Projektor med forenklet tilkobling og høy lysstyrke

Panasonic lanserer sin første lyssterke kompakte LCD-projektor med Digital Link.
forfatter

Hvem ønsker vel mange, lange kabler til projektoren? HDMI her, VGA der, for ikke å snakke om lydkabler dersom projektoren har innebygd høyttaler. Med Digital Link sendes alle signaler gjennom en Cat6-kabel (eternettkabel), som hos den nye kompakte projektoren PT-VW431D fra Panasonic.

Rekkevidden er oppgitt til 100 meter, nok for en stabil installasjon i mange ulike miljøer, slik at kontorlokaler, skoler og andre aktuelle miljøer kan spare penger på å trekke mange forskjellige kabler. Digital Link støtter full HD-oppløsning helt ukomprimert, og sammen med en svitsjer med HDBaseT-standarden (for eksempel Panasonics ET-YFB100) trenger du ikke ekstra eksterne mottakere.

HDBaseT gjør at projektoren kan styres med avanserte styringssystemer fra Crestron, Extron og AMX, blant andre.

Den høye lysstyrken på 4.300 lumen med en ok kontrast på 3.500:1 skal sørge for et godt og skarpt bilde, selv i relativt lyse rom. Projektoren er utrustet med såkalt Daylight View Basic Technology, som hele tiden holder øye med strølys utenfra, slik at lysstyrken på bildet kan justeres automatisk i forhold til dette. Støvfilteret er optimalisert slik at det ikke trenger å skiftes ut før om 4.000 timer, i stedet for noen få hundre timer som tidligere har vært typisk for LCD-projektorer.

Objektivet gir 1,6 ganger zoom som kan projisere store bilder fra 2,5 til 4,1 meter unna lerretet (hvor stort bilde blir da er ikke oppgitt). Vertikal mekanisk linsejustering er dessuten på plass.

Spesifikasjoner:
Lysstyrke: 4,300 lm
Oppløsning: 1,280 x 800 pixels
Kontrast: 3,500:1
Lampe: 280W UHM x 1
Objektiv: Manuell 1,6x zoom
Digital Link (powered by HDBaseT™)
Tilgjengelighet: Oktober 2012.
Pris: Uvisst

panasonic.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.