Nyhet

Samsung HW-Q960A

Samsungs nye toppmodell HW-Q960A med Atmos surroundlyd er nå tilgjengelig i butikk. En verdig arvtager til HW-Q950T?

Skrevet av / 08.08.21 - 09:00
Samsung HW-Q960A

Samsung har lykkes bra med sine lydplanker den siste tiden: Med god hjelp fra lydguruene i California (Samsung Audio Lab) har de klekket ut en rekke vellydende lydplanker, som har vært med å sette standarden i sin prisklasse. Vi kåret blant annet 2020-toppmodellen HW-Q950T til årets beste i high-end klassen 2020. Nå rettes søkelyset mot arvtageren HW-Q960A. Den ble først lansert under CES-messen i januar, og er omsider klar for det nordiske markedet.

Samsung HW-Q960A

Den nye toppmodellen har betegnelsen HW-Q960A (HW-Q950A på det amerikanske markedet). Den støtter både Dolby Atmos og DTS:X, og har nå fått enda flere høyttalerkanaler! Faktisk hele 11.1.4, opp fra 9.1.4 på forgjengeren.

I tillegg til sidekanaler på lydplanken, sitter det nå ekstra sidekanaler i bakhøyttalerne. Det skal i teorien gi et enda større og mer helomsvøpende surround-lydbilde. Hvor bra det fungerer i praksis, gjenstår å teste!

Den nye lydplanken hevdes å fungere ekstra godt i samspill med Samsungs egne TV-er. Dersom man har en modell av nyere årgang kan man dra nytte av finesser som Q Symphony (anvender TV-ens egne høyttalere sammen med lydplanken) og Spacefit Sound, som er en form for aktiv romkorreksjon. Q960A får også selskap av en aktiv, trådløs subwoofer med 8″ basselement.

 

samsung-sound-bar-2 Samsung-HW-Q960A-11.4.1 Soundbar Samsung-HW-Q950A-vs-HW-Q950T-Soundbar Samsung-HW-Q950A-11.4.1-Channel-Soundbar-Rear-Speakers
<
>
Foto: Samsung

Pris og tilgjengelighet

Samsung HW-Q960A er tilgjengelig nå, og koster 14.990 kr (veil.). I tillegg til HW-Q960A finnes også HW-Q910A. Den skal være stort sett identisk med storebroren, men leveres uten bakhøyttalere og må dermed klare seg med færre høyttalerkanaler (7.1.2 konfigurasjon). Den skal koste 11.990 kr (veil.).

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

3 hendelser på “Samsung HW-Q960A”

 1. Alexander Lund

  Har dette systemet kun romkorreksjon for deg som har en Samsung TV?

  1. Audun Hage

   Hei Alexander!

   Både ja og nei. Samsung HW-Q960A har en innebygd mikrofon i subwooferen, som bidrar med romkorreksjon i bassområdet (Auto EQ). Denne fungerer uavhengig av hvilken TV man har koblet til.

   Derimot trenger du en ny Samsung TV modell (2021 Q70A og oppover) for å dra nytte av såkalt Spacefit sound, som analyserer og korrigerer i det øvre frekvensområdet.

   Dette kan være en kjekk finesse, men er ikke et «must» slik jeg opplever det. Vi har lydplanken på test nå, og den fungerer fint også uten Spacefit sound aktivert.

   Testen kommer snart 🙂


   mvh Audun

 2. hector acevedo

  22% avslag på denne modellen hos Elkjøp frem til Søndag 15.08.21

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • LB+ Total i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top