Search
Generic filters

Prosessorflaggskip fra Marantz

AV8802 lover den ultimate hjemmekinoopplevelsen.

Marantz har nettopp annonsert sin AV8802 flaggskipprosessor til hjemmekinoen, som kombinerer det Marantz hevder er det ytterste innen lydkvalitet, med de siste videoteknologiene og tilkoblingsmuligheter.

En godt dimensjonert ringkjernetrafo sitter på innsiden.
En godt dimensjonert ringkjernetrafo sitter på innsiden.

Prosessoren har en heftig byggekvalitet med en ringkjernetrafo, et tredelt toppdeksel for stabilitet og varmeavledning, og understellet i kobber er immunt mot magnetisk påvirkning utenfra.

Marantz AV8802 har et heftig chassis.
Marantz AV8802 har et heftig chassis.

Dolby Atmos og Auro 3D
Marantz AV8802 er en 11.2-kanals hjemmekinoprosessor og forforsterker, bygget på samme lest som sin forgjenger AV8801, som vi virkelig falt for hva lydkvalitet angikk. Arvtakeren har fått dekoding for Dolby Atmos lydspor med ekstra takkanaler, og for et pristillegg kan den dessuten oppgraderes til Auro-3D, som er et konkurrerende format til Atmos og som dermed også benytter høyttalere i høyden. Dette for å gi en ekte tredimensjonal lydopplevelse.

At AV8802 er en seriøs prosessor ser man på dens balanserte utganger av typen XLR.
At AV8802 er en seriøs prosessor ser man på dens balanserte utganger av typen XLR.

Diskret forforsterker
AV8802 benytter Marantz sin HDAM forforsterkerteknologi, som betyr at forforsterkerkomponentene er diskrete, overflatemonterte deler, der hvor mange andre benytter integrerte kretser (IC-er). Dette for å gi bedre dynamikk og lavere forvrengning. Viktig for å grave frem alt gullet fra lydsporet, enten det er film eller musikk som står på menyen.

Prosessoren benytter høykvalitets lydkomponenter som 32-bit / 192 kHz digitalkonvertering og en strømforsyning med with 4x 10.000μF kondensatorer for raskest mulig avlevering av lyden. Fire DSP-motorer (Digital Sound Processing) sørger for prosessering av inntil 11.2 kanaler

4K Ultra HD
Hva videoprosessering angår, støttes nestegenerasjons 4K Ultra HD video, med både 50 og 60 bilderammer i sekundet, og full fargedybde (4:4:4). Prosessoren kan selvsagt også oppskalere HD-video og lavere til 4K. 8 HDMI-innganger finnes, deriblant en i front. Helt vanlig etter dagens standarder. 3 HDMI-utganger kan fôre to skjermer i hovedsonen og enda en skjerm i et annet rom.

HDCP 2.2
I fremtiden vil prosessoren kunne oppgraderes til fremtidens kopibeskyttelse (HDCP 2.2), som kan bli nødvendig når 4K Blu-ray-formatet omsider kommer. Grunnen til at dette ikke er implementert som standard, er at båndbredden og fargehåndteringen til eksisterende HDCP 2.2-kretser er begrenset. Derfor sier Marantz i stedet, at når oppgraderingen er nødvendig, så vil de gjøre den, og da med full kvalitet på alle komponenter. Dette betyr at du må levere inn din prosessor og få skiftet ut en komponent, siden hardware-modifikasjon er nødvendig.

Øvrige funksjoner
Prosessoren har både Wi-Fi og Bluetooth innebygd, og tilbyr internettradio, Spotify Connect og AirPlay. Den kan også spille av musikkfiler lagret på en PC eller nettverksharddisk via DLNA. De aller fleste filformater støttes, også FLAC, ALAC, WAV 192kHz/24-bit og AAC. Sømløs avspilling støttes, så også DSD og AIFF. I tillegg sitter en USB-inngang i front som støtter iPod / iPhone / iPad, og vinylfans vil digge platespillerinngangen på baksiden. Det skal nevnes, at dette også er vanlig for rimelige hjemmekinoreceivere, og er ikke i seg selv en grunn til å løpe og kjøpe AV8802. Det er derimot grunn til å tro at lydkvaliteten sammen med en heftig flerkanals effektforsterker er et godt hakk bedre enn du får fra noen surroundreceiver.

Audyssey MultEQ XT32 romkorreksjon kan oppgraderes til MultEQ Pro ved å kjøpe Pro-pakken, for en nøyaktig kalibrering av høyttaleroppsettet, for å garantere at alle setene i rommet nyter like god lyd.

I tillegg til medfølgende fjernkontroll kan prosessoren styres med mobiltelefon og nettbrett, ved å laste ned Marantz Remote App.

Marantz AV8802 slippes i februar. Norsk pris er ikke helt spikret, men importøren regner med rundt 35.000 kroner.

akustikk.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.