annonse
annonse
annonse
Høsttilbud: Få tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned for 1 kr! Prøv Lyd & Bilde

Pioneer fornyer toppklassen

Tre nye surroundreceivere overtar i toppen. Blant annet Pioneers første 11-kanals forsterker noensinne.

SC-LX701, LX801 og LX901 er Pioneers nye modeller i toppklassen, hvor toppmodellen LX901 er selskapets aller første hjemmekinoforsterker med 11 kanaler. Det betyr at den er i stand til å levere Dolby Atmos og DTS:X i full 7.2.4-konfigurasjon, uten å behøve ekstra forsterkning.

Alle receiverne har fått en ny og i følge Pioneer brukervennlig skjermmeny, og de har dessuten trådløs multomsfunksjonalitet med FireConnect. Har du kompatible trådløse høyttalere i andre rom i huset (både Pioneer og Onkyo med FireConnect støttes), kan alle snakke sammen og spille samme lyd. Eller spill ulik musikk på alle, det velger du selv. Pioneer gjør dermed som så mange andre, og går i strupen på Sonos. Systemet støtter de fleste populære strømmefunksjoner, heriblant Tidal, Spotify og Google Cast.

Les også: Stortest av multiromssystemer

Romkalibrering
Receiverne har fått Pioneers mest avanserte romkorreksjonsløsning, nemlig MCACC Pro. Denne kalibrerer høyttalerne automatisk til rommet og jobber i synk med en såkalt Reflex Optimizer, en funksjon som skal levere ideell objektbasert lydreproduksjon. Altså, at objekter i lydbildet som henger mellom høyttalerkanalene perfekt skal kunne lokaliseres av lytteren. Effektforsterkertrinnene er av typen Direct Energy Klasse D, som skal sørge for samme utgangsnivå gjennom alle kanalene uten tap av kraft, og med lavere støynivå enn noensinne takket være kortest mulig signalvei.

Om du ikke normalt ser filmer i bekmørke med projektor, synes vi sølvfargen tar seg enda bedre ut enn svart. Foto: Pioneer
Om du ikke normalt ser filmer i bekmørke med projektor, synes vi sølvfargen tar seg enda bedre ut enn svart. Foto: Pioneer

Air Studios-sertifisering
Toppmodellene LX801 og LX901 har blitt finlyttet til og tunet i henhold til lydteknikerne hos Air Studios i London, det legendariske opptaksstudioet som ble grunnlagt av ingen ringere enn Sir George Martin i 1969.

Effekt
Pioneer er blant produsentene som har begynt å oppgi total effekt med alle kanaler drevet samtidig. Da får vi 760 watt total effekt for LX701 (9 kanaler, ca 84,5 W/kan.), 770 watt for LX801 (9 kanaler, ca 85,5 W/kan), mens LX901 yter 880 watt (11 kanaler, 80 W/kan.). Alt målt i 8 ohm ved1 kHz og med en harmonisk forvrengning på en hel prosent. I to kanalers stereolyd er LX701 oppgitt til 1 x 135 W (8 ohm, 20Hz-20kHz, 0,08% THD), LX801 skal yte 2 x 140W, og det samme er LX901 oppgitt til.

Alle receiverne benytter ESS SABRE32 Ultra digitalkonvertere til å forvandle digitale signaler til analoge, og støtter dermed også høyoppløst lyd i alskens formater.

Priser og tilgjengelighet
Alle receiverne slippes i september, og prisene er som følger:
SC-LX701 16.998 kr
SC-LX801 20.998 kr
SC-LX901 30.998 kr

Det er litt uklart hvorvidt LX701 og / eller 801 har prosessering for 11 kanaler, slik at man kan koble på en ekstra effektforsterker for et 11 kanalers oppsett. I så måte er det potensielt penger å spare i forhold til å kjøpe SC-LX901.

pioneer.no

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
annonse

Les også

Bluesound Pulse Soundbar 2i

Bluesounds lydplanke kan nye triks

Pulse Soundbar 2i får Airplay 2 og kan spille høyoppløst lyd via lydreturen, med eARC.
Snuoperasjon i Hi-Fi Klubben

Snuoperasjon i Hi-Fi Klubben

Hi-Fi Klubben vil gjøre om alle sine butikker i Europa til demorom. Slik at handelen skal foregå over nett.
Pioneer UDP-LX500

Pioneers første 4K Blu-ray-spillere oser kvalitet

UDP-LX500 og UDP-LX800 er laget for å minimere støy og gi det beste innen bilde og lyd.
Imax Enhanced

Hva pokker er IMAX Enhanced?

For et par dager siden kom meldingen om at "IMAX kommer til hjemmet". Denon og Marantz er først ut med sertifiserte receivere og lydprosessorer. Men hva pokker er det?
JVC DLA-NX9

Tre ekte 4K-projektorer fra JVC

… og toppmodellen har 8K eShift.
Nytt agentur i Norge:  STORMAUDIO

Nytt agentur i Norge: STORMAUDIO

Skal ta hjemmekinolyden til nye høyder.
Allianse i luksusklassen

Allianse i luksusklassen

Steinway Lyngdorf og Samsung har anlegget klart til deg som nettopp har vunnet i lotto for andre gang.
6 bærbare projektorer

6 bærbare projektorer

Du trenger ikke være hjemme for å se film. Du trenger ikke engang være innendørs. Du trenger bare en lommeprojektor.

annonse
Lukk meny