Pioneer: Nye high-end receivere

Med opptil 9 forsterkerkanaler, innebygd Airplay og fjernstyring via iPad er Pioneers nye flaggskipforsterkere klare for dyst.

Pioneer har nettopp lansert sine toppmodeller innen surroundreceivere som treffer butikkhyllene fra juli til september i år. De fire receiverne SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 og VSX-2022 er selvsagt spekket med alt som skal til for å oppnå kinolyd i toppklassen.

Kanskje aller mest spennende er toppmodellen SC-LX85 som nå blir en fullblods 9.1 kanalers receiver mot forgjengeren LX83 med sine 7.1 kanaler. Det betyr blant annet at du kan dra nytte av høydekanaler, eventuelt bruke både bak- og sidemonterte surroundhøyttalere mens du bi-amper frontkanalene. Og med 9 x 90 watt tilgjengelig burde det være nok til å lage ordentlig liv i hjemmekinoen.

Kraften kommer derimot ikke lenger fra ICEpower forsterkertrinn fra Bang & Olufsen som Pioneer har benyttet seg av de siste årene. I stedet har de byttet til nye DirectFET moduler fra IR (International Rectifier). Hva som er bakgrunnen for byttet er ikke kjent men det blir uansett interessant å høre hvilken lydkvalitet de nye forsterkerne kan by på.

De nye Pioneer-receiverne blir også blant de første som får innebygget støtte for Airplay-lyd. Pioneer har også lansert en avansert app kalt iControl AV hvor du kan styre receiverens funksjoner via iPad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.