Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Rimelig surroundreceiver fra Onkyo

Onkyo TX-NR525 er en rimelig 5.1-receiver med nettverksstrømming.

Skrevet av / 21.04.13 - 12:17
Rimelig surroundreceiver fra Onkyo

Surroundreceiveren Onkyo TX-NR525 er en 5.1-receiver med nettverksstrømming. Spotify er innebygd, det samme er internettradio og avspilling av lydfiler direkte fra datamaskinen via DLNA. Spotify styres effektivt via fjernkontroll-appen Onkyo Remote or Android og Remote2 for iOS. Windows- og Blackberry-brukere må derimot se et annet sted.

aptX
Receiveren støtter trådløs musikkstrømming via bluetooth, og bruker aptX-standarden, som gir effektiv komprimering av musikken og dermed bedre lyd enn tradisjonell bluetooth. Til dette må adapteren UBT-1 kjøpes ved siden av.

6 HDMI-innganger
Seks 3D-kompatible HDMI-innganger er på plass, og utgangen har lydreturkanal. Receiveren har gjennomsløyfing for Ultra-HD-video (4K), altså kan den vise videosignaler med denne oppløsningen dersom den mottar dem, men den kan ikke skalere opp lavere oppløsninger til dette. Det er heller ikke nødvendig, spør du meg.

iPod via USB, ikke AirPlay
USB-inngangen i front er Apple-sertifisert og kan spille av musikk digitalt fra både iPod, iPhone og iPad i tillegg til minnepinner og harddisker. Vi savner imidlertid AirPlay, som gjør det mulig å spille av musikk fra iPhone og iPad trådløst.

Bilde-i-bilde
InstaPrevue bilde-i-bilde-funksjon gjør at du får et lite bilde på TV-skjermen fra den aktive kilden, mens du selv er i receiverens skjermmeny og gjør innstillinger. Dessuten blir det enklere å velge riktig bildekilde, ved å vise frimerkebilder med live video fra de ulike inngangene i menyen.

«Nesten» 5.2
Receivereren er av typen 5.1, altså har den prosessering og forsterkning til fem høyttalerkanaler pluss subwoofer. 80 watt pr. kanal yter den, med to kanaler drevet samtidig i 8 ohm.

Det er utganger for to subwoofere på baksiden, men begge utgangene er identiske og dermed fra samme kanal. For å omtales som en 5.2-receiver, skal begge utgangene ha separat prosessering, slik at man kan sette ulik delefrekvens, avstand og lydnivå til begge.

Autokalibrering
Audyssey MultEQ og målemikrofon gir automatisk innstilling av alle høyttalerparametre og korrigering for rommets akustikk.

Onkyo TX-NR525 selges i Norge til en veiledende pris av 3.495 kroner, i svart farge.

mono.no

onkyo.net

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top