED-konkurrenter som LG og Samsung.

Modellåret 2012 ser imidlertid ut til å bli et friskt pust: I år lanserer Panasonic nemlig sitt hittil største LCD/LED-sortiment hvor man har tatt et realt løft både når det gjelder design, finesser og tilgjengelige størrelser.

Totalt introduseres 20 modeller fra 19 til 55 tommer, alle med kantmontert LED-lys, hvorav åtte er utstyrt med aktiv 3D og fem med passiv 3D. Panasonic er dermed den tredje produsenten som satser på passive 3D-briller i de lavere prisklassene, sammen med Philips og LG.

Nesten samtlige modeller kommer også med den nettskybaserte tjenesten VIERA Connect og internettportalen Smart VIERA. Med den nye appen VIERA Remote lastet ned til en smarttelefon eller et nettbrett kan du sveipe mellom ulike kilder og programmer på en enkel måte. Den kan også fungere som tastatur til nettleseren, eller til og med som spillkontroll.

 

Flott bildekvalitet

Panasonics LCD-skjermer bruker bildepaneler av typen IPS (In Plane Switching) som er kjent for svært god bildekvalitet, med en betraktningsvinkel på hele 178 grader, som gir klare og skarpe farger og kontraster selv når du ser på skjermen fra skrå vinkel. Backlight Scanning med en skjermoppdatering på hele 1600 Hz, samt raske responstid skal sørge for glatte og sømløse bevegelser.

Vi fikk ta et nærmere blikk på de nye LED-skjermene under Panasonics Europa-lansering i Hamburg denne uken, og bildekvaliteten ser svært lovende ut. Panasonic er kjent for sin gode bildebehandling, og LED-skjermene ser ut til å ha arvet mye av den samme fargeestetikken vi kjenner fra plasmamodellene, kombinert med god lysstyrke og svært lite støy.

Panasonic hadde stilt opp en hel vegg med plasma- og LED-modeller side om side, hvor det til tider var vanskelig å skjelne LED og plasma fra hverandre. Det var nok også hensikten, men understreker at de to teknikkene har kommet svært nær hverandre. For LED-ene sin del har fargegjengivelsen blitt bedre, mens de nye plasmaene må sies å ha fått imponerende god lysstyrke.

Panasonic har en klar intensjon om å forsterke sin grønne profil i årene som kommer. Her spiller LED-skjermenes en viktig rolle fordi de gir fenomenal lysstyrke kombinert med lavt strømforbruk, som oppnår energisertifiseringen A+ på de fleste modellene.

Panasonics LED/LCD-sortiment vil bestå av 7 modellserier:

Toppserien WT50 byr på den beste bildekvaliteten, kombinert med full nettverksfunksjonalitet og aktiv 3D. Den innebygde Dual Core-prosessoren gjør at WT50 takler krevende smart-funksjoner, deriblant appen VIERA Remote PRO, som lar deg flytte innhold, enten det er bilder, nettsider eller live TV – fra VIERA-skjermen til en smarttelefon eller et nettbrett og vice versa. WT50 har en slank design i glass og metall med en minimalistisk ramme rundt skjermen.

DT-serien leveres i 55 og 47 tommer, også den med Dual Core-prosessor og tilhørende avanserte nettfunksjoner, stilren design og Full HD 3D, utstyrt et Clear Panel Pro bildepanel som imponerer med veldig høy kontrast.

ET50 leveres i 47 og 42 tommer og er de rimeligste skjermene med aktiv 3D-teknikk.

ET5 i 55, 47 eller 42 tommer bruker passiv 3D-teknologi kombinert med polariserende briller.

I tillegg lanseres budsjettseriene E5 (47, 42, 37 og 32 tommer), U5 (42 tommer), X5 (32, 24 og 19 tommer) og C5 (32 og 24 tommer) uten 3D.

De nye VIERA-skjermene vil bli løpende lansert i butikkene i løpet av våren.

Prisene på skjermene foreligger ikke enda.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.