Pioneer: Nye high-end receivere

Med opptil 9 forsterkerkanaler, innebygd Airplay og fjernstyring via iPad er Pioneers nye flaggskipforsterkere klare for dyst.

Pioneer har nettopp lansert sine toppmodeller innen surroundreceivere som treffer butikkhyllene fra juli til september i år. De fire receiverne SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 og VSX-2022 er selvsagt spekket med alt som skal til for å oppnå kinolyd i toppklassen.

Kanskje aller mest spennende er toppmodellen SC-LX85 som nå blir en fullblods 9.1 kanalers receiver mot forgjengeren LX83 med sine 7.1 kanaler. Det betyr blant annet at du kan dra nytte av høydekanaler, eventuelt bruke både bak- og sidemonterte surroundhøyttalere mens du bi-amper frontkanalene. Og med 9 x 90 watt tilgjengelig burde det være nok til å lage ordentlig liv i hjemmekinoen.

Kraften kommer derimot ikke lenger fra ICEpower forsterkertrinn fra Bang & Olufsen som Pioneer har benyttet seg av de siste årene. I stedet har de byttet til nye DirectFET moduler fra IR (International Rectifier). Hva som er bakgrunnen for byttet er ikke kjent men det blir uansett interessant å høre hvilken lydkvalitet de nye forsterkerne kan by på.

De nye Pioneer-receiverne blir også blant de første som får innebygget støtte for Airplay-lyd. Pioneer har også lansert en avansert app kalt iControl AV hvor du kan styre receiverens funksjoner via iPad.

Annonse

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.
Og hvor mye koster 83-tommeren?
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.