TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Oops!

I vår test av surroundreceivere i L&B nr 12 2012 skrev vi en feil om fjernkontroll-appene til Marantz og Denon.

forfatter
Publisert 02.01.13 - 12:17

Det står i testen av både Marantz SR6007 og Denon AVR-3313 at lydmodus ikke kan velges på fjernkontroll-appen for iOS og Android. Det kan man, det er bare å klikke på feltet hvor det for eksempel står ”stereo”, ”pure direct” eller ”dolby surround”, avhengig av hvilken lydmodus som spiller i øyeblikket. Herfra får du opp en liste over lydmodi, hvor du velger den passende. Enkelt og greit. Dette gjelder for begge receiverne. Dette visste vi jo egentlig, så hvordan det kan ha gått i glemmeboka under artikkelskrivingen, er et lite mysterium. Ikke kan vi skylde på for mye juleribbe og akevitt heller, da artikkelen tross alt gikk i trykken i månedsskiftet november / desember.

Ved å klikke der det står STEREO med store bokstaver, får du opp lista over ulike lydmodi (stereo, surround, pure direct, etc).

Gapless playback
For øvrig skal det også understrekes at både Marantz SR6007, Denon AVR-3313 og Pioneer SC-LX56 støtter såkalt ”gapless playback” av musikkfiler over nettverket. Det vil si at spillelistene spilles uten mellomrom mellom sangene. Slik slipper du å irritere deg når du hører live-konserter eller konseptalbum, hvor det er viktig med en sammenhengende overgang mellom låtene, uten det typiske, korte oppholdet.

Hva strømming angår, ender vi likevel 90 prosent av tiden opp med å bruke AirPlay eller Spotify, på receivere som har dette innebygd. Det er mye enklere med tanke på spillelister, som fortsatt må lages på PC-en og ikke på via receiveren, men som likevel er enklere og gir bedre oversikt. Unntaket er selvsagt de gangene man vil spille høyoppløste musikkfiler. Alle receiverne i testen støtter nemlig 24-bit FLAC-filer, og noen av dem til og med 24-bit WAV og AIFF. Noen avanserer enda et hakk med Apple Lossless. For eksempel gjelder dette for både Marantz, Denon og Pioneer. Av plassmangel har vi ikke nevnt alle formatene til den enkelte receiver i testen, men vi henvender videre til importørens hjemmeside.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde