Pioneer fornyer toppklassen

Tre nye surroundreceivere overtar i toppen. Blant annet Pioneers første 11-kanals forsterker noensinne.

Skrevet av / 12.09.16 - 15:41
Pioneer fornyer toppklassen

SC-LX701, LX801 og LX901 er Pioneers nye modeller i toppklassen, hvor toppmodellen LX901 er selskapets aller første hjemmekinoforsterker med 11 kanaler. Det betyr at den er i stand til å levere Dolby Atmos og DTS:X i full 7.2.4-konfigurasjon, uten å behøve ekstra forsterkning.

Alle receiverne har fått en ny og i følge Pioneer brukervennlig skjermmeny, og de har dessuten trådløs multomsfunksjonalitet med FireConnect. Har du kompatible trådløse høyttalere i andre rom i huset (både Pioneer og Onkyo med FireConnect støttes), kan alle snakke sammen og spille samme lyd. Eller spill ulik musikk på alle, det velger du selv. Pioneer gjør dermed som så mange andre, og går i strupen på Sonos. Systemet støtter de fleste populære strømmefunksjoner, heriblant Tidal, Spotify og Google Cast.

Les også: Stortest av multiromssystemer

Romkalibrering
Receiverne har fått Pioneers mest avanserte romkorreksjonsløsning, nemlig MCACC Pro. Denne kalibrerer høyttalerne automatisk til rommet og jobber i synk med en såkalt Reflex Optimizer, en funksjon som skal levere ideell objektbasert lydreproduksjon. Altså, at objekter i lydbildet som henger mellom høyttalerkanalene perfekt skal kunne lokaliseres av lytteren. Effektforsterkertrinnene er av typen Direct Energy Klasse D, som skal sørge for samme utgangsnivå gjennom alle kanalene uten tap av kraft, og med lavere støynivå enn noensinne takket være kortest mulig signalvei.

Om du ikke normalt ser filmer i bekmørke med projektor, synes vi sølvfargen tar seg enda bedre ut enn svart. Foto: Pioneer
Om du ikke normalt ser filmer i bekmørke med projektor, synes vi sølvfargen tar seg enda bedre ut enn svart. Foto: Pioneer

Air Studios-sertifisering
Toppmodellene LX801 og LX901 har blitt finlyttet til og tunet i henhold til lydteknikerne hos Air Studios i London, det legendariske opptaksstudioet som ble grunnlagt av ingen ringere enn Sir George Martin i 1969.

Effekt
Pioneer er blant produsentene som har begynt å oppgi total effekt med alle kanaler drevet samtidig. Da får vi 760 watt total effekt for LX701 (9 kanaler, ca 84,5 W/kan.), 770 watt for LX801 (9 kanaler, ca 85,5 W/kan), mens LX901 yter 880 watt (11 kanaler, 80 W/kan.). Alt målt i 8 ohm ved1 kHz og med en harmonisk forvrengning på en hel prosent. I to kanalers stereolyd er LX701 oppgitt til 1 x 135 W (8 ohm, 20Hz-20kHz, 0,08% THD), LX801 skal yte 2 x 140W, og det samme er LX901 oppgitt til.

Alle receiverne benytter ESS SABRE32 Ultra digitalkonvertere til å forvandle digitale signaler til analoge, og støtter dermed også høyoppløst lyd i alskens formater.

Priser og tilgjengelighet
Alle receiverne slippes i september, og prisene er som følger:
SC-LX701 16.998 kr
SC-LX801 20.998 kr
SC-LX901 30.998 kr

Det er litt uklart hvorvidt LX701 og / eller 801 har prosessering for 11 kanaler, slik at man kan koble på en ekstra effektforsterker for et 11 kanalers oppsett. I så måte er det potensielt penger å spare i forhold til å kjøpe SC-LX901.

pioneer.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top