Samarbeider om 3D-briller

Samsung, Sony og Panasonic vil utarbeide en felles standard for neste generasjon 3D-briller.
forfatter

Utviklingen skjer i samarbeid med selskapet XpanD 3D, som leverer aktive 3D-løsninger til kinobransjen – og er trolig for å møte konkurransen fra briller med passiv teknikk lik den blant andre Philips og LG tilbyr. Den passive teknikken er som kjent allerede universal.

Utfordringen i dag er at briller og TV-er av ulike fabrikat bruker forskjellige måter å kommunisere på via infrarødt eller radiobølger. Den nye standarden skal sikre felles RF/IR protokoller for samtlige briller og apparater.

Samsung benytter seg i dag av Bluetooth-standarden på sine briller, og det regnes som sannsynlig at denne kan bli tatt i bruk på de nye universalbrillene.

De nye 3D-brillene vil etter planen slippes i 2012, men skal være bakoverkompatible med 2011 modell 3DTV-er. Det ventes mer informasjon på IFA-messen i Berlin i September hvor brillene har offisiell lansering.

(Samsung har tidligere annonsert et samarbeid med RealD om en ny passiv teknikk (RDZ) med evne til å vise Full HD oppløsning. Dagens standard gir bare halv oppløsning – 540 linjer – på hver øye. Det er uvisst om denne nyheten får noen følger for det samarbeidet.)


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.