TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Samsung HW-Q960A

Samsungs nye toppmodell HW-Q960A med Atmos surroundlyd er nå tilgjengelig i butikk. En verdig arvtager til HW-Q950T?

forfatter
Publisert 08.08.21 - 09:00

Samsung har lykkes bra med sine lydplanker den siste tiden: Med god hjelp fra lydguruene i California (Samsung Audio Lab) har de klekket ut en rekke vellydende lydplanker, som har vært med å sette standarden i sin prisklasse. Vi kåret blant annet 2020-toppmodellen HW-Q950T til årets beste i high-end klassen 2020. Nå rettes søkelyset mot arvtageren HW-Q960A. Den ble først lansert under CES-messen i januar, og er omsider klar for det nordiske markedet.

Samsung HW-Q960A

Den nye toppmodellen har betegnelsen HW-Q960A (HW-Q950A på det amerikanske markedet). Den støtter både Dolby Atmos og DTS:X, og har nå fått enda flere høyttalerkanaler! Faktisk hele 11.1.4, opp fra 9.1.4 på forgjengeren.

I tillegg til sidekanaler på lydplanken, sitter det nå ekstra sidekanaler i bakhøyttalerne. Det skal i teorien gi et enda større og mer helomsvøpende surround-lydbilde. Hvor bra det fungerer i praksis, gjenstår å teste!

Den nye lydplanken hevdes å fungere ekstra godt i samspill med Samsungs egne TV-er. Dersom man har en modell av nyere årgang kan man dra nytte av finesser som Q Symphony (anvender TV-ens egne høyttalere sammen med lydplanken) og Spacefit Sound, som er en form for aktiv romkorreksjon. Q960A får også selskap av en aktiv, trådløs subwoofer med 8″ basselement.

 

samsung-sound-bar-2 Samsung-HW-Q960A-11.4.1 Soundbar Samsung-HW-Q950A-vs-HW-Q950T-Soundbar Samsung-HW-Q950A-11.4.1-Channel-Soundbar-Rear-Speakers
<
>
Foto: Samsung

Pris og tilgjengelighet

Samsung HW-Q960A er tilgjengelig nå, og koster 14.990 kr (veil.). I tillegg til HW-Q960A finnes også HW-Q910A. Den skal være stort sett identisk med storebroren, men leveres uten bakhøyttalere og må dermed klare seg med færre høyttalerkanaler (7.1.2 konfigurasjon). Den skal koste 11.990 kr (veil.).

 
youtu.be/MWRlh4O-rhs

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

3 kommentarer om “Samsung HW-Q960A”

 1. Har dette systemet kun romkorreksjon for deg som har en Samsung TV?

  Svar
  • Hei Alexander!

   Både ja og nei. Samsung HW-Q960A har en innebygd mikrofon i subwooferen, som bidrar med romkorreksjon i bassområdet (Auto EQ). Denne fungerer uavhengig av hvilken TV man har koblet til.

   Derimot trenger du en ny Samsung TV modell (2021 Q70A og oppover) for å dra nytte av såkalt Spacefit sound, som analyserer og korrigerer i det øvre frekvensområdet.

   Dette kan være en kjekk finesse, men er ikke et «must» slik jeg opplever det. Vi har lydplanken på test nå, og den fungerer fint også uten Spacefit sound aktivert.

   Testen kommer snart 🙂


   mvh Audun

 2. 22% avslag på denne modellen hos Elkjøp frem til Søndag 15.08.21

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde