Rimelig surroundreceiver fra Onkyo

Onkyo TX-NR525 er en rimelig 5.1-receiver med nettverksstrømming.

Surroundreceiveren Onkyo TX-NR525 er en 5.1-receiver med nettverksstrømming. Spotify er innebygd, det samme er internettradio og avspilling av lydfiler direkte fra datamaskinen via DLNA. Spotify styres effektivt via fjernkontroll-appen Onkyo Remote or Android og Remote2 for iOS. Windows- og Blackberry-brukere må derimot se et annet sted.

aptX
Receiveren støtter trådløs musikkstrømming via bluetooth, og bruker aptX-standarden, som gir effektiv komprimering av musikken og dermed bedre lyd enn tradisjonell bluetooth. Til dette må adapteren UBT-1 kjøpes ved siden av.

6 HDMI-innganger
Seks 3D-kompatible HDMI-innganger er på plass, og utgangen har lydreturkanal. Receiveren har gjennomsløyfing for Ultra-HD-video (4K), altså kan den vise videosignaler med denne oppløsningen dersom den mottar dem, men den kan ikke skalere opp lavere oppløsninger til dette. Det er heller ikke nødvendig, spør du meg.

iPod via USB, ikke AirPlay
USB-inngangen i front er Apple-sertifisert og kan spille av musikk digitalt fra både iPod, iPhone og iPad i tillegg til minnepinner og harddisker. Vi savner imidlertid AirPlay, som gjør det mulig å spille av musikk fra iPhone og iPad trådløst.

Bilde-i-bilde
InstaPrevue bilde-i-bilde-funksjon gjør at du får et lite bilde på TV-skjermen fra den aktive kilden, mens du selv er i receiverens skjermmeny og gjør innstillinger. Dessuten blir det enklere å velge riktig bildekilde, ved å vise frimerkebilder med live video fra de ulike inngangene i menyen.

«Nesten» 5.2
Receivereren er av typen 5.1, altså har den prosessering og forsterkning til fem høyttalerkanaler pluss subwoofer. 80 watt pr. kanal yter den, med to kanaler drevet samtidig i 8 ohm.

Det er utganger for to subwoofere på baksiden, men begge utgangene er identiske og dermed fra samme kanal. For å omtales som en 5.2-receiver, skal begge utgangene ha separat prosessering, slik at man kan sette ulik delefrekvens, avstand og lydnivå til begge.

Autokalibrering
Audyssey MultEQ og målemikrofon gir automatisk innstilling av alle høyttalerparametre og korrigering for rommets akustikk.

Onkyo TX-NR525 selges i Norge til en veiledende pris av 3.495 kroner, i svart farge.

mono.no

onkyo.net

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.