Pioneer: Nye high-end receivere

Med opptil 9 forsterkerkanaler, innebygd Airplay og fjernstyring via iPad er Pioneers nye flaggskipforsterkere klare for dyst.

Pioneer har nettopp lansert sine toppmodeller innen surroundreceivere som treffer butikkhyllene fra juli til september i år. De fire receiverne SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 og VSX-2022 er selvsagt spekket med alt som skal til for å oppnå kinolyd i toppklassen.

Kanskje aller mest spennende er toppmodellen SC-LX85 som nå blir en fullblods 9.1 kanalers receiver mot forgjengeren LX83 med sine 7.1 kanaler. Det betyr blant annet at du kan dra nytte av høydekanaler, eventuelt bruke både bak- og sidemonterte surroundhøyttalere mens du bi-amper frontkanalene. Og med 9 x 90 watt tilgjengelig burde det være nok til å lage ordentlig liv i hjemmekinoen.

Kraften kommer derimot ikke lenger fra ICEpower forsterkertrinn fra Bang & Olufsen som Pioneer har benyttet seg av de siste årene. I stedet har de byttet til nye DirectFET moduler fra IR (International Rectifier). Hva som er bakgrunnen for byttet er ikke kjent men det blir uansett interessant å høre hvilken lydkvalitet de nye forsterkerne kan by på.

De nye Pioneer-receiverne blir også blant de første som får innebygget støtte for Airplay-lyd. Pioneer har også lansert en avansert app kalt iControl AV hvor du kan styre receiverens funksjoner via iPad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.