Search
Generic filters

Samsungs 55” OLED-TV klar for masseproduksjon

På sin årlige “Premium TV Showcase”, lanserte Samsung Electronics sin første storskjerms OLED 55ES9500. Samtidig løftet koreanerne litt på lokket for sine fremtidige TV-planer.

OLED-modellen ble vist for første gang på CES-messen i Las Vegas tidligere i år, og er en av årets mest etterlengtede TV-nyheter.

Organiske lysdioder
OLED-teknikken med organiske lysdioder byr på en ekstrem kontrast, fargerikdom og ekstra lav responstid som representerer et betydelig steg opp fra vanlige LED-LCD og plasmaskjermer. Samsungs nye OLED TV er bygd opp av selvlysende subpiksler som kan justere lysmengden individuelt. Takket være dette blir bildet langt mer nyansert, med flere graderinger av grått, og ikke minst et dramatisk bedre kontrastomfang I praksis. Svartnivået i mørke scener blir også enormt mye bedre sammenlignet med en vanlig LED-basert LCD TV. OLED byr på mange måter på “det beste fra begge verdener” fra både plasma og LED.

Sist men ikke minst har OLED-panelet en vesentlig raskere responstid enn LCD, fordi den ikke har behov for noen separate lyskilde bak skjermen. Dette åpner også for glattere, mer sømløse bildebevegelser uten tap av skarphet, samt at 3D-bildene kan gjengis uten crosstalk.

Dual View og Smart Interaction
55ES9500 får også en ny feature kalt Dual View, hvor to personer kan se to forskjellige programmer på samme skjerm gjennom 3D-brillene, også med individuell lyd gjennom hodetelefoner.

Toppmodellen støtter selvsagt også Samsungs Smart Interaction, stemme- og bevegelsesstyringen som ble lansert på Samsungs 8-serie tidligere i år.

Og prisen? $9000, eller rett over 50.000 kroner.

Større LED-skjermer
Samsung benyttet også anledningen til å lansere en rekke nye ekstra store skjermer for året. Bortsett fra toppmodellen med OLED får 9-serien også en LED-basert 75-tommer, 75ES9000.  Samtidig utvides 8-serien med en 65 tommer stor LED-modell.

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.