Samarbeider om 3D-briller

Samsung, Sony og Panasonic vil utarbeide en felles standard for neste generasjon 3D-briller.
Annonse
Annonse
forfatter

Utviklingen skjer i samarbeid med selskapet XpanD 3D, som leverer aktive 3D-løsninger til kinobransjen – og er trolig for å møte konkurransen fra briller med passiv teknikk lik den blant andre Philips og LG tilbyr. Den passive teknikken er som kjent allerede universal.

Utfordringen i dag er at briller og TV-er av ulike fabrikat bruker forskjellige måter å kommunisere på via infrarødt eller radiobølger. Den nye standarden skal sikre felles RF/IR protokoller for samtlige briller og apparater.

Samsung benytter seg i dag av Bluetooth-standarden på sine briller, og det regnes som sannsynlig at denne kan bli tatt i bruk på de nye universalbrillene.

De nye 3D-brillene vil etter planen slippes i 2012, men skal være bakoverkompatible med 2011 modell 3DTV-er. Det ventes mer informasjon på IFA-messen i Berlin i September hvor brillene har offisiell lansering.

(Samsung har tidligere annonsert et samarbeid med RealD om en ny passiv teknikk (RDZ) med evne til å vise Full HD oppløsning. Dagens standard gir bare halv oppløsning – 540 linjer – på hver øye. Det er uvisst om denne nyheten får noen følger for det samarbeidet.)

Annonse


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.