Samsungs 55” OLED-TV klar for masseproduksjon

På sin årlige “Premium TV Showcase”, lanserte Samsung Electronics sin første storskjerms OLED 55ES9500. Samtidig løftet koreanerne litt på lokket for sine fremtidige TV-planer.

OLED-modellen ble vist for første gang på CES-messen i Las Vegas tidligere i år, og er en av årets mest etterlengtede TV-nyheter.

Organiske lysdioder
OLED-teknikken med organiske lysdioder byr på en ekstrem kontrast, fargerikdom og ekstra lav responstid som representerer et betydelig steg opp fra vanlige LED-LCD og plasmaskjermer. Samsungs nye OLED TV er bygd opp av selvlysende subpiksler som kan justere lysmengden individuelt. Takket være dette blir bildet langt mer nyansert, med flere graderinger av grått, og ikke minst et dramatisk bedre kontrastomfang I praksis. Svartnivået i mørke scener blir også enormt mye bedre sammenlignet med en vanlig LED-basert LCD TV. OLED byr på mange måter på “det beste fra begge verdener” fra både plasma og LED.

Sist men ikke minst har OLED-panelet en vesentlig raskere responstid enn LCD, fordi den ikke har behov for noen separate lyskilde bak skjermen. Dette åpner også for glattere, mer sømløse bildebevegelser uten tap av skarphet, samt at 3D-bildene kan gjengis uten crosstalk.

Dual View og Smart Interaction
55ES9500 får også en ny feature kalt Dual View, hvor to personer kan se to forskjellige programmer på samme skjerm gjennom 3D-brillene, også med individuell lyd gjennom hodetelefoner.

Toppmodellen støtter selvsagt også Samsungs Smart Interaction, stemme- og bevegelsesstyringen som ble lansert på Samsungs 8-serie tidligere i år.

Og prisen? $9000, eller rett over 50.000 kroner.

Større LED-skjermer
Samsung benyttet også anledningen til å lansere en rekke nye ekstra store skjermer for året. Bortsett fra toppmodellen med OLED får 9-serien også en LED-basert 75-tommer, 75ES9000.  Samtidig utvides 8-serien med en 65 tommer stor LED-modell.

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Du kan finne gode smarttelefoner til gode priser på Black Friday, men forhandlerne prøver å komme unna med uselgelige varer. Slik unngår du feilkjøp.
Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.