Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samsung HW-Q960A

Samsungs nye toppmodell HW-Q960A med Atmos surroundlyd er nå tilgjengelig i butikk. En verdig arvtager til HW-Q950T?

Samsung har lykkes bra med sine lydplanker den siste tiden: Med god hjelp fra lydguruene i California (Samsung Audio Lab) har de klekket ut en rekke vellydende lydplanker, som har vært med å sette standarden i sin prisklasse. Vi kåret blant annet 2020-toppmodellen HW-Q950T til årets beste i high-end klassen 2020. Nå rettes søkelyset mot arvtageren HW-Q960A. Den ble først lansert under CES-messen i januar, og er omsider klar for det nordiske markedet.

Samsung HW-Q960A

Den nye toppmodellen har betegnelsen HW-Q960A (HW-Q950A på det amerikanske markedet). Den støtter både Dolby Atmos og DTS:X, og har nå fått enda flere høyttalerkanaler! Faktisk hele 11.1.4, opp fra 9.1.4 på forgjengeren.

I tillegg til sidekanaler på lydplanken, sitter det nå ekstra sidekanaler i bakhøyttalerne. Det skal i teorien gi et enda større og mer helomsvøpende surround-lydbilde. Hvor bra det fungerer i praksis, gjenstår å teste!

Den nye lydplanken hevdes å fungere ekstra godt i samspill med Samsungs egne TV-er. Dersom man har en modell av nyere årgang kan man dra nytte av finesser som Q Symphony (anvender TV-ens egne høyttalere sammen med lydplanken) og Spacefit Sound, som er en form for aktiv romkorreksjon. Q960A får også selskap av en aktiv, trådløs subwoofer med 8″ basselement.

 

Annonse
samsung-sound-bar-2 Samsung-HW-Q960A-11.4.1 Soundbar Samsung-HW-Q950A-vs-HW-Q950T-Soundbar Samsung-HW-Q950A-11.4.1-Channel-Soundbar-Rear-Speakers
<
>
Foto: Samsung

Pris og tilgjengelighet

Samsung HW-Q960A er tilgjengelig nå, og koster 14.990 kr (veil.). I tillegg til HW-Q960A finnes også HW-Q910A. Den skal være stort sett identisk med storebroren, men leveres uten bakhøyttalere og må dermed klare seg med færre høyttalerkanaler (7.1.2 konfigurasjon). Den skal koste 11.990 kr (veil.).

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

3 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
 1. Alexander Lund

  24.08.21 at 11:59

  Har dette systemet kun romkorreksjon for deg som har en Samsung TV?

  • Audun Hage

   24.08.21 at 14:32

   Hei Alexander!

   Både ja og nei. Samsung HW-Q960A har en innebygd mikrofon i subwooferen, som bidrar med romkorreksjon i bassområdet (Auto EQ). Denne fungerer uavhengig av hvilken TV man har koblet til.

   Derimot trenger du en ny Samsung TV modell (2021 Q70A og oppover) for å dra nytte av såkalt Spacefit sound, som analyserer og korrigerer i det øvre frekvensområdet.

   Dette kan være en kjekk finesse, men er ikke et «must» slik jeg opplever det. Vi har lydplanken på test nå, og den fungerer fint også uten Spacefit sound aktivert.

   Testen kommer snart 🙂


   mvh Audun

 2. hector acevedo

  11.08.21 at 19:16

  22% avslag på denne modellen hos Elkjøp frem til Søndag 15.08.21

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.