Panasonic VT50: Ny plasma-toppmodell

Panasonics nye flaggskip-TV er en lekker nyhet for de som vil ha best mulig bildekvalitet.
forfatter

En av Lyd & Bilde’s favoritt TV-er får nå en arvtager: Panasonics flaggskip VT50 kommer i tre størrelser: 65-tommeren TX-P65VT50;  55-tommeren TX-P55VT50 og 50-tommeren TX-P50VT50.

Alle de tre toppmodellene bruker Full HD 3D progressive plasmapaneler av typen Infinite Black Ultra Panel Deep Black med den forbedrede filterteknikken High Contrast Filter Pro. Panasonic skal også ha gjort fosforcellene enda raskere enn på forrige generasjon, som medfører et generelt glattere og mer sømløst bilde uten flikker.

VT50 er utrustet med en Dual Core Pro4 Processor som tar seg av både bildebehandling og smart-funksjoner. Panasonics smartportal VIERA Connect gir tilgang til nettleser via innebygd Wi-Fi og byr på apps, spill, sosiale nettverk og andre smartfunksjoner. Takket være den kraftige prosessoren er det nå også mulig å multi-taske, det vil si bytte mellom ulike app-er og se TV samtidig som du bruker Facebook eller Twitter.

For å styre de smarte funksjonene har Panasonic lansert flere muligheter. VT50-serien kommer med en ny tilleggsfjernkontroll med touch-panel som gjør det lettere å navigere i menyer og på websider med musepekee. Dernest, og kanskej enda mer interessant er Panasonics nye Viera Remote App, som lar deg styre alle TV-ens funksjoner med iPhone eller iPad samt Android-telefoner, og i tillegg gjør det enkelt å dele innhold mellom TV-en og de trådløse enhetene.

Etter å ha tatt Panasonics toppmodeller I næmere øyesyn, ser det ut til at Panasonic nok en gang har greid å forbedre bildekvaliteten i forhold til forrige generasjon. Vi prater ikke om en revolusjon, men mer om en evolusjon av det som fra før var en av markedets beste TV-er. VT50-serien vi fikk demonstrert hadde noe bedre svartnivå og lysstyrke enn den gamle modellen ved siden av, men forskjellen var ikke dramatisk. Mer påfallende var det at VT50-serien har redusert støyen i mørke partier – såkalt dithering som oppstår som grønne prikker I bildet. I tillegg er bevegelsesskarpheten synlig forbedret: I forhold til VT30 virker VT50 å kunne bevare skarpheten bedre ved panoreringer, i tillegg til at det er mindre flimmer i bildet.

Mer om Panasonics toppmodeller får du vite så snart vi får kloa i et eksemplar til test!

Les mer om Panasonics nye plasmamodeller i vår CES-reportasje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.