Korreksjon til L&B nr 12/12

I vår test av surroundreceivere i L&B nr 12 2012 skrev vi en feil om fjernkontroll-appene til Marantz og Denon.
forfatter

Det står i testen av både Marantz SR6007 og Denon AVR-3313 at lydmodus ikke kan velges på fjernkontroll-appen for iOS og Android. Det kan man, det er bare å klikke på feltet hvor det for eksempel står ”stereo”, ”pure direct” eller ”dolby surround”, avhengig av hvilken lydmodus som spiller i øyeblikket. Herfra får du opp en liste over lydmodi, hvor du velger den passende. Enkelt og greit. Dette gjelder for begge receiverne. Dette visste vi jo egentlig, så hvordan det kan ha gått i glemmeboka under artikkelskrivingen, er et lite mysterium. Ikke kan vi skylde på for mye juleribbe og akevitt heller, da artikkelen tross alt gikk i trykken i månedsskiftet november / desember.

Ved å klikke der det står STEREO med store bokstaver, får du opp lista over ulike lydmodi (stereo, surround, pure direct, etc).

Gapless playback
For øvrig skal det også understrekes at både Marantz SR6007, Denon AVR-3313 og Pioneer SC-LX56 støtter såkalt ”gapless playback” av musikkfiler over nettverket. Det vil si at spillelistene spilles uten mellomrom mellom sangene. Slik slipper du å irritere deg når du hører live-konserter eller konseptalbum, hvor det er viktig med en sammenhengende overgang mellom låtene, uten det typiske, korte oppholdet.

Hva strømming angår, ender vi likevel 90 prosent av tiden opp med å bruke AirPlay eller Spotify, på receivere som har dette innebygd. Det er mye enklere med tanke på spillelister, som fortsatt må lages på PC-en og ikke på via receiveren, men som likevel er enklere og gir bedre oversikt. Unntaket er selvsagt de gangene man vil spille høyoppløste musikkfiler. Alle receiverne i testen støtter nemlig 24-bit FLAC-filer, og noen av dem til og med 24-bit WAV og AIFF. Noen avanserer enda et hakk med Apple Lossless. For eksempel gjelder dette for både Marantz, Denon og Pioneer. Av plassmangel har vi ikke nevnt alle formatene til den enkelte receiver i testen, men vi henvender videre til importørens hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.